Pohjois-Italian helmiä - Gardajärvi, Venetsia ja Verona 24.-29.4.2024

Jylhän vuoriston sylissä lepää Italian suurin järvi, Gardajärvi. Se hohtaa sinisenä pikkukaupunkien ja kylien ympäröimänä, kauniina kuin postikortti.

Tutustutaan Gardajärven alueeseen sekä tehdään kokopäiväretket eleganttiin Venetsiaan sekä Shakespearen Romeosta ja Juliasta tunnettuun Veronaan, missä maistellaan kuuluisaa amarone-viiniä. Aikaa jää myös omiin tutkimusretkiin!

Asiantuntijan matkassa 

Jyränki Riikka

Jyränki Riikka, asiantuntijaopas

Kulttuuriantropologia pääaineenaan Helsingin yliopistosta valmistuneelle Riikalle elämä Italiassa, maan kulttuuri ja kieli ovat tulleet tutuiksi ja rakkaiksi jo ...

Heinström Katja

Heinström Katja, asiantuntijaopas

Matkailualaa ja kieliä opiskellut Katja Heinström on asunut Italiassa Gardajärven alueella yli 25 vuotta ja työskennellyt oppaana jo 20 vuotta. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

1 596 €

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä  24.4.
Gardajärvelle

Lento Milanoon. Ajo kentältä Gardajärvelle, Salòon (130 km, ajoaika noin 2 tuntia). Aikaa omatoimiseen lounaaseen, jonka jälkeen kävelykierros kauniissa kaupungissa. Jatketaan matkaa noin 10 kilometrin päässä sijaitsevaan Splendid hotel Soleen. Yhteinen illallinen hotellissa. (P)

2. päivä  25.4.
Veneretki Gardajärvellä

Aamiaisen jälkeen veneretki Gardajärven keskellä sijaitsevalle saarelle Isola del Gardalle. Gardan helmeksi sanotulla saarella on majaillut moni nimekäs vieras, kuten Pyhä Franciscus Assisilainen, Italian kirjakielen isä Dante Alighieri sekä diktaattori Benito Mussolini. Paluu Sirmioneen, jossa nautitaan lounas. Paluu hotelliin ennen illallista. (A,L)

3. päivä 26.4.
Kokopäiväretki Venetsiaan
Ylpeä ja elegantti Venetsia on vuosisatoja hurmannut kävijöitä läheltä ja kaukaa. Eipä ihme, sillä harva kaupunki pystyy kilpailemaan sen taideaarteiden, komeiden kirkkojen ja palatsien kanssa. Markuksen tori rakennuksineen, Huokausten silta sekä Canal Granden loisteliaat palatsit ja laivaliikenne ovat ainutlaatuisia nähtävyyksiä. Lähtö hotellilta aamiaisen jälkeen Venetsiaan (noin 170 km/suunta) ja lauttakuljetus Pyhän Markuksen torille. Vapaa-aikaa omatoimiseen lounaaseen. Opastettu kaupunkikävely ja käynti Pyhän Markuksen tuomiokirkossa. Vapaa-aikaa ennen lauttamatkaa ja kuljetusta hotelliin, jonne saavutaan noin 20.30. Illallinen hotellissa. (A,P)

4. päivä 27.4.
Kokopäiväretki Veronaan

Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Veronaan, Romeon ja Julian kaupunkiin (ajomatka noin 70  km/suunta). Tutustutaan kaupungin historialliseen keskustaan ja nähdään mm. vanha amfiteatteri Arena, vilkas vihannestori, Piazza Erbe sekä Capuleti-suvun palatsi, jonka parvekkeen alla nuori Romeo kosiskeli Juliaansa. Lounas retken aikana. Iltapäivällä käydään maistelemassa kuuluisaa Amarone-viiniä. Paluu hotelliin noin klo 19.30. (A,L,P)

5. päivä 28.4.
Vapaapäivä Gardajärvellä
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Opas antaa vinkkejä päivän viettoon. Mahdollisuus matkustaa veneellä kylästä toiseen tai vain nauttia kiireettömyydestä ja hyvästä italialaisesta ruuasta. (A)

6. päivä 29.4.
Kotiinpaluu

Aamiainen. Viimeinen päivä järvellä. Iltapäivällä lähtö bussilla Milanoon, josta lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lennot (sitoumuksetta):
Helsinki – Milano 08.00 – 10.05 Finnair
Milano – Helsinki 19.00 – 22.55 Finnair


Majoitus
HOTEL SPLENDID SOLE **** 5 yötä
Keskitasoinen hotelli Manerba del Gardan laitamilla. Rantaan 800 metriä. Hotellissa on sisäuima-allas (ulko uima-allas ei käytössä huhtikuussa), kuntosali ja ravintola. Huoneissa TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, ilmastointi ja ilmainen Wifi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.