Shakespearen jäljillä Lontoossa 8.-11.10.2020

Tampereen Työväen Teatterin Shakespeare-klassikko Hamlet rock-musikaali on syksyn teatteritapaus, nyt ensi kertaa Suomessa! Moro-lehden ja Tampereen Työväen Teatterin ystävien monipuolisella viikonloppumatkalla tutuiksi tulevat Lontoon lukemattomat nähtävyydet, Britannian kuninkaalliset sekä maailmankuulu teatterimaailma.

Matkalla luennoitsijana toimii Lontoossa opiskellut ja asunut TTT:n musikaalisäveltäjä Eeva Kontu, joka johdattaa matkalaiset musikaalien maailmaan. Matkaisäntänä Moron tuottaja Jari Mylläri ja paikallisoppaana Marjo Sanderson. Tunnelmaan virittäydytään jo ennakkoon nauttimalla musikaalin ennakkonäytöksestä Tampereen Työväen Teatterissa.

Asiantuntijan matkassa 

Kontu Eeva

Kontu Eeva, asiantuntijaluennoitsija

Monipuolinen muusikko, säveltäjä ja kapellimestari, joka on työskennellyt useissa eri teattereissa vuodesta 2005 lähtien.  Keväällä 201 ...

Mylläri Jari

Mylläri Jari, matkaisäntä

Moron tuottaja Jari Mylläri on käynyt jokaisessa Euroopan maassa lilliputteja lukuun ottamatta. Hänen erityissuosikkejaan ovat autoilulomat Euroopassa, pää ...

Sanderson Marjo

Sanderson Marjo, asiantuntijaopas

Vuosikymmenien matkailualan kokemuksen omaava virallinen opas, joka on asunut suurimman osan elämästään Lontoossa. Hän tuntee Britannian sekä sen tava ...

Lukijamatka

Moro

Moro

Kylän paras kaupunkilehti! ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot Helsinki – Lontoo – Helsinki turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• lipun Hamlet-rockmusikaalin ennakkonäytökseen Tampereella sekä &Juliet-musikaaliin Lontoossa
• Moron matkaisännän matkanjohtajapalvelut koko matkan ajan
• Eeva Konnun musikaaliluento ja palvelut (to-pe)
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan opastukset

1 345 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

2.9. Tampereen Työväen Teatteri "Hamlet rock-musikaali"
Kokoontuminen teatterilla klo 18.00. Tampereen Työväen Teatterin musikaalisäveltäjä Eeva Kontu johdattelee illan näytökseen, joka alkaa klo 19.00, alkumalja. Väliajalla kahvi/tee ja makea leivonnainen. Nimiroolissa nähdään Saska Pulkkinen, joka on vakuuttanut muun muassa musikaaleissa Tytöt 1918 ja Poikabändi. Ofeliana Inke Koskinen (Näty). Ohjaus Otso Kautto, musikaalituotannossa mukana tanssitaiteilija Tero Saarinen. Eeva Konnun lisäksi musiikkia on säveltänyt kaksi monipuolista ja arvostettua suomalaismuusikkoa ja säveltäjää Jarmo Saari ja Varre Vartiainen. Kapellimestari on useista musikaaleista tuttu Joonas Mikkilä.

 

1. päivä 8.10.
Lisämaksullinen tilausajokuljetus lähtee Tampereen Vanhalta kirkolta klo 7.30 kohti Helsinki-Vantaata. Finnairin aamupäivälento Lontooseen, missä paikallisopas ryhmää vastassa. Lähdetään bussilla kohti hotellia ja saadaan oppaan kertomana ensikosketus Lontoon moniin nähtävyyksiin. Yhteinen pubilounas ennen majoittumista. Illalla musikaalisäveltäjä Eeva Kontu johdattelee musikaalien maailmaan ja kertoo kuinka musikaaleja tuodaan Suomeen. (L)

2. päivä 9.10.
Aamiainen. Lähdetään paikallisoppaan johdattamana kierrokselle osittain bussilla ja osittain kävellen. Perinteisten nähtävyyksien lisäksi nähdään monia elokuvien ja tv-sarjojen, kuten Downton Abbeyn kuvauspaikkoja. Kierroksen jälkeen yhteinen lounas, ennen kuin päivä jatkuu Thamesin eteläpuolella kuuluisassa Shakespeare's Globe -teatterissa. Alkuperäinen, vuonna 1599 rakennettu teatteri, jonne Shakespeare kirjoitti näytelmiään, tuhoutui tulipalossa vuonna 1613, rakennettiin uudestaan ja tuhottiin lopulta vuonna 1644. Nykyinen teatteri sijaitsee noin 200 metrin päässä alkuperäisestä. Kierroksen jälkeen paluu hotellille. Illan näytöksenä on uunituore &Juliet-musikaali, joka kertoo, mitä tapahtuisi, jos Shakespearen Romeo ja Julia kirjoitettaisiin uudelleen ja Julia valitsisi oman kohtalonsa toisin. Pariisiin suuntaavan Julian tarinaa täydentävät lukuisat viime vuosien pop-hitit. (A,L)

3. päivä 10.10.
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai lisämaksullinen puolipäiväretki. Vieraillaan kiehtovassa, jo vuonna 1929 avatussa museossa, Leighton Housessa, jossa asui yksi 1800-luvun kuuluisimmista englantilaisista, lordi Leighton. Museota on käytetty monien elokuvien kuvauspaikkana, mm Agatha Christien Poirot - Kortit pöydällä. Jatketaan maan tärkeimpään kirkkoon, Westminster Abbeyyn, joka on kaunis goottilainen kirkko. Täällä on kruunattu kaikki maan hallitsijat, todistettu monia kuninkaallisia häitä ja siunattu mm Diana ja kuningataräiti. Retken päättää kuuluisa, peribrittiläinen iltapäivätee Waldorfin teehuoneessa, Covent Gardenin kupeessa. Suussa sulavia pieniä teeleipiä, leivoksia ja skonsseja kuohuvalla höystettynä. Ilta vapaa. Lisämaksusta mahdollisuus käydä teatterissa tai musikaalissa. (A)

4. päivä 11.10.
Aamiaisen jälkeen huoneidenluovutus ja lähtö Windsorin kaupunkiin, jonka keskellä sijaitsee upea, maailman suurin asuttu kuninkaallinen linna. Nähdään linnan valtiosalit, jotka ovat edelleen käytössä virallisten vierailujen aikana. Alueen kirkossa, Pyhän Yrjön kappelissa vihittiin toukokuussa 2018 prinssi Harry ja Meghan. Yhteinen lounas ja ajo Heathrown lentokentälle, mistä iltapäivälento Helsinkiin. Lisämaksullinen paluukuljetus Tampereelle lähtee lennon saavuttua. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Lontoo 11.40-12.50 Finnair
Lontoo - Helsinki 16.10-21.00 Finnair


Majoitus
HOLIDAY INN BLOOMSBURY **** , 3 yötä
Moderni keskitason hotelli Lontoon itäosassa, alle 10 minuutin kävely Brittiläiselle Museolle ja Oxford Street ostoskadun itäpäähän.
Myös Kings Crossin ja Eustonin juna-asemat ovat lähellä. Hotellissa on aulabaari, irlantilainen pubi, ravintola.
313 huonetta, joissa on TV, puhelin ja WiFi-yhteys, teen- ja kahvinkeittovälineet, hiustenkuivaaja, housuprässi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• tilausajokuljetus Tampere – Helsinki-Vantaa 29 €/hlö/menopaluu – minimi 20 hlöä
• puolipäiväretki Leighton House, Westminster Abbey sis. iltapäiväteen 150 € - minimi 30 hlöä
• musikaali- tai teatteriliput lauantaille, hinta tiedusteltaessa


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 24.1.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 30.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.