Puutarhamatka Pohjois-Italian järville 11.-16.5.2019

Iseojärvi (2 yötä) - Gardajärvi, Sirmione (retki) - Comojärvi (retki) - Luganojärvi (retki) - Maggiorejärvi, Pallanza (3 yötä) - Borromeon saaret (retki) - Ortajärvi, San Giulio (retki)

Toukokuu on kauneinta aikaa Pohjois-Italian järvialueella. Runsaasti kukkivat kasvit sekä alkukesän vehreys antavat yhdessä lumoavien järvien kanssa satumaiset puitteet tutustua hyvinkin erilaisiin puutarhoihin.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• ruokajuomat päivällisillä: 1/3 pulloa viiniä, 1/2 l mineraalivettä per hlö
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Italiassa

1 568 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 11.5.
Malpensa - ruusutila – Iseojärvi/Sulzano
Aamulento Milanoon Malpensan kentälle, jossa asiantuntijaopas on vastassa. Kuljetus Franciacortan vehreälle viinialueelle, jossa tutustutaan vanhan linnoituksen puutarhassa sijaitsevaan ruusutilaan sekä maistellaan raikasta kuohuviiniä suolapalojen kera. Matka jatkuu Iseojärvelle, jossa majoittuminen hotelliin järven itärannalle. Lepohetken jälkeen tervetulopäivällinen ruokajuomineen. Kaksi yötä Iseojärvellä. (päivän ajomatka n. 135 km) (kuohuviinipiknik, P)

2. päivä, 12.5.
Gardajärvi – Gardone ja Sirmione
Rauhallisen aamiaisen jälkeen siirrytään kohti Gardajärveä ja Gardonen kaupunkia, missä tutustutaan Hellerin kasvitieteelliseen puutarhaan. Tämä puutarha tunnetaan monipuolisesta kokoelmastaan aina eksoottisista kasveista alppikasvillisuuteen. Lisäksi puutarha tarjoaa taidetta, joka on sijoitettu älykkäästi kasvillisuuden joukkoon. Vierailun jälkeen siirrytään pittoreskiin Sirmionen kaupunkiin, missä on tapana nauttia Italian parasta jäätelöä! Iltapäiväksi palataan takaisin Iseojärvelle. Halukkaiden kanssa siirrytään illaksi Mont’Isolan saarelle, missä voi tehdä pyöräretken tai syödä päivällisen. (A)

3. päivä, 13.5.
Comojärvi - Luganojärvi - Maggiorejärvi
Aamiaisen jälkeen siirrytään kohti Comojärveä. Sen alueella on lukuisia aatelishuviloita, joista Villa Carlotta puutarhoineen on avoinna yleisölle: 1600–luvun aatelishuvila sekä 70 000 m2 hyvin hoidettua puutarhaa, missä nautitaan pikniksämpylä juomineen. Vierailun jälkeen ajetaan Sveitsin puolelle seuraten vuoristoisen Luganojärven reunaa. Matka jatkuu takaisin Italian puolelle, missä lauttamatka Maggiorejärven poikki hotelliin Pallanzan kaupunkiin. Ilta vapaa. Kolme yötä Maggiorejärvellä. (päivän ajomatka n.240 km) (A, piknik)

4. päivä, 14.5.
Stresa – Mottaronevuori ja Alpinia puutarha
Aamiaisen jälkeen retki vastarannalle, missä noustaan köysiradalla noin 800 m korkeuteen järven yläpuolelle ihastelemaan maisemaa Alpinia-vuoristopuutarhasta. Lounasaika sujuu leppoisasti Stresan kaupungissa ja paluumatkalla pysähdytään kauppapuutarhaan. Iltapäivä ja ilta vapaa. (päivän ajomatka n. 56 km) (A)

5. päivä, 15.5.
Maggiorejärvi – Borromeon saaret
Aamupäivällä tehdään venematkat Borromeon saarille, missä tutustutaan aatelisperheen palatsiin ja puutarhoihin Bella- ja Madre–saarilla. Paluu takaisin hotelliin iltapäivällä. Jäähyväispäivällinen ruokajuomineen hotellissa. (A, P)

6. päivä, 16.5.
Villa Taranto ja Ortajärvi
Aamulla vierailu englantilaisessa puutarhassa Villa Tarantossa, jossa nautitaan kevyt lounas ruokajuomineen. Matka jatkuu kauniille Ortajärvelle San Giulion kaupunkiin ja sieltä Malpensan lentokentälle. Paluulento Helsinkiin. (päivän ajomatka n. 85 km) (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano 08.00 – 10.05 Finnair
Milano – Helsinki 19.00 – 22.55 Finnair


Hotellit

Hotel Rivalago ****, Iseojärvi Sulzano
Hyvätasoinen hotelli sijaitsee lähellä satamaa ja sieltä on kaunis näköala Iseojärvelle. Huoneissa on ilmastointi, tv, minibaari ja Wi-Fi.

Grand Hotel Majestic ****, Maggiorejärvi Pallanza
Hyvätasoinen hotelli on restauroitu 1800-luvun palatsiin ja sen puutarhasta avautuu näkymät Lago Maggiore järvelle. Huoneissa on ilmastointi ja sat-tv. Kuntokeskuksessa kuntosali ja lämmitetty sisäuima-allas.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 195 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matkustajalta edellytetään normaalia peruskuntoa. Villa Tarantossa kävelyä tulee noin 3 km.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.