Oberammergaun kärsimysnäytelmä ja lumoavia alppimaisemia 31.8.-5.9.2020

München - Mozartin Salzburg (2 yötä) – Salzkammergut – Füssen (2 yötä) – Ludwig II:n linna Herrenchiemsee – Neuschwanstein – Oberammergau (1 yö) - München

Alppien huiput, kimaltavat järvet ja lumoavat linnat. Matkan kohokohtana Passionsspiele, Oberammergaun kärsimysnäytelmä.

Oberammergaun kärsimysnäytelmä esitetään vuonna 2020 jo 42. kerran. Perinne johtaa vuoteen 1633, jolloin 30-vuotisen sodan aikana rutto oli saapunut kylään ja suuri osa asukkaista menehtyi. Hädissään ihmiset tekivät pyhän lupauksen, että jos he säästyisivät kulkutaudilta, he tulisivat esittämään Jeesuksen elämän viimeiset vaiheet kärsimysnäytelmänä joka 10. vuosi. Lupauksen jälkeen ei enää kukaan kyläläisistä menehtynyt ruttoon. Kaikille osallistujille, joita on lähes puolet 5000 asukkaan kyläläisistä, esiintyminen näytelmässä on suuri kunnia.

Tutustu myös muihin lähtöihin:
Lutherin kaupungit 25.-30.5.2020
Baijerin lumoavia alppimaisemia 8.-13.6.2020

 

Asiantuntijan matkassa 

Aalto Sirkka-Liisa

Aalto Sirkka-Liisa, asiantuntijaopas

Saksan ja Itävallan tuntija. Virallinen opas, matkanjärjestäjä ja matkanjohtaja, jolla on lähes 20 vuoden kokemus alalta. Sirkka-Liisa Aalto on toiminut us ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitukset kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• sisäänpääsy Passionsspiele-kärsimysnäytelmään, kat. 2 lippu
• näytelmän ohjelmalehti saksaksi/englanniksi
• asiantuntijaoppaan palvelut ja opastukset

2 548 €

 


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 31.8.
Mozartin Salzburg
Aamulento Müncheniin. Ajo Salzburgiin (180 km), majoittuminen hotelliin. Lounas ja kävelykierros Salzburgin historiallisessa keskustassa, vierailu Mozartin kotimuseossa. (L)
 
2. päivä, 1.9.
Salzkammergut
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla kohti Salzkammergutia. Alueella on kymmeniä järviä ja vuoria, ja maisemat ovat satumaiset. Aluksi tutustutaan St. Wolfgangin kuvankauniiseen  kylään. Vieraillaan St. Wofgangin kirkossa, jossa on kuuluisa goottilainen siipialttari. Matka jatkuu laivalla St. Wolfgangsee järvellä viehättävään Gasthaus-ravintolaan. Lounas ihastuttavissa alppijärvimaisemissa. Lounaan jälkeen jälleen lyhyt laivamatka St. Gilgenin idylliseen kylään. Kylässä  nähdään Mozartin äidin synnyintalo ulkoapäin.  Paluu Salzburgin hotelliin. Lisämaksusta klassisen musiikin konsertti Mirabellen palatsissa hotellin vieressä. (A,L)

3. päivä, 2.9.
Chiemseejärvi ja Herrenchiemseen linna
Aamiaisen jälkeen ajo Füsseniin (210 km). Aluksi ajetaan Prieniin, josta lauttamatka Herrenchiemseen saarelle Chiemseejärvellä. Opastettu kierros Ludwig II:n,  Baijerin kuninkaan, upeassa linnassa, jonka esikuvana on ollut Pariisin Versailles.  Kierroksen jälkeen tutustutaan ”Kuningas Ludwig II ja hänen aikakautensa” -museoon. Prienistä jatketaan Füsseniin, missä majoittuminen hotelliin. Illallinen hotellin ravintolassa. (A,P)

4. päivä, 3.9.
Neuschwansteinin satulinna
Aamiainen hotellissa. Ajo Neuschwansteinin satumaiseen kauniiseen  linnaan vuoristometsään (5 km). Linna on ollut esikuvana Walt Disneyn Prinsessa Ruususen satulinnalle. Opastettu kierros linnassa englanninkielellä. Linnavuorelle meno pikkubussilla ja paluu alaspäin hevoskyydillä.  Huomioitavaa: Kävelyä mäkeä ylös- ja alas on jonkin verran ja varsinkin linnassa on paljon rappuja.  Linnavierailu ei sovellu liikuntarajoitteisille. Lounas ja opastettu kävelykierros Füssenissä. Ilta vapaa. (A,L)

5. päivä, 4.9.
Kärsimysnäytelmä, Oberammergau
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Oberammergauta, missä majoittuminen. Hotellissa kevyt lounas, jonka jälkeen jatketaan Passionsspiele-teatteriin.

13.30      1. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä alkaa
16.00      tauko ja illallinen  Oberammergaun paikallisessa ravintolassa 
19.00      2. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä jatkuu
21.30      näytös loppuu

Paluu hotellille näytöksen jälkeen. (A,L,P)

6. päivä, 5.9.
München
Aamiainen hotellissa. Ajo Müncheniin. Kävellään Marianplatz-aukiolle, noin kolme tuntia omaa aikaa esim. ostoksiin, lounaaseen. Kuljetus Münchenin lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A)             ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - München 08.00 - 09.35 Finnair
München - Helsinki 18.50 - 22.15 Finnair


Majoitus

31.8.-2.9. Imlauer Hotel Pitter****, Salzburg
V. 1864 avattu, täysin remontoitu hyvätasoinen hotelli keskustassa. Huoneissa on äärieristys, minibaari, kahvin/teenkeitin, tv, tallelokero, ilmastointi/lämmitys, hiustenkuivaaja ja ilmainen WiFi. Sauna- ja kuntoilutiloista avautuu näköala vuorille.
2.-4.9. Luitpoldpark Hotel****, Füssen
Hyvätasoinen hotelli keskustassa. Tilavat huoneet, joissa tv, tallelokero, hiustenkuivaaja, kokolattiamatto ja WiFi. Hotellin spa-tilossa erilaisia saunoja, poreammeita ja kuntosali. Saatavilla myös hierontoja ja kauneushoitoja.
4.-5.9. Oberammergau, hotelli vahvistetaan myöhemmin


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 375 €
• ruokajuomat ja Saksassa yleiset palvelurahat


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 120 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 25.3.2019, pidätetään toimistomaksu 100 €/hlö
- 26.3.2019 - 120 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu 500 €/hlö
- 119 - 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30% matkan hinnasta
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.