Pariisi - taidetta ja oopperaa 31.3.-3.4.2023

Koe keväinen Pariisi kauneimmillaan!

Matkan aikana tutustutaan perinteisen Opéra Garnierin lisäksi myös uudempaan Opéra Bastilleen, jossa matkaan sisältyvänä näytöksenä esitetään Ambroise Thomas´n Hamlet sekä lisämaksullisena oopperana John Adamsin Nixon in China. Pääroolissa Hamletina upea ransalaisbaritoni Ludovic Tézier. Oopperat esittelee musiikkiasiantuntija Aarno Cronvall.

Lisäksi nähdään Orsayn taidemuseossa suurten mestareiden teoksia sekä vieraillaan Claude Monet’n puutarhassa ja kotitalossa Givernyssä.

 

Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Rajander Leila

Rajander Leila, asiantuntijaopas

Ranskan valtion virallinen opas, kielten opettaja, tulkki ja kääntäjä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelmassa mainitut ateriat ja retket
  • Hamlet-oopperan pääsylippu, optima-kategoria
  • asiantuntijaoppaan palvelut ja opastukset kohteessa

1 886 €

 

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 31.3.
Pariisin nähtävyyksiä
Aamulento Pariisiin, jossa paikallisopas ryhmää vastassa. Lähdetään suoraan kiertoajelulle, jonka aikana nähdään kaupungin kuuluisimpia nähtävyyksiä. Yhteinen kolmen ruokalajin lounas ja majoittuminen vilkkaaseen Marais'n kaupunginosaan. Bussimatkan aikana Aarno Cronvall esittelee molemmat oopperat. (L)

2päivä 1.4.
Orsayn museo, Opéra Garnier, Nixon in China -ooppera
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan kuuluisaan Orsayn museoon. Alkujaan rautatieasemaksi valmistuneissa tiloissa odottavat maailman upeimmat impressionismin luomukset. Neljään valoisaan kerrokseen on koottu suurten mestareiden, kuten Édouard Manet’n, Claude Monet’n, Paul Cézannen, Edgar Degas’n, Pierre-Augustin Renoirin ja Vincent van Goghin teoksia. Jatketaan bussilla Pariisin upeaan oopperataloon, Opéra Garnieriin, ja tutustutaan opastetulla kierroksella mahtavaan kulta-marmoriloistoon. Illalla lisämaksullinen Nixon in China -ooppera läheisessä Opéra Bastillessa, siirtymiset hotellilta kävellen. Oopperan johtaa Gustavo Dudamel, Nixonin pariskuntana Thomas Hampson ja Renée Fleming.(A)

3. päivä 2.4.
Vapaapäivä, Hamlet-ooppera
 Aamiainen. Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Iltapäivällä siirrytään kävellen läheiseen Opéra Bastilleen, jossa näytöksenä on Ambroise Thomas´n Hamlet. Pääroolissa Hamletina loistaa ranskalainen baritoni Ludovic Tézier. Oopperan jälkeen paluu hotellille kävellen ja yhteinen kolmen ruokalajin päivällinen ruokajuomineen. (A,P)

4. päivä 3.4.
Claude Monet Givernyssä
Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Claude Monet'n kotitaloon ja puutarhaan. Taiteilija asui Givernyssä vuodesta 1883 ja rakennutti kotiinsa ihastuttavan japanilaisen vesipuutarhan, joka on voimissaan vielä tänäkin päivänä. Vieraillaan talossa ja puutarhassa, jota Monet käytti mallinaan kuuluisimmissa maalauksissaan, kuten Vesililjat-sarja ja Silta. Lumoava puutarha on todella tutustumisen arvoinen. Lounas retken aikana. Päivän päätteeksi ajo lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu:
Helsinki – Pariisi 07.35 – 09.45 Finnair
Pariisi – Helsinki 19.00 – 22.55 Finnair


Majoitus
Paris Bastille ***
Hyvä hotelli lähellä Bastillen oopperaa Pariisin keskustassa. Huoneet noin 16 m2. Huoneissa TV, tallelokero, ilmastointi, hiustenkuivaaja, ilmainen wifi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 390 €
• Nixon in China -oopperalippu, 165 € - kategoria 1 

Hyvä tietää

Hamlet
Hamlet -oopperan sävelsi ranskalainen Ambroise Thomas (1811-1896). Ooppera perustuu Shakespearen näytelmään Hamlet, jonka pohjalta Michael Carré ja Jules Barbier kirjoittivat ja sovittivat libreton. ”Ollako vai eikö olla?” Siinäpä kysymys. Ooppera valmistui v. 1868.

Oopperan tapahtumat ovat Elsinoren Palatsissa, missä Claudius rikoskumppaninaan kuningatar Gertrude on juuri surmannut veljensä Tanskan kuninkaan noustakseen itse kuninkaaksi ja voidakseen siten naida rakastajattarensa. Hamlet, surmatun kuninkaan poika, rakastaa Ofeliaa, joka on kamariherra Poloniuksen tytär. Hamletin täytyy toteuttaa kosto, jota hänen isänsä haamu häneltä vaatii. Hienon ranskalaisen oopperamusiikin sisällä löytyy myös esteetttisen kauniita jaksoja.

Hamletin roolissa on loistava ranskalainen baritoni Ludovic Tezier, joka oli viime kesän Savonlinnan Oopperajuhlien Tosca -oopperan poliisipäällikkö Scarpia ja Gertrudin roolin esittää ranskalais-sveitsiläinen mezzosopraano Eve-Maud Hubeaux, joka taas loisti Savonlinnan Aida -oopperassa Amneriksen roolissa.  

Nixon in China
Amerikkalainen John Adams (s. 1947) kuuluu aikamme huomattavimpiin nykysäveltäjiin. Hänen oopperansa Nixon in China kuvaa Amerikan presidentti Richard Nixonin vierailua v. 1972 Kiinaan ja sai ensiesityksensä vuonna 1987. Ooppera voitti arvostetun Grammyn vuonna 1989.  Nixon halusi normalisoida Amerikan suhteita Kiinaan monen vuoden molemminpuolisen hiljaiselon jälkeen. Vierailuviikon aikana hän tapasi puhemies Mao Zedongin ja muuta keskeistä Kiinan johtoa, ja rouva Pat Nixon taas vieraili kouluissa, sairaaloissa ja tehtaissa. Amerikan ja Kiinan diplomaattisuhteet normalisoituivat 1979. Oopperassa on osuutensa myös komiikalla. Adams käyttää musiikissaan eri tyylilajeja aina jazzvaikutteista  oopperamusiikkiin lainaten myös mm. Wagneria ja Johann Straussia.

Presidentti Nixonin roolissa on amerikkalainen tähtibaritoni Thomas Hampson ja Pat Nixonin osassa upea sopraano Renée Fleming. Alice Goodmanin librettoon perustuvat oopperan johtaa Esa-Pekka Salosen jälkeen Los Angelesin Filharmonikkojen ylikapellimestariksi valittu venezuelalainen Gustavo Dudamel.

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille, sillä kohteessa kävellään melko paljon.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.