Napolinlahden helmet - Ischia, Capri, Procida ja Napoli 30.4.-6.5.2019

Vihreä Ischia kylpee keväästä syksyyn upeassa kukkaloistossa. Napolinlahdella sijaitsevalla saarella on upeita rantoja, viehättäviä kalastajakyliä ja kuumia lähteitä, joissa on mukava kylpeä retkipäivän jälkeen. Nähdään myös Italian toiseksi suurin kaupunki, Napoli, joka hurmaa rosoisuudellaan ja riehakkaalla elämäntyylillään. Italialaiset sanovatkin ”Vedi Napoli, e poi muori!" "Nähdä Napoli ja kuolla!”

Asiantuntijan matkassa 

Ahola Marika

Ahola Marika, asiantuntijaopas

Marika on asunut Roomassa ja Pohjois-Italiassa kolmekymmentä vuotta. Oppaan ja tulkin työssä on koko Italia tullut tutuksi. Hän on opiskellut Rooman yliopistoss ...

Jyränki Riikka

Jyränki Riikka, Asiantuntijaopas

Kulttuuriantropologia pääaineenaan Helsingin yliopistosta valmistuneelle Riikalle elämä Italiassa, maan kulttuuri ja kieli ovat tulleet tutuiksi ja rakkaiksi jo ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut

1 696 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 30.4.
Napoli
Aamulento Helsingistä Münchenin kautta Napoliin. Monipuolinen ja eloisa kohde tarjoaa nähtävyyksiä moneen makuun. Metropolin liikenne voi olla ajoittain kaoottista, mutta kaupunki kätkee sisäänsä myös lukuisia museoita ja kauniita kirkkoja, jotka sopivat erinomaisesti hetken rauhoittumiseen. Kaupunkikierros ja majoittuminen, yhteinen päivällinen hotellissa. (P)

2. päivä 1.5.
Ischia ja Sant’Angelon kalastajakylä
Aamiaisen jälkeen lauttamatka vehreään Ischiaan, joka on tunnettu kuumista lähteistä, kylpylöistä ja upeista vuoristomaisemista. Bussikierros, jonka aikana vieraillaan idyllisessä Sant’Angelon kalastajakylässä. Yhteisen lounaan jälkeen majoittuminen hotelliin ja  vapaa-aikaa Ischian kauniiseen kaupunkiin tutustumiseen. (A, L)

3. päivä 2.5.
Kaunis Capri
Aamiainen hotellissa. Kokopäiväretkellä kauniilla Caprin saarella vieraillaan mm. Axel Munthen kuuluisassa valkoisessa huvilassa Villa San Michelessä ja nautitaan lounas. Paluu laivalla Ischiaan. (A, L)

4. päivä  3.5.
Castello Aragonese ja terminen kylpylä
Aamupäivällä vieraillaan Castello Aragonesessa, pienellä tuliperäisellä saarella sijaitsevassa keskiaikaisessa linnassa, josta löytyy mm. Clarissa-sisarten hautakammio ja katedraali, jossa on usein taidenäyttelyjä. Sisäänkäynti linnaan tapahtuu tilavan tunnelin kautta, jonka yhteydessä on saaren suojeluspyhimykselle San Giovan Giuseppe della Crocelle omistettu kappeli. Mukavammin linnaan pääsee modernilla hissillä. Lounas Ischiassa. Iltapäivällä vieraillaan termisessä kylpylässä. Saaren kylpylät ovat tunnettuja, ja osalla niistä on jopa vuosisataiset perinteet. Hoidot perustuvat saaren tulivuoren kuumista lähteistä saatavaan veteen sekä kuuluisaan mineraalipitoiseen ischia-saveen, joiden sanotaan tehoavan kaikenlaisiin vaivoihin reumasta ruoansulatusvaivoihin. (A, L)

5. päivä 4.5.
Procida - Napolinlahden helmi
Hotelliaamiaisen jälkeen kokopäiväretki kauniille Procidan saarelle. Ischiaa ja Capria huomattavasti tuntemattomampi Procida on pystynyt säilyttämään aitoutensa ja sen sanotaan olevan oikea italialainen helmi. Kuvauksellisella saarella on filmattu mm. elokuvat Il Postino ja Lahjakas herra Ripley. Yhteinen lounas ja paluu Ischiaan.  (A, L)

6. päivä 5.5.
La Mortellan kasvitieteellinen puutarha
Aamiaisen jälkeen tutustuminen La Mortellan kasvitieteelliseen puutarhaan. Alunperin yksityinen, säveltäjä Walter Waltonin Susana-vaimon 1950-luvulla perustama puutarha avattiin yleisölle 1991. Puistossa voi ihailla tropiikin ja Välimeren kasvillisuutta, ja sieltä avautuu hieno näkymä kaupunkiin ja Forion satamaan. Iltapäivä vapaa omatoimiseen lounaaseen, tuliaisostoksiin tai vaikkapa hotellin allasalueella rentoutumiseen. (A)

7. päivä 6.5.
Ischia – Napoli

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lauttakuljetus Napoliin. Lounaaksi nautitaan aitoa napolilaista pizzaa! Iltapäivällä kuljetus lentokentälle ja lento Münchenin kautta Helsinkiin. (A, L)

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – München 06.00 – 07.30 Lufthansa
München – Napoli 10.40 – 12.15 Lufthansa
Napoli – München 17.40 – 19.20 Lufthansa
München – Helsinki 20.00 – 23.25 Lufthansa


Majoitus
Päivät 1-2, 1 yötä, Napoli, keskitasoinen hotelli, vahvistetaan lähempänä matkan ajankohtaa
Päivät 2-7, 5 yötä, Ischia, Hotel Floridiana Terme sijaitsee Ischian saarella vain 2 minuutin kävelymatkan päässä rannasta. hotellissa uima- allas,  2 ravintolaa ja pieni spa-keskus. Kaikissa ilmastoiduissa huoneissa on satelliitti-tv ja parveke tai terassi.

Huom! Hotelli muuttunut esitteen teon jälkeen. Muutos tehty 26.11.2018.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.