Sisilian kiertomatka 8.-15.9.2019

Catania – Taormina – Etna – Noto – Syrakusa - Messina – Cefalú – Palermo – Erice – Segesta

Sisilia hurmaa matkailijan niin maalauksellisella maaseudullaan kuin kauniilla kaupungeillaan, joiden kaduilla ja kujilla pääsee aistimaan aitosisilialaista tunnelmaa ja historian siipien havinaa – kaupunkien vanhimmat rakennukset ovat antiikin ajoilta. 1600-luvun lopulla Sisiliassa syntyi omaleimainen tyyli, jota kutsutaan sisilialaiseksi barokiksi. Tätä tyylisuuntaa pääsee ihailemaan erityisesti Noton kaupungissa. Hedelmällisen Sisilian maaseutu on tulvillaan viiniköynnöksiä ja oliivi-, manteli-, appelsiini- ja sitruunapuita. Unohtumaton elämys on kävellä Etnan rinteillä ja ihastella huikeita näkymiä ympäröivälle maaseudulle.

Asiantuntijan matkassa 

Viiperi Teppo

Viiperi Teppo, asiantuntijaopas

Virallinen opas, vapaa toimittaja ja monipuolisissa matkailualan tehtävissä työskennellyt iloinen ammattilainen. Teppo on työskennellyt vuosia oppaana ulkomaill ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

1 896 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.9.
Catania – kaunis kaupunki Etnan juurella
Lento Helsingistä Cataniaan, jossa majoittuminen hotelliin ja lyhyt kaupunkikiertoajelu. Catania on Sisilian toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee aivan Etnan juurella. Kaupunki on värikäs yliopistokaupunki, jota barokkityyliset rakennukset leimaavat.  Kaupungin pääaukion Piazza del Duomon nähtävyydet ovat vaikuttava tuomiokirkko ja v. 1736 rakennettu suihkulähde Fontana dell’Elefante. Kirkko sekä suihkulähde suojaavat Cataniaa Etnan tulisilta voimilta. Yhteinen päivällinen. (P)

2. päivä, 9.9.
Etna ja Taormina – Sisilian ylväs kuningatar Etna, hurmaava Taormina ja vierailu viinitilalla

Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Taorminan viehättävään kaupunkiin ja Sisilian kuningatar Etnalle. Taormina on romanttinen ja aito italialainen kaupunki, jolla on pitkät lomaperinteet. Sen autottomat kujat ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet vievät mukanaan ajassa taaksepäin. Kaupungissa on korkeuseroja ja kapeita kujia, jotka luovat tunnelmaa. Alueen laajat viiniviljelmät ja huikeat näkymät hurmaavat. Ympäristö on kaunis ja rakennukset ovat vanhoja ja niissä on hyödynnetty alueelle tyypillistä laavakiveä. Taorminaan tutustutaan kävellen. Etna on Euroopan suurin toimiva tulivuori. Tämä jylhä Sisilian kuningatar hallitsee maisemaa ja hurmaa vierailijoita vuoden ympäri. Päivän aikana jää aikaa omatoimiseen lounaaseen. Paluumatkalla Cataniaan vieraillaan paikallisella viinitilalla maistelemassa tilan viinejä. (A)

3. päivä, 10.9.
Syrakusa ja Noto
Kokopäiväretki Notoon ja antiikin kreikkalaisten perustamaan Syrakusaan, joka 500-luvulla oli kooltaan Ateenan veroinen. Keisari Konstantinus II aikana 600-luvulla Syrakusa oli hetken koko Rooman valtakunnan pääkaupunki. Kaupungin suojeluspyhimys on Suomessakin tunnettu Pyhä Lucia, jonka päivää vietetään 13.12. Santa Lucìa della Badìa -kirkossa on Caravaggion näkemys Pyhän Lucian hautaamisesta. Retkellä tutustutaan Syrakusan arkeologiseen alueeseen. Noto puolestaan on näyttävä esimerkki sisilialaisesta barokista, joka kehittyi nopeasti vuoden 1693 maanjäristyksen jälkeisen jälleenrakennuksen vuoksi. (A)

4. päivä, 11.9.
Catania
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Cataniaan kävellen oppaan johdolla. Loppupäivä vapaa-aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ja aterioihin. (A)

5. päivä, 12.9.
Messina ja Cefalú – huikeita maisemia matkalla Palermoon
Hotelliaamiaisen jälkeen ajomatka Messinaan, jossa tutustutaan tähän jo vuosisatoja Messinansalmea vartioineeseen kaupunkiin paikallisoppaan opastuksella. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen tutustuminen aitosisilialaiseen Cefalùn rantakaupunkiin, joka hurmaa kauniilla maisemillaan ja keskiaikaisella tunnelmallaan. Cefalùsta matka jatkuu Palermoon, jossa majoittuminen hotelliin ja aikaa omatoimiseen päivälliseen. (A, L)

6. päivä, 13.9.
Palermo – Piazzoja ja keskiaikaisia katuja
Palermo on Sisilian sykkivä sydän ja pääkaupunki, jonka viehättävät kadut ja kujat kutsuvat vierailijaa löytöretkelle. Päivä käytetäänkin Palermon nähtävyyksiin tutustuen, vieraillaan mm. Piazza Bellinin laidalla sijaitsevassa huikeassa Martorana-kirkossa ja ihastellaan Pretoria-suihkulähdettä kauniine marmoriveistoksineen. Lounastauon jälkeen retki jatkuu kävelyllä keskiaikaisilla kaduilla Piazza Marinan alueella, nähdään Chiaramonten palatsi ja Pyhän Fransiskuksen aukio sekä vieraillaan Normannipalatsin kirkossa, kuuluisassa Capella Palatinassa. Oopperatalon kupeessa Piazza Giuseppe Verdillä jää hiukan omaa aikaa paikkoihin tutustumiseen. Illalla aikaa omatoimiseen päivälliseen. (A)

7. päivä, 14.9.
Erice ja Segesta – arkeologiaa huikeissa maisemissa
Aamiaisen jälkeen retki Ericen historialliseen kaupunkiin, joka sijaitsee samannimisen vuoren huipulla 750 metrin korkeudessa. Ericestä avautuu huikeat näköalat Trapanin kaupunkiin ja lahdelle, kirkkaalla ilmalla kaupungista voi nähdä Tunisian Cape Boniin asti. Ericen symboli on Venuksen linna. Kävelykierros oppaan kanssa kaupungin mukulakivikaduilla nähtävyyksiin tutustuen. Kävelykierroksen aikana tutustutaan mm. Ericen pääkirkkoon ja normanniaikaiseen linnoitukseen, joka sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa ennen lähtöä Segestaan, jossa tutustutaan arkeologiseen alueeseen. Paluu Palermoon ja omaa aikaa nauttia päivällinen. (A, L)

8. päivä, 15.9.
Aamiaisen jälkeen kuljetus Palermon kentälle, josta paluulento takaisin Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) Lufthansa
8.9. Helsinki – München  06.00 – 07.30
8.9. München – Catania  12.40 - 14.45
15.9.Palermo – München  12.05 - 14.05
15.9 München - Helsinki   15.05 - 18.35


Majoitus
Hotel Nettuno, Catania ****

Hotel Frederico II Central Palace ****
Keskitasoiset hotellit Cataniassa ja Palermossa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Yhden hengen huoneen lisämaksu

  • 330 €

Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.