Puutarhoja ja pikkukyliä Ranskan ja Italian Rivieralla 20.-24.9.2022

Upeita puutarhoja, maalauksellisia maisemia ja viehättäviä vuoristokyliä, loistokasta Rivieraa ja ihan tavallista arkipäivää - unohtamatta alueen herkullisen keittiön antimia.

Rikkaat englantilaiset aristokraatit viettivät talviaan alueella 1700-luvun lopulta lähtien ja rakennuttivat komeita villoja, joiden puutarhoista tehtiin varsinaisia taideteoksia. Monet näistä puutarhoista sijaitsevat uskomattoman kauniilla paikoilla, vuoren rinteessä tai huipulla, toisinaan ihan meren äärellä. Matkalla tutustutaan niistä mielenkiintoisimpiin.

Asiantuntijan matkassa 

Hakola Timo

Hakola Timo, asiantuntijaopas

Timo on luotsannut ryhmiä Aasiasta Amerikkaan, mutta koti ja sydän on Ranskan ja Italian Rivieralla ja Provencessa. Timo on myös Ranskan Rivieran matkailukomitean ni ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Finnairin suorilla reittilennoilla
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ohjelman mukaiset ateriat
  • asiantuntijaoppaan palvelut

1 489 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä Nizzan kierros
Suora aamulento Helsingistä Nizzaan. Lentokentältä lähdetään tutustumaan Nizzan mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin bussilla. Nähdään mm. fransiskaaniluostarin puutarha ja käydään Mont Boronin näköalatasanteella, josta avautuvat näkymät yli Enkelten lahden. Lisäksi kierros jalkaisin vanhassakaupungissa. Lounas ennen hotelliin majoittumista. (L)

2. päivä
Menton ja Ezen eksoottinen kaktuspuutarha
Aamiaisen jälkeen ajetaan Italian rajalla sijaitsevaan ”Ranskan helmeksi” kutsuttuun Mentoniin, jossa tutustutaan yhteen kaupungin kauneimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Lounaan jälkeen vieraillaan vielä Ezen vuorenhuipulla sijaitsevassa ”saraseenikylässä” ja sen eksoottisessa kaktuspuutarhassa. (A,L)

3. päivä
 
Saint-Paul de Vence, Gourdonin kotkanpesä ja Grasse
Aamiaisen jälkeen tutustutaan taiteen ja taiteilijoiden Saint-Paul de Venceen, jota keskiaikaiset muurit ympäröivät. Matka jatkuu Vallée du Loup -laakson kautta Gourdonin ”kotkanpesään”, kylään josta avautuvat upeat näkymät Rivieran rannikolle. Lounas nautitaan sympaattisessa vuoristoravintolassa. Ennen paluuta Nizzaan tehdään vielä kävelykierros Grassen vanhassa kaupungissa. (A,L)

4. päivä
Sir Thomas Hanburyn puutarha ja Dolceacquan kylä

Lähtö aamiaisen jälkeen Italian puolelle Mortolaan, missä tutustutaan vaikuttavaan Sir Thomas Hanburyn vuonna 1867 perustamaan puutarhaan, jonka sanottiin aikoinaan kuuluvan maailman 10 kauneimman puutarhan joukkoon. Tutustutaan myös Dolceacquan keskiaikaiseen kylään, jonka kauniin kaarisillan taiteilija Monet on ikuistanut yhteen maalaukseensa. Lounas päivän aikana (A,L)

5. päivä 
Villa Rothschild
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut bussiin ja lähdetään tutustumaan paronitar Beatrice de Rothschildin rakennuttamaan huvilaan, joka sijaitsee luksusvilloistaan tunnetulla St Jean Cap Ferrat -niemellä. Huvilaa ympäröivät upeat teemapuutarhat. Lounas päivän aikana. Iltapäivällä ajo lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Nizza 08.15 – 10.40 Finnair
Nizza – Helsinki 20.30 – 00.45 (+1) Finnair

 


Majoitus
Aston La Scala ****
Hyvätasoinen hotelli Nizzan keskustassa lähellä vanhaa kaupunkia ja  Promenade des Anglais rantakatua. Huoneissa on ilmastointi, taulu-tv, ilmainen WiFi. Hotellissa kattoterassi ja ravintola.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 260 €

Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan . Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matka ei sovellu liikuntaesteisille. Puutarhoissa kävellään paljon, ja niissä on paljon korkeuseroja ja portaita.