Pohjois-Italian helmiä - Gardajärvi, Venetsia ja Verona 11.-16.10. ja 16.-21.10.2018

Jylhän vuoriston sylissä lepää Italian suurin järvi, Gardajärvi. Se hohtaa sinisenä pikkukaupunkien ja kylien ympäröimänä. Näihin postikorttimaisemiin kannattaakin matkustaa nauttimaan hyvästä ruoasta ja kauniista järvimaisemista. Matkalla vieraillaan myös Venetsiassa ja Veronassa, ja maistellaan Amaronen viinejä.

Asiantuntijaopas
9.-14.5. Mervi Kaskinen
11.-16.10. Eliisa Niinimäki
16.-21.10. Eliisa Niinimäki

Asiantuntijan matkassa 

Niinimäki Eliisa

Niinimäki Eliisa, Asiantuntijaopas

Yli 30 vuotta Italiassa asunut opas, joka on ollut koko elämänsä matkailualalla. Erinomainen italialaisen kulttuurin ja elämäntavan tuntemus. Eliisan syd&a ...

Suominen Piia

Suominen Piia, Asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Heinström Katja

Heinström Katja, Asiantuntijaopas

Matkailualaa ja kieliä opiskellut Katja Heinström on asunut Italiassa Gardajärven alueella yli 25 vuotta ja työskennellyt oppaana jo 20 vuotta. ...

Kaskinen Mervi

Kaskinen Mervi, Asiantuntijaopas

Ura oppaana Italiassa on alkanut jo 1980-luvulla, ja maa on vuosien varrella tullut tutuksi pohjoisesta etelään. Mervi on erityisen kiinnostunut taiteesta sekä histo ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot Milanoon
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ateriat (5 x aamiainen, 1 x illallinen, 2 x lounas)
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

1 246 €

 

1.päivä
Gardajärvelle

Lento Milanoon. Ajo kentältä Gardajärvelle. Kävelykierros järven läntisellä rannalla Gargnanossa, jossa myös majoitutaan. Kylien kiireetön tunnelma ja luonnon kauneus antavat hyvät puitteet lomalle - täällä sielu lepää. Yhteinen illallinen hotellissa.

2.päivä
Veneretki Gardajärvellä

Aamiaisen jälkeen veneretki Gardajärven keskellä sijaitsevalle saarelle Isola del Gardalle. Gardan helmeksi sanotulla saarella on majaillut moni nimekäs vieras, kuten Pyhä Franciscus Assisilainen, Italian kirjakielen isä, Dante Alighieri sekä diktaattori Benito Mussolini. Lounas.

3.päivä
Kokopäiväretki Venetsiaan
Aamiainen. Ylpeä ja elegantti Venetsia on vuosisatoja hurmannut kävelijöitä läheltä ja kaukaa. Eipä ihme, sillä harva kaupunki pystyy kilpailemaan sen taideaarteiden, komeiden kirkkojen ja palatsien kanssa. Markuksen tori rakennuksineen, Huokausten silta sekä Canal Granden loisteliaat palatsit ja laivaliikenne ovat ainutlaatuisia nähtävyyksiä.

4.päivä
Verona

Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Veronaan, Romeon ja Julian kaupunkiin. Tutustutaan kaupungin historialliseen keskustaan ja nähdään mm. vanha amfiteatteri Arena, vilkas vihannestori, Piazza Erbe sekä Capuleti suvun palatsi, jonka parvekkeen alla nuori Romeo kosiskeli Juliaansa. Lounas retken aikana. Iltapäivällä käydään maistelemassa kuuluisaa Amarone-viiniä.

5.päivä
Gargnano

Aamiainen. Vapaapäivä Gardajärvellä. Opas antaa vinkkejä päivän viettoon. Mahdollisuus matkustaa veneellä kylästä toiseen tai vain nauttia kiireettömyydestä ja hyvästä italialaisesta ruuasta.

6.päivä
Kotiinpaluu

Aamiainen. Viimeinen päivä järvellä. Iltapäivällä lähtö bussilla Milanoon, josta lento Suomeen.

Lennot (sitoumuksetta):
Helsinki – Milano 08.00 – 10.05
Milano – Helsinki 19.00 – 22.55


Majoitus
Hotelli Meandro, Gargnano
Keskitasoinen hotelli Gargnanon keskustan tuntumassa. Hotellin terasseilta upeat näkymät Gardajärvelle.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €