Minna Lindgrenin matkassa Oopperamatka - Ravennan festivaalit 22.-26.11.2018

Ravenna (4 yötä) - Bologna (retki) - Modena (retki) - Venetsia (retki)

Oopperamatka kuvankauniiseen Ravennaan. Illat kruunaa Alighieri-teatterissa esitettävät sykähdyttävät oopperat Giuseppe Verdin Nabucco, Rigoletto ja Otello. Oopperat avaa ennen esityksiä musiikin asiantuntija Minna Lindgren. Tutuiksi tulevat myös Bolognan historia ja Ferraran renessanssin loisto, unohtamatta ainutlaatuista Venetsiaa.

Musiikin asiantuntija Minna Lindgren
Italian asiantuntiopas Piia Suominen

Asiantuntijan matkassa 

Lindgren Minna

Lindgren Minna, Asiantuntijaopas

Oopperan asiantuntija, kirjailija ja monipuolinen toimittaja, joka on erikoistunut klassiseen musiikkiin. Hän on suosittu konserttien juontaja ja oopperan esittelijä, jon ...

Suominen Piia

Suominen Piia, Asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • kolme oopperalippua
  • suomalaisten asiantuntijaoppaiden palvelut

1 596 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 22.11.
Ravenna
Lento Helsingistä Frankfurtin kautta Bolognaan. Ajo Ravennaan, majoittuminen ja illallinen. (P)

2.päivä, 23.11.
Ferraran renessanssin loistoa, Nabucco
Aamiaisen jälkeen ajetaan Ferraraan, jossa renessanssin aikaisen kaupungin upeasti säilyneet kirkot ja palatsit asiantuntijan opastamana vievät aikamatkalle menneisyyteen. Yhteisen illallisen jälkeen kuullaan Verdin ooppera Nabucco. (A, P)

3.päivä, 24.11.
Retki Bolognaan, Rigoletto
Aamiaisen jälkeen ajetaan Bolognaan. Nähdään kaupungin historiallinen Piazza Maggiore, mahtavia keskiaikaisia palatseja, St. Petroniuksen Basilican katolinen kirkko ja tietysti Bolognan kaupunkia symboloivat kaksi tornia. Viinin ja parmesan-juustomaistajaiset ennen iltapäivän vierailua San Domenicon kirkkoon, jossa on mm. Michelangelon varhaisia veistoksia, Santa Cecilian kappeliin ja Santa Maria Della Vitan kirkkoon. Retken jälkeen yhteinen illallinen,  jonka jälkeen kuullaan Giuseppe Verdin upea Rigoletto. (A, P)

4.päivä, 25.11.
Ravenna, Otello 

Aamiaisen jälkeen opastettu tutustuminen Ravennan keskustaan, jossa paljon maamerkkejä muinaisen Rooman ajalta; Mausoleum Galla Placidia, kastekappelit Sant` Apollinare Nuovo ja Arian. Viehättävällä Piazza del Popolon aukiolla voi nauttia päiväkahvit ja piipahtaa ostoksilla mosaiikkipuodeissa. Yhteisen illallisen jälkeen siirrytään kävellen Alighieri-teatteriin, jossa kuullaan trilogian viimeinen ooppera, Giuseppe Verdin Otello. (A, P)

5.päivä, 26.11.
Retki Venetsiaan
Aamiaisen jälkeen ajetaan Venetsiaan. Matka jatkuu veneillä Tronchetosta San Marcoon, jossa opastettu kävelykierros Pyhän Markuksen aukiolla. Kierroksen jälkeen aikaa omatoimiseen lounaaseen. Paluu veneillä Troncheton satamaan, josta bussikuljetus lentokentälle. Iltalento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Frankfurt 07.25 – 09.10 Lufthansa
Frankfurt – Bologna 12.40 - 13.55 Lufthansa
Venetsia – Frankfurt 19.05 – 20.30 Lufthansa
Frankfurt – Helsinki 21.25 - 00.55 +1 Lufthansa


Majoitus 22.-26.11., 4 yötä
Hotel NH Ravenna ****
Hyvä keskitason hotelli Ravennan keskustassa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.