Mystinen Wales ja Englannin idylliset pikkukylät 12.-15.5.2022

Matka kulkee Cotswoldsin vehreiden maisemien ja idyllisten pikkukylien kautta Walesin ja Englannin rajamaata pitkin Pohjois-Walesiin.

Tutustutaan kahden kerroksen väen elämään Berrington Hallin kartanossa, vieraillaan liuskekivikaivoksessa, nautitaan keväisestä väriloistosta alppiruusupuistossa sekä ihmetellään ripausta Italiaa Portmeirionin rantakaupungissa. Matkalla ehditään myös nähdä kylä, jolla on yksi maailman pisimmmistä nimistä - Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

Asiantuntijan matkassa 

Sanderson Marjo

Sanderson Marjo, asiantuntijaopas

Vuosikymmenien matkailualan kokemuksen omaava virallinen opas, joka on asunut suurimman osan elämästään Lontoossa. Hän tuntee Britannian sekä sen tava ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Lontoosta alkaen

1 228 € 

 

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 12.5.
Viehättävien maisemien Cotswolds

Aamulento Helsingistä Lontooseen, missä opas ja bussi ovat vastassa. Aloitetaan maaseutumatka Englantiin ja Walesiin. Lounasaikaan saavutaan rauhalliseen Burfordin kylään vehreällä Cotswoldsin alueella, joka tunnetaan kauniista maisemistaan ja idyllisistä pikkukylistään.Omatoiminen lonas vanhassa Cotswold Arms -majatalossa, jonka jälkeen noin puolen tunnin ajomatka viehättävään Bourton-on-the-Water -kylään, jonka keskellä virtaa kirkasvetinen Windrushjoki. Kylän pikkukaupat ja teehuoneet ovat piipahtamisen arvoisia ja halukkaat voivat tutustua kylään myös pienoismallina. Model Village on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kylän keskustasta. Matka jatkuu halki ihastuttavien maisemien kohti Herefordin historiallista kaupunkia Wyejoen varrelle. Majoittuminen hotelliin lähelle katedraalia. Yhteinen illallinen hotellissa. (P)

2. päivä, 13.5.
Kahden kerroksen väkeä
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Walesin pohjoisrantaa, mutta suurin osa päivästä vietetään vielä Englannin puolella. Ensimmäinen vierailukohde on Berrington Hall, rikkaan lontoolaispankkiirin unelmakartano, joka avaa historian ovet “kahden kerroksen väen” elämään. Nähdään isäntien eliittipuoli, palvelusväen työtilat sekä kartanon upea maisemapuutarha. Jatketaan Shrewsburyn kauniiseen Tudor-tyyliseen kaupunkiin, jonka ympärillä virtaa Severnjoki. Lounas omatoimisesti. Walesin puolelle tultaessa pysähdytään ihmettelemään ja ihailemaan mahtavaa Pontcysyllten akveduktia, jota pitkin Llangollenin kanava ylittää Deejoen. Jaloittelu– ja valokuvaustauko ennen kuin jatketaan hotelliin Llandudnon merenrantakaupunkiin. Yhteinen illallinen hotellissa. (A,P)

3. päivä, 14.5.
Ripaus Italiaa ja vierailu kallioluolissa
Aamiaisen jälkeen lähdetään pitkin merenrantatietä Menai-sillalle, josta on lyhyt ajomatka walesilaiseen kylään, jolla on Britannian pisin nimi – Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Kuvaustauko. Jatketaan Caernarfonin pikkukaupunkiin, joka tunnetaan sen mahtavasta linnasta.Täällä kuningatar Elisabeth II antoi pojalleen Charlesille Walesin prinssin arvon vuonna 1969. Linna nähdään vain ulkopuolelta, sillä muurien sisällä olevat tilat ovat olleet raunioituneena jo vuosikymmeniä. Seuraavaksi ajetaan Snowdonian vuoriston läpi merenrannalla olevaan ihastuttavaan kylään Portmeirioniin. Arkkitehti Sir Clough William-Ellis oli niin ihastunut italialaiseen rakennustyyliin, että hän päätti rakennuttaa itselleen italialaisen kylän Walesin länsirannikolle. Tämä arkkitehtuurisia yllätyksiä täynnä oleva pieni paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen. Lounas omatoimisesti. Päivän viimeinen vierailukohde on kulttuurihistoriallisesti tärkeä liuskekivikaivos Llechwedd Slate Caverns. Museossa nähdään syvimmät kallioluolat, joissa tehtiin työtä ainoastaan kynttilänvalossa kuutena päivänä viikossa. Alas kaivokseen siirrytään kaivosvaunulla sekä portaita (61 askelmaa). Vaihtoehtoisesti voi jäädä myös tutustumaan alueeseen maanpäälle. Paluu Llandudnon hotelliin ja yhteinen illallinen. (A,P)

4. päivä, 15.5.
Bodnantin alppiruusupuisto ja keskiaikainen Chester

Aamiainen hotellissa. Ennen lähtöä Walesista poiketaan vielä ihailemaan toukokuista väriloistoa Bodnant Gardens -alppiruusupuistossa. Vierailun jälkeen jatketaan kohti Manchesterin lentokenttää pysähtyen lounastauolle keskiaikaiseen, kauniiseen Chesterin kaupunkiin, jonka yli 2000-vuotinen historia näkyy roomalaisten aikaisissa kaupungin muureissa, 1100-luvun katedraalissa ja perinteisissä mustavalkoisissa keskustan kaupparakennuksissa. Lounas omatoimisesti. Iltalento Manchesteristä Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Manchester – Helsinki 17.50 – 22.30 Finnair


Majoitus
The Green Dragon Hotel***, Hereford 12.-13.5., 1 yö
Vuonna 2019 täysin uusittu keskitasoinen hotelli aivan Herefordin pienen kaupungin ydinkeskustassa. Ympäristössä runsaasti kauppoja, baareja ja ravintoloita. Hotellissa on ravintola ja baari. Huoneissa TV, WiFi, orgaaniset toilettitarvikkeet, teen- ja kahvinkeittovälineet.
Dunoon hotel****, Llandudno 13.-15.5., 2 yötä Elegantti ja tyylikäs neljän tähden hotelli, 300 metrin päässä meren rannasta. Hotellissa baari ja ravintola, aulassa oleskelutila. Ystävällinen ja auttavainen henkilökunta. Huoneissa kaikki perusmukavuudet, tv, teen- ja kahvinkeitin, hiustenkuivaaja ja wifi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 215 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 29.9.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.