Pääsiäisen tunnelmaa Puolassa - Krakova ja Varsova 18.-21.4.2019

Krakova - Auschwitz - Jasna Goran luostari - Varsova

Krakovan vanhakaupunki on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä ja hurmaa helposti kävijänsä. Entisestä pääkaupungista löytyy monitasoista kulttuuria ja historiaa. Vaikuttava  ja mielenkiintoinen Wieliczkan suolakaivos on Unescon maailmanperintölistalla. Varsovassa voi ihailla uudelleen rakennettua vanhaakaupunkia ja nauttia suurkaupungin slaavilaisesta tunnelmasta.

Asiantuntijan matkassa 

Kojro Bozena

Kojro Bozena, Asiantuntijaopas

Bozena Kojro on toiminut suomen kielen kääntäjänä, tulkkina sekä suomalaisten ryhmien matkaoppaana jo melkein 20 vuotta. Hän on opiskellut suomen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus ohjelman mukaisissa hotelleissa kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja tutustumiskohteet sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukaiset ateriat
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan opastus matkalla


1 098 €

1. päivä, 18.4.
Kuninkaanlinnan alue Wavelin kukkulalla
Finnairin suora lento Helsingistä Krakovaan. Ohjelma alkaa kaupunkikiertoajelulla, jonka aikana tutustutaan kuninkaanlinnan alueeseen Wavelin kukkulalla, vanhaan yliopistoon, toriaukioon ja kirkkoihin. Vieraillaan myös Kazimirzin  juutalaiskaupunginosassa. Iltapäivä vapaata aikaa. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. (P)

2. päivä, 19.4.
Upea Wieliczkan suolakaivos
Aamiaisen jälkeen hieman vapaata omatoimista aikaa ennen lähtöä Wieliczkan suolakaivoksen maanalaiseen maailmaan. Suolakaivos on Unescon maailmanperintölistalla. Käytävistä, joita on paljon, nähdään vain osa. Käydään Pyhän Kingan kappelissa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Paluu Krakovaan, yhteinen illallinen hotellissa. (A,P)

3. päivä, 20.4.
Auschwitz-Birkenau keskitysleiri, Jasna Goran katolinen luostari, Musta Madonna
Aamiaisen jälkeen bussimatka Krakovasta kohti Varsovaa. Matkalla tutustumiskäynti vaikuttavassa Auschwitzin keskitysleirin museossa. Opastetun kierroksen aikana kuullaan leirin toiminnasta. Vierailu Jasna Goran luostarissa, jonka kirkossa säilytetään kuuluisaa Musta Madonna taulua. 1300-luvulla perustettu Jasna Goran luostari on Puolan katolisen kirkon keskus, joka yhdessä luostarin kirkossa säilytettävän Musta Madonna maalauksen kanssa on Puolan merkittävin pyhiinvaelluskohde*. Ajo Varsovaan, majoittuminen ja illallinen. (A,P)

4. päivä, 21.4.
Vanhakaupunki
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä kaupunkikierros Varsovassa. Tutustutaan sen uudelleen rakennettuun vanhaankaupunkiin ja kirkkoihin, Lazienkin puistoon sekä uudempiin kaupunginosiin. Lounaan jälkeen vapaata aikaa ennen kuljetusta lentokentälle. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Krakova 08.40 - 09.40  Finnair
Varsova - Helsinki  19.25 – 22.05 Finnair


Majoitus
18.-20.4. Mercure Old Town****
Uusi hotelli Krakovan ydinkeskustassa, lyhyt kävelymatka vanhaan kaupunkiin. Hyvätasoiset, modernit huoneet, joissa kylpyhuoneet. Ilmainen WiFi.
20. - 21.4. MDM, Varsova***
Siisti, hyvällä paikalla lähellä rautatieasemaa sijaitseva hotelli. Siistit isot huoneet, joissa kylpyhuone. Ilmainen WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 150 €
• ruokajuomat

 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon. 

Ryhmän minimikoko 21.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille, Wieliczkan suolakaivoksessa on paljon portaita. Jasna Goran luostarissa on pääsiäisen vuoksi rajoitettu sisäänpääsyä eri luostarin osiin.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.