Ranskan ja Italian Riviera 8.-12.6 ja 16.-20.10.2018

Nizza - Monaco - Eze - Saint Paul de Vence - Grasse - Cannes - Ventimiglia - San Remo - Menton

Riviera valloittaa - vuoret ja välkehtivä Välimeri, ylellisyys ja yksinkertaisuus, tiheästi rakennetut värikkäät kaupungit ja hurmaavat pikkukylät seuraavat toisiaan.

Lisämausteena ruhtinaiden Monaco.

Nizza, taiteilijoiden Eze, Monaco ja Saint Paul de Vence, hajuvesiteollisuuden Grasse, Cannes, Italian Ventimiglia ja rento San Remo, Menton


 

Asiantuntijan matkassa 

Rajander Leila

Rajander Leila, Asiantuntijaopas

Ranskan valtion virallinen opas, kielten opettaja, tulkki ja kääntäjä. ...

Massiah Pirkko

Massiah Pirkko, Asiantuntijaopas

Vuosikymmeniä Ranskassa asunut virallinen opas, joka on perehtynyt erityisesti taidehistoriaan ja ranskalaiseen kulttuuriin. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot Nizzaan
• majoitus Nizzassa kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ateriat (4 x aamiainen, 3 x lounas) 
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 036 €  16.10.20181.päivä
Nizza
Lento Nizzaan, missä asiantuntijaopas ja bussi ovat vastassa. Majoittuminen Hipark-hotelliin, jossa majoitutaan koko matkan ajan.

2.päivä
Taiteilijoiden Eze ja ruhtinaiden Monaco
Aamiaisen jälkeen ajetaan idylliseen Ezen pikkukylään. Merenpinnasta yli neljäänsataan metrin kohoava kylä kiertää kukkulan huippua. Vanhojen rakennusten kauneus ja hulppeat näkymät ovat inspiroineet taiteilijoita Dante Alighierista Alfred Hitchcockiin. Matka jatkuu kohti miljonäärien asuttamaa ruhtinaskunta Monacoa. Nähdään sataman huvijahdit, Monte Carlon Casino ja ylhäällä kukkulalla sijaitseva Grimaldien palatsi. Lounaan jälkeen palataan Nizzaan.

3. päivä,
Hajuvesiteollisuuden Grasse, Cannes ja Saint Paul de Vence
Aamiaisen jälkeen ajetaan Grassen kaupunkiin, joka on ollut jo neljänsadan vuoden ajan hajuvesiteollisuuden keskus. Vuoristokaupungissa on edelleen neljäkymmentä parfyymituottajaa. Tuoksujen raaka-aineita laventelia, ruusuja, narsisseja, jasmiineita ja yrttejä viljellään hehtaarien laajuisilla alueilla. Matka jatkuu Cannesiin, joka on tunnettu ennen kaikkea filmifestivaaleista. Kaupungista on toinen toistaan hienompia liikkeitä, elegantteja ravintoloita ja tyylikkäitä rantakahviloita. Lounaan jälkeen ennen paluuta Nizzaan poiketaan gallerioiden Saint Paul de Vencen kylässä, josta on upeat näkymät Välimerelle ja jopa Ranskan Alpeille saakka. Vanhalle hautausmaalle on haudattu Marc Chagall.

4. päivä
Italian San Remo ja Ventimiglia, Menton
Aamiaisen jälkeen ajetaan Italian puolelle San Remoon, jossa tunnelma on rennompi kuin hienostuneessa Nizzassa. Matka jatkuu Ventimigliaan, jossa on hetki ostosaikaa ennen lounasta. Lounaan jälkeen poiketaan paluumatkalla vielä viehättävässä ranskalaisessa Mentonin pikkukaupungissa.

5.päivä
V
apaapäivä Nizzassa
Aamiaisen jälkeen ajo kentälle ja lento Helsinkiin (27.4. ja 8.6 ) tai
mukava vapaapäivä Nizzassa ennen kotiinlähtöä (1.5., 28.7. ja 16.10.)

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

8.-12.6.2018
Helsinki - Nizza 08:05  - 10:25
Nizze - Helsinki 11:20 -  15:35
16.-20.10.2018
Helsinki - Nizza 08.05 - 10.25
Nizza - Helsinki 20.30 - 00.45+1


Hotelli
Residences Hipark
Nizzassa hyvällä paikalla sijaitseva keskitasoinen hotelli. Kävelymatkan päässä on Nizzan vanhakaupunki ja Promenade des Anglais rantakadulle matkaa n. 2 km. Raitiovaunupysäkille on viiden minuutin kävelymatka. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero, tv, ilmainen WiFi sekä minikeittiö, jossa on jääkaappi, liesi, vedenkeitin ja keittiövälineitä. Hotellissa on aamiaishuone, sauna ja kuntosali. Hotellissa ei ole ravintolaa. Vastapäätä hotellia on iso tavaratalo.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 € (pieni 1 hengen huone)
• ruokajuomat

Retkipäivien järjestys saattaa muuttua.