Sisilian kiertomatka 18.-25.10.2023

Catania – Taormina – Etna –Catania -  Cefalú – Erice ja Segesta  - Palermo

 

Sisilia hurmaa matkailijan niin maalauksellisella maaseudullaan kuin kauniilla kaupungeillaan, joiden kaduilla ja kujilla pääsee aistimaan aitosisilialaista tunnelmaa ja historian siipien havinaa. Kaupunkien vanhimmat rakennukset ovat antiikin ajoilta. Hedelmällisen Sisilian maaseutu on tulvillaan viiniköynnöksiä sekä oliivi-, manteli-, appelsiini- ja sitruunapuita. Unohtumattomia elämyksiä tarjoaa kävelykierros Etnan rinteillä. 

Asiantuntijan matkassa 

Suominen Piia

Suominen Piia, asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 996 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 18.10.
Catania
Lento Helsingistä Cataniaan, joka on Sisilian toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee aivan Etnan juurella. Ajo hotelliin, jossa majoittuminen ja päivällinen. (P)

2. päivä 19.10
Sisilian ylväs kuningatar Etna, hurmaava kaunotar Taormina
Aamiaisen jälkeen ajetaan kohti Etnaa, joka on Euroopan suurin toimiva tulivuori ja tunnetaan myös Sisilian kuningattarena. Tulivuori hallitsee maisemaa ja hurmaa vierailijoita ympäri vuoden. Jatketaan Taorminan viehättävään kaupunkiin, jonka upeat maisemat lumoavat kaupungissa vierailevan. Kaupunki on tunnettu autottomista kujista ja kulttuurihistoriallisista nähtävyyksistä, jotka vievät mukanaan ajassa taaksepäin. Runsaasti korkeuseroja ja kapeita kujia sekä upeat näkymät alas merelle. Vanhoissa rakennuksissa on hyödynnetty alueelle tyypillistä laavakiveä. Viininmaistajaiset ja lounas paikallisella viinitilalla, jonka jälkeen paluu hotelliin. Loppupäivä aikaa omatoimiseen tutustumiseen. (A,L)

3. päivä 20.10.
Catania
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Cataniaan ja tehdään kävelykierros kaupungissa oppaan johdolla. Tämä kaunis ja historiallinen kaupunki on säilynyt aina Kreikan valtakausista asti. Lounas kaupungissa, paluu hotellille. Ilta vapaa. (A,L)

4.päivä 21.10.
Vapaapäivä
Aamiaisen jälkeen on koko päivä aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Oppaamme antaa vinkkejä vapaapäivän viettoon. (A)

5. päivä 22.10.
Cefalú

Aamiaisen jälkeen on aika luovuttaa huoneet ja lähteä kohti aitoa sisilialaista kalastajakaupunkia Cefalúa, joka hurmaa kuvankauniilla maisemillaan ja keskiaikaisella tunnelmallaan. Cefalústa jatketaan kohti Palermoa Messinan ja keskiaikaisen Castelbuonon kaupungin kautta. Omatoiminen lounas päivän aikana. Iltapäivällä saavutaan Palermoon, majoittuminen. (A)

6.päivä, 23.10.
Erice ja Segesta
Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Ericen historialliseen kaupunkiin, joka sijaitsee samannimisen vuoren huipulla 750 metrissä. Kaupungista avautuu upea näkymä Trapanin kaupunkiin ja Trapanin lahdelle. Se on tunnettu lukuisista kirkoistaan, ja kaupungin symbolina toimii Venuksen linna. Kirkkaalla säällä Ericestä voi nähdä Tunisian Cape Boniin. Kävellään kaupungin mukulakivikatuja ja tutustutaan oppaan johdolla nähtävyyksiin. Jatketaan vielä Segestaan ihailemaan antiikinaikaisen temppelin raunioita. Lounas päivän aikana. Paluu hotelliin. (A,L)

7. päivä 24.10.
Palermo - Sisilian sykkivä sydän
Foinikialaiset perustivat tämän värikkään ja täynnä elämää olevan kaupungin 880 eaa. Palermon viehättävät kadut ja kujat kutsuvat vierailijaa löytöretkelle. Tutustutaan Palermon nähtävyyksiin ja kuljetaan kaupungin keskiaikaisilla kaduilla ja piazzoilla. Vapaa-aikaa, päivällinen hotellissa.(A,P)

8. päivä 25.10.
Kotiinpaluu

Aamiaisen jälkeen ajo kentälle ja  paluulento takaisin Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 
Helsinki - München 06.15 - 07.45 Lufthansa
München - Catania 09.00 - 11.05 Lufthansa
Palermo - München 11.55 - 13.55 Lufthansa
München - Helsinki 15.30 - 19.00 Lufthansa


Majoitus
Hotel Nettuno Catania ****, Catania, 4 yötä
Keskitasoinen hotelli merenrannan lähellä. Ilmastoiduissa huoneissa puulattia, tallelokero, taulutv, minibaari ja ilmainen wifi. Hotellissa ravintola ja aulabaari.
Hotel Palermo Quattro Canti ***, Palermo, 3 yötä 
Keskitasoinen hotelli Palermon historiallisessa keskustassa. Huoneissa hiustenkuivaaja, tallelokero, TV, minibaari ja ilmainen wifi, ilmastointi. Hotellissa aamiaishuone ja La Terraze del Sole -ravintola.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 390 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.