Shakespearesta Donna Leoniin – kirjailijakaupungit Verona ja Venetsia 22.-26.3.2022

Keskiajasta nykypäivään ovat vauraat Pohjois-Italian kaupungit inspiroineet kirjailijoita kaikkialta maailmasta: osa vietti aikaa itse paikan päällä, mutta osa unelmoi mahtavista palatseista, pittoreskeista pikkukujista ja solisivista kanaaleista niin elävästi, ettei lukija voi edes aavistaa kirjailijan koskaan olleen edes paikan päällä. Matkan aikana tutustutaan Veronan kaupunkiin Shakespearen innoittamina ja seurataan Donna Leonin dekkarihahmon komisario Brunettin jalanjälkiä Venetsiassa.

 

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Finnairin reittivuoroilla turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ohjelman mukaiset ateriat
  • suomalaisten asiantuntijaoppaiden palvelut

1 496 €

1. päivä 22.3.
Gardajärvi ja Verona
Aamulento Milanoon. Bussikuljetus Gardajärvelle, jossa vietti aikaansa mm. Goethe. Nautitaan buffet-lounas ruokajuomineen, ja siirrytään Veronaan, jossa majoitutaan hotelliin historiallisessa keskustassa. Pienen lepohetken jälkeen leppoisa kävelykierros kaupungilla, jonka jälkeen aperitiivihetki suolapaloineen. Ilta vapaa. (L)

2. päivä 23.3.
Verona Shakespearen silmin
Aamiaisen jälkeen tehdään kierros kaupungissa ja tutustutaan paikallisoppaan avustuksella Romeon ja Julian tarinaan, joka teki Veronan tunnetuksi rakkauden kaupunkina. Samalla tulevat tutuiksi Veronan keskustan tärkeimmät nähtävyydet - alue on kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintölistalla. Iltapäivä ja ilta vapaa-aikaa omiin seikkailuihin. (A)

3. päivä 24.3.
Venetsia ja Brunetin kohteet
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla Venetsian edustalle, jossa vaihdetaan kulkuneuvoksi laiva, jolla siirrytään Markuksen aukion edustalle. Majoituminen hotelliin. Lepohetken jälkeen tutustutaan Markuksen aukion nähtävyyksiin sekä Brunettin kotikulmiin San Polon aukiolla. Ilta vapaa. (A)

4. päivä 25.3.
San Lazzaron luostari ja Venetsian kierros
Aamiaisen jälkeen vieraillaan San Lazzaron saarella, joka toimi aikoinaan yhtenä karanteenisaarista. Myöhemmin saaren asutti armenialainen munkkiyhteisö, jonka tehtävänä oli entisöidä ja kääntää kirjallisia teoksia - työ jatkuu edelleen. Tutustutaan luostarialueeseen ja sen mahtavaan kirjastoon. Omaa aikaa lounaaseen tai museovierailuihin. Iltapäivällä jatketaan Brunetti-kierrosta kaupungilla tutustuen markkina-alueeseen, questuraan ja Teatro La Feniceen. Kierretään gheton alueella ja kuullaan tarinaa Shakespearen Venetsian kauppiaasta. Yhteisen päivällisen (sis. ruokajuomat) jälkeen nautitaan vielä kirkkokonsertista. (A, P)

5. päivä 26.3.
Padova ja lentokenttäkuljetus
Leppoisan aamiaisen jälkeen siirrytään Kuinka äkäpussi kesytetään -näytelmän maisemiin Padovaan, missä kaupunkikierros ja lounas ruokajuomineen. Iltapäivällä paluu takaisin Malpensan lentoasemalle ja iltalento takaisin Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano klo 08.05 – 10.15 Finnair
Milano – Helsinki 18.55 – 23.00 Finnair


Majoitus
Hotel Mastino, Verona***, 2 yötä
Turistiluokan hotelli Veronan keskustassa. Vanhassa rakennuksessa olevat huoneet ovat eri kokoisia ja niissä on eri sisustus. Huoneissa hiustenkuivaaja, TV, tallelokero ja ilmastointi. Hotellissa baari.
Hotel Bonvecchiati, Venetsia****, 2 yötä
Hyvä turistiluokan hotelli lähellä Markuksen toria. Hotellilla oma laituri gondoleille. Huoneissa WiFi, ilmastointi, tallelokero ja oma kylpyhuone jossa on kylpytakki ja tossut. Hotellissa ravintola ja kuntosali.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
yhden hengen huone 295 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle, runsaasti portaita ja siltoja.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.