Samppanjakellareiden kutsu 3.-7.4., 21.-25.4.2024

Pariisi - Reims - Champagne - Épernay - Chamery

Koe Champagnen alueen sydän unohtumattomalla matkalla! Reimsistä avautuu portti Champagnen alueelle, joka yhdistää mestarillisesti viininvalmistuksen perinteitä ja alueen rikasta kulttuuria. 

Tutustutaan alueen nähtävyyksiin, kuljetaan samppanjajunalla halki viinitarhojen ja risteillään Marnejoen kuvankauniissa maisemissa. Paikallisilla viinitiloilla perehdytään samppanjan syntyyn ja tietenkin maistellaan tätä jaloa juomaa. Kolmen ruokalajin lounas tai illallinen ruokajuomineen sisältyy matkaan päivittäin!

Asiantuntijan matkassa 

Boncoeur Helena

Boncoeur Helena, asiantuntijaopas

Helena on aito suomalainen ja pariisilainen jo vuodesta 1988, jolloin hän saapui opiskelemaan ranskaa ja italiaa Sorbonnen yliopistoon ja taidehistoriaa École du Louvre ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa  
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset samppanjanmaistajaiset ja ateriat ruokajuomineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut 

2 096 €

1. päivä, 3.4., 21.4.
Reims
Aamulento Pariisiin, missä opas ryhmää vastassa. Kuljetus Reimsiin, noin 145 km. Maailmankuulun samppanjatuotannon keskuksessa Reimsissä sijaitsee useita kuuluisia samppanjataloja, kuten Veuve Clicquot ja Taittinger. Tehdään kiertoajelu kaupungissa ja tutustutaan Reimsin kuuluisaan goottilaiseen katedraaliin, joka on Unescon maailmanperintökohde ja on toiminut useiden ranskalaisten kuninkaiden kruunauspaikkana. Katedraalissa on myös Marc Chagallin suunnittelemia sinisiä lasimaalauksia. Tutustutaan myös Saint-Remin basilikaan, joka tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja alueen kristilliseen perintöön. Majoittuminen ja yhteinen kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen. (P)

2. päivä, 4.4., 22.4.
Samppanjamaistajaiset, Maison Vranken-Pommery
Aamiaisen jälkeen omaa aikaa Reimsiin tutustumiseen. Kaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Nautitaan yhteinen kolmen ruokalajin lounas ruokajuomineen ennen lähtöä ensimmäisiin maistajaisiin. Reimsissä sijaitseva Vranken-Pommeryn viinitila on yksi alueen ikonisimmista samppanjataloista. Se perustettiin vuonna 1836 ja on tunnettu laadukkaista samppanjoistaan, kuten Pommery Brut Royal. Talo tukee myös taidetta ja kulttuuria ja järjestää mm. erilaisia näyttelyitä kellareissaan. Kellarikierros ja samppanjamaistajaiset, paluu hotelliin. Ilta vapaa. (A,L)

3. päivä, 5.4., 23.4.
Marnejoen lounasristeily, Verzenayn majakka
Aamiaisen jälkeen lähdetään Épernayhin (noin 30 km), joka toimii myös tärkeänä samppanjatuotannon keskuksena. Kaupunki on kauniin Marnejoen varrella ja tarjoaa upeita näkymiä viinitarhoille. Täältä löytyvät kuuluisat samppanjatalot, kuten Moët & Chandon ja Mercier. Kiertoajelun jälkeen lähdetään Marnejoen risteilylle ja nautitaan kolmen ruokalajin lounas ruokajuomineen. Alkujuomana tietysti samppanja! Risteilyn jälkeen tutustutaan Verzenayn majakkaan, joka tunnetaan nimellä "Le Phare de Verzenay". Sen ensisijainen tarkoitus ei ollutkaan toimia navigointiapuna laivoille, vaan pikemminkin olla markkinointikeino ja nähtävyys, joka kiinnittäisi huomion samppanjataloihin. Vieraillaan myös samppanjamuseossa, joka kertoo alueen samppanjan valmistuksen historiasta ja perinteistä. Lopuksi samppanjamaistajaiset, paluu hotelliin. (A,L)

4. päivä, 6.4., 24.4.
Samppanjakellareita Épernayssa/Chameryssa
6.4. lähdöllä
Aamiaisen jälkeen palataan Épernayhin ja vieraillaan Mercierin samppanjakellareissa. Sukelletaan kalkkikivimaaperään 30 metrin syvyyteen pikkujunalla, joka vie kierrokselle läpi historiallisten kellarien. Tutustutaan talon historiaan ja perintöön sekä maistellaan talon samppanjaa. Paluu hotellille. Illalla yhteinen jäähyväisillallinen ruokajuomineen. (A,P)

24.4. lähdöllä Aamiaisen jälkeen lähdetään Chameryyn, jossa kierretään samppanjajunalla viinialueilla ja tutustutaan viiniköynnösten hoitoon sekä Chameryn kylään, joka on luokiteltu neljällä kukalla Route des Villages Fleuris -reitillä. Viininviljelijän vastaanotolla ja opastetulla kellarikierroksella tutustutaan samppanjan valmistukseen. Kierroksen jälkeen maistajaisissa tarjolla Brut 1er Cru -samppanjaa. Paluu hotellille Champagnen matkailutietä pitkin maisemia ihaillen. Illalla yhteinen jäähyväisillallinen ruokajuomineen. (A,P)

5. päivä, 7.4., 25.4.
Kotimatka
Aamiainen. Lähtö aamupäivällä Pariisin lentokentälle ja iltapäivälento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Pariisi 07.35 - 09.40 Finnair
Pariisi – Helsinki 15.10 - 19.00 Finnair 


Majoitus
Novotel Suites Reims ****, 4 yötä
Reimsin katedraalin lähellä sijiatseva hotelli. Tilavat huoneet, joissa kylpyhuone, tv, wifi, vedenkeitin, minijääkaappi ja ilmastointi.  


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.