Porto ja Dourojoen laakso 28.9.-3.10. ja 10.-15.10.2020

Portugalin kuvauksellinen kakkoskaupunki Atlantin rannalla, Dourojoen varrella

Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki, joka ei häviä Lissabonille kauneudessa ja monipuolisuudessa. Sekä maa että viini on nimetty Porton kaupungin mukaan. Porton historiallinen keskusta nousee Dourojoen rannasta värikkäänä, kirkontornit kohoavat kukkuloitten yllä. Portosta tehdään retket Dourojoen laaksoon sekä Bragan ja Guimarãesin kaupunkeihin. Nähdään kauniita jokimaisemia, historiallisia nähtävyyksiä sekä nautitaan Douron viinialueen viineistä ja herkullisista pohjoisportugalilaisen keittiön antimista.

Huom! 28.9. - 3.10. matka Finnairin suorilla lennoilla!

Asiantuntijan matkassa 

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja ateriat
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 448 €  28.9.-3.10.

1 498 €  10.-15.10.


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 28.9., 10.10.
Saapuminen Portoon
Lento Helsingistä Portoon (28.9. Finnairin suora lento, 10.10. Lufthansan lento Frankfurtin kautta). Kuljetus keskustaan, matkan varrella ohitetaan Matosinhosin ranta ja Dourojoen suu. Tervetulolounas jokirannan ravintolassa. Kuvauksellinen vanhakaupunki, Ribeira, on täynnä värikkäitä kahviloita, ravintoloita ja baareja, joista monet toimivat vanhoissa viinivarastoissa. Jokirannasta avautuu upea näkymä vastarannalla sijaitsevaan Vila Nova de Gaian kaupunkiin ja Gustave Eiffelin suunnittelemalle komealle Ponte dom Luis I -sillalle. Iltapäivällä kuljetus hotellille. Ilta on vapaa rentoutumiseen ja omalle ohjelmalle. (L)

2. päivä, 29.9., 11.10.
Porton kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen aloitetaan tutustuminen Porton historialliseen keskustaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Nähdään kaupungin maamerkki, 75-metrinen Clerigos-torni sekä Aliados-aukio, tutustutaan mahtavaan liki 1000-vuotiseen katedraaliin. Kierros jatkuu Palacio de Bolsalle eli Pörssitalolle. Restauroitu uusklassinen Palacio de Bolsa on upea - kierroksen aikana saadaan kuva siitä, mitä kauppa ja teollisuus on merkinnyt Pohjois-Portugalille. Jatketaan kävellen joen rantaan, jossa noustaan rabelo-alukseen ja lähdetään noin tunnin risteilylle Dourojoelle. Rabelot kuljettivat ennen portviiniä viljelyksiltä Vila Nova de Gaian viinikellareihin. Risteilyllä Porton kaupunki ja kauniit sillat avautuvat uudesta näkökulmasta. Risteilyn jälkeen vapaa-aikaa Porton vanhankaupungin tunnelmasta nauttimiseen. Illallinen hotellissa. (A, P)

3. päivä, 30.9., 12.10.
Braga, Guimarães ja viinitilavierailu
Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Minhon maakuntaan. Ensimmäinen pysähdys on Bragan kaupungissa. Tutustutaan hiljattain restauroituun Bom Jesus do Monten barokkikirkkoon, jonne johtaa siksak-kuvioinen portaikko. Pyhiinvaeltajat nousevat 116 askelmaa Kristuksen kärsimyksen muistoksi, mutta ylös kirkolle pääsee myös bussilla. Ylhäältä on upeat näkymät yli Bragan kaupungin. Seuraava pysähdys on Guimarãesissa, itsenäisen Portugalin syntypaikassa. Kävelykierros historiallisessa keskustassa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Viehättävien keskiaikaisten katujen ja aukioitten lisäksi nähdään mm. Portugalin perustajan Alfonso Henriques'n patsas ja Braganzan herttuan palatsi. Vieraillaan myös Guimarãesin linnassa. Lounaan jälkeen ajo Penafieliin, jossa vierailu Quinta da Aveledan kartanon puutarhassa ja viinitilalla. Tutustutaan Minhon alueen erikoisuuteen, viherviiniin, ja maistellaan viinejä ja juustoja. (A, L)

4. päivä, 1.10., 13.10.
Kauniita maisemia ja portviinimaistajaiset Dourojoen laaksossa
Lähtö kokopäiväretkelle Dourojoen laaksoon. Tutustutaan Tâmegajoen rannalla sijaitsevaan viehättävään Amaranten pikkukaupunkiin ja Provesenden pikkukylään ylhäällä vuoren huipulla. Käydään myös kukkuloitten ympäröimässä pikkukaupungissa, Pinhãossa, joka sijaitsee upealla paikalla aivan Dourojoen rannalla. Kaupunki on kuuluisa kauniista kaakelein koristellusta asemarakennuksesta. Tutustutaan täyteläisen portviinin valmistukseen ja maistellaan kolmea eri portviinilaatua - valkoinen, Ruby ja Tewny. Matka jatkuu jokea seuraten Peso da Reguaan, joka on vuonna 1756 perustetun Douron laatuviinialueen keskus ja jokivarren suurin kaupunki. Täältä aikoinaan tynnyrit lastattiin rabelo-aluksiin kuljetettaviksi Vila Nova de Gaiaan ja edelleen maailmalle. Lounas retkipäivän aikana. Paluu hotellille illansuussa. (A, L)

5. päivä, 2.10., 14.10.
Vapaapäivä Portossa
Tutustu mielenkiintoisen kaupungin nähtävyyksiin omaan tahtiin. Vieraile São Franciscon kirkossa tai kuuluisassa Lellon kirjakaupassa. Kiipeä jollekin kaupungin lukuisista näköalapaikoista tai ylitä 85 metrin korkeudessa oleva Ponte dom Luis I -silta ja ihaile Porton kaupunkia vastarannalta. Samalla voit tutustua johonkin Vila Nova de Gaian viinikellareista. Halukkailla on mahdollisuus lähteä oppaan kanssa kävellen Jardins do Palacio de Cristal -puutarhaan. Hotellilta on sinne noin 1 km matka. Illallinen.
28.9.-3.10. matka: kuljetus yhteisen ruokailun jälkeen lentoasemalle ja Finnairin suora yölento Helsinkiin. (A, P)
10.-15.10. matka: yöpyminen Portossa. (A, P)

6. päivä, 3.10., 15.10.
Kotimatka
28.9.-3.10. matka: Kone laskeutuu Helsinkiin klo 04.35.
10.-15.10. matka: Aamupäivä vapaa-aikaa. Yhteinen lounas ennen kuljetusta Porton lentokentälle. Lufthansan lento Frankfurtin kautta Helsinkiin). (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
28.9.-3.10. Finnair
28.9. Helsinki - Porto        06.30 - 08.55
2.10. Porto - Helsinki        20.40 - 02.55 (3.10.)

10.-15.10. Lufthansa
10.10. Helsinki - Frankfurt  06.35 - 08.15
10.10. Frankfurt - Porto      09.30 - 11.10
15.10. Porto - Frankfurt      16.30 - 20.10
15.10. Frankfurt - Helsinki  21.30 - 00.50 (+1)


Hotelli
Vila Gale Porto Ribeira ****
Moderni boutique-hotelli, jolla on erinomainen sijainti aivan Dourojoen rannalla 15 minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Hotellin teemana on maalaustaide, jokaisessa huoneessa on erilainen tunnelma. Huoneissa on ilmastointi, TV, minibaari, hiustenkuivain, tallelokero ja ilmainen WiFi. Ravintolasta on näkymä Dourojoelle. Hotellin erikoisuus on sen edessä kulkeva vanha raitiovaunulinja. Katso video hotellista.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
* yhden hengen huone 330 €


Matkaehdot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Erityishuomiot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).