Sisilian kiertomatka 3.-10.10.2020

Catania – Taormina – Etna – Noto – Syrakusa - Messina – Cefalú – Palermo – Erice – Segesta

Sisilia hurmaa matkailijan niin maalauksellisella maaseudullaan kuin kauniilla kaupungeillaan, joiden kaduilla ja kujilla pääsee aistimaan aitosisilialaista tunnelmaa ja historian siipien havinaa – kaupunkien vanhimmat rakennukset ovat antiikin ajoilta. 1600-luvun lopulla Sisiliassa syntyi omaleimainen tyyli, jota kutsutaan sisilialaiseksi barokiksi. Tätä tyylisuuntaa pääsee ihailemaan erityisesti Noton kaupungissa. Hedelmällisen Sisilian maaseutu on tulvillaan viiniköynnöksiä ja oliivi-, manteli-, appelsiini- ja sitruunapuita. Unohtumaton elämys on kävellä Etnan rinteillä ja ihastella huikeita näkymiä ympäröivälle maaseudulle.

Asiantuntijan matkassa 

Viiperi Teppo

Viiperi Teppo, asiantuntijaopas

Virallinen opas, vapaa toimittaja ja monipuolisissa matkailualan tehtävissä työskennellyt iloinen ammattilainen. Teppo on työskennellyt vuosia oppaana ulkomaill ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

1 796 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 3.10
Naxos ja Taormina

Lento Helsingistä Cataniaan, joka on Sisilian toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee aivan Etnan juurella. Lyhyt kaupunkikiertoajelu Cataniassa ja ajo Naxokseen, majoittuminen. Kävelykierros ja yhteinen päivällinen Taorminassa kuljetuksineen. (P)

2.päivä 4.10.
Etna ja Syrakusa
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Etnalle ja Syrakusaan. Euroopan suurin tulivuori, Etna, tunnetaan myös Sisilian kuningattarena. Matka jatkuu kreikkalaisten perustamaan Syrakusaan, joka 500-luvulla oli kooltaan Ateenan veroinen. Kaupungin suojeluspyhimys on Suomessakin tunnettu Pyhä Lucia. Tutustutaan Syrakusan arkeologiseen alueeseen sekä Ortigian saareen. Lounas. (A, L)

3.päivä 5.10.
Unescon maailmanperintökohde Villa Romana ja sen lumoavat mosaiikit

Lähtö bussilla pieneen kylään, josta löydettiin 300-luvulla rakennettu huvila. Rooman imperiumin aikainen Villa Romana del Casale sijaitsee vehreässä laaksossa Piazza Armerinan laidalla. Huvilan upeat mosaiikit vievä antiikin Rooman maisemiin. Lounas retken aikana. (A,L)

4.päivä 6.10.
Messina ja Cefalú
Aamiaisen jälkeen ajomatka Messinaan, jossa tutustutaan tähän jo vuosisatoja Messinansalmea vartioineeseen kaupunkiin. Matkalla Messinaan pistäydytään Savocassa, jossa on kuvattu Kummisetä elokuvaa. Yhteinen lounas Cefalún rantakaupungissa, joka hurmaa maisemillaan ja keskiaikaisella tunnelmallaan. Iltapäivällä jatketaan Palermoon, majoittuminen. (A,L)

5.päivä 7.10.
Palermo – piazzoja ja keskiaikaisia katuja
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Palermon nähtävyyksiin ja vieraillaan mm. Kapusiinimunkkien katakombissa, jonne on haudattu noin 8000 vainajaa parhaissa vaatteissaan. 1500-luvulla asukkaita alettiin haudata maanalaisiin katakombeihin. Niiden olosuhteet saivat ruumiit muumioitumaan luonnollisella tavalla. Ihastellaan Pretoria-suihkulähdettä kauniine marmoriveistoksineen. Palermo on Sisilian sykkivä sydän ja pääkaupunki, jonka kadut ja kujat kutsuvat vierailijan löytöretkelle. Omatoimisen lounaan jälkeen retki jatkuu kävelyllä Piazza Marinan alueen keskiaikaisilla kaduilla. Nähdään Chiaramonten palatsi, Pyhän Franciscuksen aukio sekä vieraillaan Normannipalatsin kirkossa, kuuluisassa Capella Palatinassa. Oopperatalon kupeessa Piazza Giuseppe Verdillä hieman omaa aikaa kaupunkiin tutustumiseen. (A)

6.päivä 8.10.
Agrigenton temppelit

Aamiaisen jälkeen ajo Agrigentoon ja sen vanhaan kaupunginosaan. Tutustutaan myös Agrigenton temppeleihin. Unescon maailmaperintölistalle kuuluvat rauniot ovat peräisin reilun kahdentuhannen vuoden takaa  ja kohoavat korkealla harjulla nykyisen Agrigenton kaupungin ja meren välissä. Valle dei Templin temppelit ovat yksi merkittävimpiä antiikin kreikkalaisten jättämiä raunioita maailmassa. Paluu Palermoon, ilta vapaa. (A)

7.päivä 9.10
Palermo ja viinitila

Aamupäivä vapaa. Lähtö puolen päivän aikaan läheiselle viinitilalle maistelemaan viinejä ja nauttimaan lounasta. Paluu Palermoon. (A,L)

8.päivä 10.10.
Paluu Suomeen

Aamiainen. Ajo lentoasemalle Cataniaan aamupäivällä (n. 200 km, 3 tuntia), josta lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) KLM
Helsinki – Amsterdam  07.00 – 08.35
Amsterdam – Catania  13.10 - 16.00
Catania - Amsterdam 16.50 - 19.55
Amsterdam - Helsinki 20.50 - 00.15+1


Majoitus
Caesar Palace, Naxos****,
3 yötä
Keskitasoinen hotelli 1 km päässä rannalta, jonne maksuton kuljetus. Huoneissa tallelokero, hiustenkuivaaja,minibaari, TV, maksuton WiFi.  Hotellissa uima-allas, 2 ravintolaa ja baari.

Hotel Astoria, Palermo****
, 4 yötä
Keskitasoinen hotelli lähellä keskustaa. Ilmastoiduissa huoneissa hiustenkuivaaja, tallelokero, TV, minibaari ja ilmainen WiFi. Hotellissa ravintola ja baari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

 

  • yhden hengen huone 330 €

Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.