Roma Amore - Rooma pintaa syvemmältä 10. - 14.6.2019

Rooma jättää jäljen sydämeen ja herättää uteliaisuuden kerta toisensa jälkeen. Ikuisen kaupungin tunnelmiin voi palata uudelleen ja uudelleen. Asiantuntijaoppaamme Päivi Romun panoramakierroksella tehdään retki Ostia Anticaan merenrannalle ja Via Appialle antiikin maailmaan. Nähdään barokkitaiteen helmiä Rooman sydämessä Caravaggion jäljillä ja nautitaan yhteisistä herkkuhetkistä. Lisäohjelmassa Tivoli ja Villa D´este.

Asiantuntijan matkassa 

Romu Päivi

Romu Päivi, Asiantuntijaopas

Rooman paikallisopas, joka on työskennellyt alueella jo lähes 30 vuotta.  Päivi Romu suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja hänen asiantuntemu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
• ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset, kävelykierrokset ja tutustumiskohteet
• kävelykierrosten yhteydessä käytettävät julkiset kulkuneuvot
• asiantuntijaopas Päivi Romun opastukset

1098 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.6.
Benvenuto a Roma!
Suora reittilento Roomaan, jossa opas Päivi Romu on kentällä vastassa. Ennen hotelliin majoittumista tehdään kiertoajelu Rooman keskustassa. Yhteinen lounas hotellin lähellä olevassa viihtyisässä trattoriassa. Ilta vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. (L)

2. päivä, 11.6.
Roomalainen satamakaupunki Ostia Antica
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussiretkelle antiikin Rooman tärkeimpään satamakaupunkiin, jossa antiikin maailman temppelit, kylpylät, kodit ja kadut heräävät henkiin Päivi Romun opastamalla kävelykierroksella. Nautitaan herkullinen kalalounas Välimeren rannalla Ostia Lidossa. Paluu Roomaan. Ilta vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. (A, L)

3. päivä, 12.6.
Lisämaksusta keskiaikainen Tivoli ja Villa D´esten huvila suihkulähdepuutarhoineen
Aamiaisen jälkeen mahdollisuus lisämaksusta osallistua bussiretkelle asiantuntijaopas Päivi Romun johdolla. Retki suuntautuu Tivolin keskiaikaiseen kaupunkiin noin 30 kilometrin päähän Roomasta. Villa D´esten huvila on yksi Unescon maailmanperintökohteista ja sen puutarha satoine suihkulähteineen renessanssin taidonnäyte. Huvilan seiniä ja kattoja peittävät upeat freskot. Nautitaan ihastuttava lounas Tivolin vanhassakaupungissa. Paluu Roomaan. Ilta vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. (A)

4. päivä, 13.6.
Barokin Rooma
Aamiaisen jälkeen lähdetään mielenkiintoiselle barokkitaiteen kävelykierrokselle Rooman sydämeen. Upeita kirkkoja taideteoksineen, piazzoja ja suihkulähteitä. Paavi Urbanuksen rakennuttama 1600-luvun palatsi ja Barberini-suvun taidekokoelmia.
Raffaellon maalaus rakastamastaan “Leipurin tyttärestä”. Caravaggion, Tizianin, Berninin ja Cortonan maalauksia. Nautitaan lounas Espanjalaisten portaiden tuntumassa. Loppupäivä vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. (A, L)

5. päivä, 14.6.
Via Appia Antica ja katakombit
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat bussiin ja lähdetään kohti antiikin roomalaisten rakentamaa Euroopan pisintä suoraa tietä.
Via Appia Anticalla kuljeskellaan yli 2000 vuotta vanhoilla kivetyksillä Päivi Romun mielenkiintoisten tarinoiden saattelemana ja nähdään roomalaisia hautamonumentteja sekä varhaiskristillisiä hautaholveja. Labyrinttimaisissa maanalaisissa katakombeissa oli haudattuna miljoonia roomalaisia. Nautitaan kevyt lounas Via Appian tuntumassa. Suora reittilento Helsinkiin. (A, L)
Arrivederci Roma!ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.50 - 10.15 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 - 00.05 +1 Finnair


Majoitus

Hotelli Pace Helvezia ****
Keskitason hotelli, hyvä sijainti Piazza Venezian tuntumassa.
Huoneet ovat pienehköjä ja saattavat olla keskenään erilaisia. TV, puhelin, minibaari, ilmastointi, hiustenkuivaaja.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone  135 €
• päiväretki Tivoli ja Villa D´esten huvila sis. lounas ruokajuomineen 120 €/hlö
Retki vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän 10 henkilöä.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.