Sisilian kiertomatka 19.-25.4 ja 10.-16.5.2022

Catania – Taormina – Etna – Syrakusa - Messina – Cefalú – Palermo

 

Sisilia hurmaa matkailijan niin maalauksellisella maaseudullaan kuin kauniilla kaupungeillaan, joiden kaduilla ja kujilla pääsee aistimaan aitosisilialaista tunnelmaa ja historian siipien havinaa – kaupunkien vanhimmat rakennukset ovat antiikin ajoilta. Hedelmällisen Sisilian maaseutu on tulvillaan viiniköynnöksiä ja oliivi-, manteli-, appelsiini- ja sitruunapuita. Unohtumaton elämys on kävellä Etnan rinteillä ja ihastella huikeita näkymiä ympäröivälle maaseudulle.

Asiantuntijan matkassa 

Viiperi Teppo

Viiperi Teppo, asiantuntijaopas

Virallinen opas, vapaa toimittaja ja monipuolisissa matkailualan tehtävissä työskennellyt iloinen ammattilainen. Teppo on työskennellyt vuosia oppaana ulkomaill ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

1 665 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 19.4., 10.5.
Catania (50 km)
Lento Helsingistä Cataniaan, joka on Sisilian toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee aivan Etnan juurella. Ajo Naxokseen, jossa majoittuminen ja illallinen hotellissa. Giardini- Naxos on pikkukaupunki, jossa yhdistyvät sisilialainen arki ja rantaelämä Recanatin luonnonrannan äärellä. (P)

2. päivä 20.4., 11.5. (120km)
Sisilian ylväs kuningatar Etna, hurmaava kaunotar Taormina
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Etnaa. Se on Euroopan suurin toimiva tulivuori ja tunnetaan myös Sisilian kuningattarena. Tämä jylhä Sisilian kuningatar hallitsee maisemaa ja hurmaa vierailijoita vuoden ympäri. Matka jatkuu Taorminan viehättävään kaupunkiin. Huikaisevat maisemat lumoavat rannikon kauneimmassa kaupungissa vierailevan.Taormina on romanttinen ja aito italialainen kaupunki, jolla on pitkät lomaperinteet. Sen autottomat kujat ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet vievät mukanaan ajassa taaksepäin. Kaupungissa on korkeuseroja ja kapeita kujia, jotka luovat tunnelmaa. Korkealta avautuu kauniit näkymät rinnettä alas merelle. Alueen laajat viiniviljelmät ja huikeat näkymät hurmaavat. Ympäristö on kaunis ja rakennukset ovat vanhoja ja niissä on hyödynnetty alueelle tyypillistä laavakiveä. Vietetään omaa aikaa tässä hurmaavassa kaupungissa, jonka jälkeen ajo hotelliin, jossa illallinen. (A, P)

3. päivä 21.4., 12.5.
Syrakusa (180km)
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki kreikkalaisten perustamaan Syrakusaan, joka 500-luvulla oli kooltaan Ateenan veroinen. Kaupungin suojeluspyhimys on Suomessakin tunnettu Pyhä Lucia. Tutustutaan Syrakusan arkeologiseen alueeseen sekä Ortigian saareen, jossa sijaitsee mm. Apollon temppelin rauniot. Paluu hotelliin, jossa illallinen. (A, P)

4. päivä 22.4., 13.5.
Argigento ja Piazza Armenia (180 km)

Tänä päivänä tutustutaan kahteen vanhaan Unescon maailmanperintölistalla olevaan kohteeseen. Aamiaisen jälkeen lähtö kohti vanhaa kreikkalaista kaupunkia, Argigentoa. Kaupungin tärkein arkeologinen alue tunnetaan nykyisin nimellä Valle dei Templi (”Temppelien laakso”). Täällä nähdään mm, Concordian, Herculeksen, Zeuksen ja Polluxin temppelit. Omatoiminen lounas, jonka jälkeen matka jatkuu Piazza Armeniaan. Se oli1950-luvulle saakka unelias maalaiskylä kunnes sieltä löydettiin 300-luvulta peräisin olevan roomalaisen huvilan rauniot, jonka arvellaan kuuluneen eläköityneelle keisarille. Päästään ihailemaan sieltä löytyneitä upeita mosaiikkeja. Paluu hotelliin, jossa illallinen. (A,P)

5. päivä 23.4., 14.5.
Cefalú

Lähtö kohti aitosisilialaista Cefalúa. Cefalún kalastajakaupunki hurmaa kuvankauniilla maisemillaan ja keskiaikaisella tunnelmallaan. Omatoiminen lounas. Matka jatkuu kohti Palermoa Messinan ja keskiaikaisen Castelbuonon kaupungin kautta. Majoituminen hotelliin ja illallinen.(A,P)

6. päivä 24.4., 15.5.
Palermo, Sisilian sykkivä sydän
Foinikialaiset perustivat tämän värikkään ja täynnä elämää olevan kaupungin 880 eaa. Palermon viehättävät kadut ja kujat kutsuvat vierailijaa löytöretkelle. Tutustutaan Palermon nähtävyyksiin. Kuljetaan Palermon keskiaikaisilla kaduilla ja piazzoilla. Vapaata aikaa katsella paikkoja oman mielen mukaan. Illallinen hotellissa. (A,P)

7. päivä 25.4., 16.5.
Kotiinpaluu

Aamiaisen jälkeen ajo kentälle ja  paluulento takaisin Suomeen. (A)

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) Lufthansa
19.-25.4.2022
Helsinki - München 06:15 - 07:45
München - Catania   09:00 - 11:05
Catania - München  15:50 - 18:00
München - Helsinki  20:15 - 23:40


10.-16.5.2022
Helsinki - München 06:15 - 07:45
München - Catania   09:00 - 11:05
Catania - München 11:55 - 14:05
München - Helsinki  15:30 - 18:55


Majoitus
Caesar Palace, Naxos****,
5 yötä
Keskitasoinen hotelli. Caesar Palace sijaitsee viihtyisällä paikalla Giardini-Naxoksen laidalla, hotellissa on suuri alllasalue. Huoneissa tallelokero, hiustenkuivaaja,minibaari, TV, maksuton WiFi.  Hotellissa uima-allas, 2 ravintolaa ja baari.
Hotel San Paolo, Palermo****
, 2yötä
Keskitasoinen hotelli.  Ilmastoiduissa huoneissa hiustenkuivaaja, kokolattiamatto, tallelokero, TV, minibaari ja ilmainen WiFi. Hotellissa ravintola,  kuntosali ja baari.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 330 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.