Savonlinnan Oopperajuhlat: Turandot 1.-2.8.2018

Puccinin Turandot todellisten Puccini-tuntijoiden esittämänä!

Kiinalaisista teemoista ammentava mystinen Turandot italialaisen Festival Puccinin vierailuesityksenä sisältää yhden maailman kuuluisimmista tenoriaarioista, iki-ihanan Nessun dorman. Matkan aikana nautitaan oopperan lisäksi herkullinen oopperajuhlapäivällinen, lounastetaan Tertin kartanossa ja tutustutaan Taidekeskus Salmelaan.

Oopperan esittelee asiantuntija Aarno Cronvall.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, Asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, Asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetus tilausajobussilla
• oopperalippu hyviltä paikoilta A-katsomosta
• majoitus kesähotelli Tottissa kahden hengen huoneissa
• ohjelmassa mainitut ruokailut (1 x aamiainen, 1 x kahvi & suolainen, 1 x päivällinen, 1 x lounas)
• Taidekeskus Salmelan sisäänpääsy ja opastettu kierros
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

579 €

Osassa kahden hengen huoneita lisävuodemahdollisuus (1 kpl), sijataan olohuoneen sohvasta. Alennus -20 € lisävuoteessa majoittuvalle.

 

1. päivä
Oopperajuhlapäivällinen ja ooppera Turandot
Bussimatka Porista Tampereen kautta Lahteen, missä Helsingistä saapuvien nouto ja kahvitauko. Jatketaan matkaa Mikkelin kautta kohti Savonlinnaa ja majoitutaan keskeisellä sijainnilla olevaan kesähotelli Tottiin. Iltapäivällä on vuorossa herkullinen oopperajuhlapäivällinen Perhehotelli Hospitzissa, jonka jälkeen asiantuntija Aarno Cronvall tulee tervehtimään ryhmää ja kertomaan illan esityksestä. Päivän päätteeksi nautitaan Puccinin ooppera Turandotista. Siirtymiset Savonlinnassa tapahtuvat kävellen, etäisyys noin 900 m/suunta.

2. päivä
Tertin kartano ja Taidekeskus Salmela
Aamiaisen jälkeen on hetki aikaa käydä omin päin aistimassa oopperakaupungin tunnelmaa. Lähdetään kohti Mikkeliä ja Tertin kartanoa, jossa herkutellaan Iivari-isännän kesäisestä pitopöydästä. Aikaa on myös piipahtaa Puodissa ja käyskennellä kartanon pihapiirissä. Mäntyharjulla tutustutaan Taidekeskus Salmelan näyttelyyn oppaan johdolla. Iltapäivällä matka jatkuu kohti lähtöpaikkakuntia, ja matkan varrella pidetään yksi omakustanteinen kahvitauko.


Hotelli
Kesähotelli Tott sijaitsee noin 200 metrin päässä Savonlinnan rautatieasemalta ja vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Olavinlinnasta. Yhden ja kahden hengen savuttomissa huoneissa on suihku/wc, tv, internet ja minibaari. Osassa kahden hengen huoneista mahdollisuus lisävuoteeseen, sijataan olohuoneen sohvasta. Hotellin vastaanoton yhteydessä on pieni aulabaari, jossa A-oikeudet. Talossa on hissi.

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 70 €

Bussiaikataulu
Meno
06.30 Pori, linja-autoasema
08.00 Tampere, Vanha kirkko
09.45 Lahti, Matkakeskus + Helsingistä saapuvien nouto*
10.00 Lahti, kahvitauko
14.00 Savonlinna, kesähotelli Tott
15.30 Perhehotelli Hospitz, oopperajuhlapäivällinen ja Aarno Cronvallin tervehdys
19.00 Ooppera Turandot Olavinlinnassa, yksi väliaika

Paluu
10.00 Savonlinna
11.30 Tertin kartano, lounas ja omaa aikaa
13.45 Taidekeskus Salmela, opastettu kierros ja omaa aikaa
17.00 Lahti, Matkakeskus + Helsinkiin jatkavien jättö
19.00 Tampere, linja-autoasema
20.30 Pori

*Maksuton liityntäkuljetus välille Helsinki – Lahti – Helsinki saatavissa. Lahdesta ja Helsingistä saapuville vahvistetaan tarkempi kokoontumispaikka ja aikataulu lähempänä lähtöä.