Savonlinnan Oopperajuhlat: Taikahuilu 6.-7.7.2023, Viulunsoittaja katolla 23.-24.7.2023

Savonlinnan oopperajuhlille tehdään ensi kesänä kaksi matkaa. Voit valita joko Mozartin iki-ihanan, Savonlinnassa jo 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Taikahuilun tai kaikkien aikojen musikaalin Viulunsoittaja katolla. Taikahuilussa koomisuus, kiihkeys ja dramaattisuus yhdistyvät leikkisyyteen ja kansanomaisuuteen. Teos on hieman uudistettu, mutta aina yhtä rakastettu. Viulunsoittaja katolla -musikaali yhdistää elämänmyönteisesti melankoliaa ja optimismia, koskettavaa musiikkia ja lämmintä huumoria. 

Matkojen aikana nautitaan oopperan lisäksi herkullinen oopperajuhlapäivällinen, lounastetaan Tertin kartanossa ja tehdään kesäinen risteily Savonlinnasta Punkaharjulle.

Teokset esittelee musiikkiasiantuntija Aarno Cronvall.

Asiantuntijan matkassa 

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetus tilausajobussilla
• oopperalippu hyviltä paikoilta A-katsomosta
• majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelmassa mainitut ruokailut ja sisäänpääsymaksut
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

645 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 6.7., 23.7.
Oopperajuhlapäivällinen, 6.7. Taikahuilu, 23.7. Viulunsoittaja katolla
Bussimatka Tampereen kautta Lahteen, missä Helsingistä saapuvien nouto ja kahvitauko. Jatketaan matkaa Mikkelin kautta kohti Savonlinnaa ja majoitutaan keskeisellä sijainnilla olevaan kesähotelli Tottiin (6.7. lähtö) tai hotelli Pietari Kylliäiseen (23.7. lähtö). Herkullinen oopperajuhlapäivällinen nautitaan perhehotelli Hospitzissa ennen siirtymistä Olavinlinnaan illan näytöstä varten. Ennen päivällistä musiikkiasiantuntija Aarno Cronvall tulee tervehtimään ryhmää ja kertomaan illan näytöksestä. Siirtymiset Savonlinnassa tapahtuvat kävellen, etäisyys noin 900 m/suunta. (P)

2. päivä. 7.7., 24.7.
Kesäinen risteily Punkaharjulle, Tertin kartanon lounas
Aamiaisen jälkeen on hetki aikaa käydä omin päin aistimassa oopperakaupungin tunnelmaa. Huoneidenluovutuksen jälkeen siirrytään Savonlinnan satamaan ja lähdetään noin kaksi tuntia kestävälle kesäiselle risteilylle kohti Punkaharjua. S/S Punkaharju on aito Saimaan höyrylaiva ja rakennettu Savonlinnassa vuonna 1905. Laivassa on aurinkokansi, ravintola ja täydet anniskeluoikeudet, matkustajakapasiteetti 75 henkilöä. Punkaharjulta matka jatkuu bussilla Mikkeliin, Tertin kartanoon, jossa nautitaan lounaalla perinteisen tyylin kesäpöytä, joka tunnetaan myös raikkaudestaan ja yllätyksellisyydestään. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Lahtea ja Tamperetta. Matkan varrella pidetään yksi omakustanteinen kahvitauko. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Majoitus
Sokos kesähotelli Tott, 1 yö, 6.-7.7. 
sijaitsee noin 200 metrin päässä Savonlinnan rautatieasemalta ja vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Olavinlinnasta. Yhden ja kahden hengen savuttomissa huoneissa on suihku/wc, tv, internet ja minibaari. Osassa kahden hengen huoneista mahdollisuus lisävuoteeseen, sijataan olohuoneen sohvasta. Hotellin vastaanoton yhteydessä on pieni aulabaari, jossa A-oikeudet. Talossa on hissi.
Pietari Kylliäinen, 1 yö, 23.-24.7.
Hotelli Pietari Kylliäinen sijaitsee pääkadun varrella lähellä Olavinlinnaa. Yhden ja kahden hengen  hotellihuoneita, joissa ilmastointi, Wi-Fi ja kylpyhuoneessa wc ja suihku. 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 95 €

Bussiaikataulu
Meno
07.45 Tampere, Vanha kirkko
09.45 Lahti, Matkakeskus + Helsingistä saapuvien nouto*
10.00 Lahti, kahvitauko
14.00 Savonlinna, kesähotelli Tott
16.00 Perhehotelli Hospitz, oopperajuhlapäivällinen
19.00 Ooppera Taikahuilu 6.7. ja musikaali Viulunsoittaja katolla 23.7.Olavinlinnassa, yksi väliaika

Paluu
11.00 Savonlinna, lähtö kesäiselle risteilylle
13.30 Punkaharju, risteily päättyy
15.00 Tertin kartanon kesäpöytä lounas
18.00 Lahti, Matkakeskus + Helsinkiin jatkavien jättö*
20.00 Tampere, linja-autoasema

*Maksuton liityntäkuljetus välille Helsinki – Lahti – Helsinki saatavissa. Lahdesta ja Helsingistä saapuville vahvistetaan tarkempi kokoontumispaikka ja aikataulu lähempänä lähtöä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 200 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen. Matkan hintaan ei sisälly peruutusturvavakuutusta.