Slovenian ja Kroatian kiertomatka 19.-26.9.2018

Slovenian jylhät vuoristomaisemat vehreine metsineen ja Kroatian hehkuvansininen Adrianmeri ovat pääosissa tällä kiertomatkalla.  Sloveniassa tutustutaan pääkaupunki Ljubljanan nähtävyyksiin ja Kroatiassa historiallisiin Dubrovnikin ja Splitin kaupunkeihin. Matkalla vieraillaan myös Sibenikin, Zadarin ja Trogirin rannikkokaupungeissa ja nähdään upeat Postonjan kalkkikiviluolat sekä Krkajoen vesiputoukset.  Aikaa jää myös pulahtaa mereen ja nauttia monipuolisesta viini- ja ruokakulttuurista.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiainen, 5 x päivällinen)
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket, sisäänpääsymaksut ja paikallisopastukset
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan alkaen Ljubljanasta ja päättyen Dubrovnikiin
• ruokajuomina n. 1/3 pulloa viiniä, 1/2 l mineraalivettä per hlö

1 668 €

1.päivä
Bledjärvi
Finnairin suora lento Helsingistä Ljubljanaan. Ajo Bledjärvelle ja majoittuminen. Kierros järvialueen ympäri ja saarivierailu Pletna-veneellä. Iltapäivällä vapaa-aikaa ennen tervetulopäivällistä ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 70 km.

2.päivä
Ljubljana
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Ljubljanaan, missä opastettu kiertokävely hammasratasjuna-ajeluineen. Vapaa-aikaa. Aikainen päivällinen ruokajuomineen paikallisessa tavernassa. Paluu illansuussa Bledjärvelle.
Ilta vapaa. Päivän ajomatka n. 105 km.

3.päivä
Postojna – Opatija - Selce
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä siirrytään Postojnan kaupunkiin, jossa sijaitsevat Euroopan suurimmat tippukiviluolat karstiluolissa. Sähköjuna pujottelee maanalaisissa käytävissä ja saleissa, joihin on muodostunut miljoonien vuosien aikana mahtavia pilareita saaden luolat muistuttamaan suuria juhlasaleja. Luolissa lämpötila on n. 10 astetta, joten lämmin vaatekerta ylle. Iltapäivällä jatketaan rannikkotietä Kvarnerinlahdelle vieraillen Opatijassa ja majoitutaan hotelliin Selcen rantakaupunkiin.  Päivän ajomatka n. 210 km.

4.päivä
Zadar – Primosten
Aamiaisen jälkeen ajetaan kaunista rantatietä Zadarin kaupunkiin, joka on tunnettu sekä roomalaisesta foorumistaan että keskiaikaisista kirkoistaan – ja Maraska-kirsikkalikööristään.  Iltapäivällä jatketaan matkaa rannikkotietä pitkin ja majoitutaan hotelliin Primostenin kaupunkiin merenrannan tuntumaan. Päivän ajomatka n. 275 km.

5.päivä
Krkan vesiputoukset ja Sibenik – maalaispäivällinen viinitilalla
Aamiaisen jälkeen siirrytään kohti Krkan järvialuetta; monelle tämä aikojen saatossa luonnon muovaama vesiputous- ja järvialue karstikallioineen on matkan kohokohta. Tutustumisreitit kulkevat järvien välissä polkuja ja kävelysiltoja pitkin. Paluu hotelliin iltapäivällä. Hetki aikaa tutustua Sibenikin kaupungin historialliseen keskustaan, jossa sijaitsee mm. Unescon kohde, Pyhän Jaakobin katedraali. Illansuussa siirrytään viininviljelysalueelle ja vietetään tunnelmallinen ilta päivällisineen pienellä viinitilalla. Päivän ajomatka n. 98 km.

6.päivä
Trogir – Split – Ston
Aamiaisen jälkeen ajetaan Trogirin kaupunkiin, joka tunnetaan yhtenä kauneimmista historiallisista kaupungeista Dalmatian rannikolla. Myös kaunis ja idyllinen Split sijaitsee Välimeren rannalla. Kaupunki syntyi alun perin Kreikan siirtomaana, mutta sen synty yhdistetään usein Rooman keisarin, Diocletianuksen, palatsin rakennuttamiseen 300-luvulla; palatsi on edelleenkin kaupungin keskustassa Unescon maailmanperintökohteena. Pysähdytään ihailemaan Stonin muurirakennelmia ja saavutaan illaksi rantakohteeseen Dubrovnikin läheisyyteen. Päivällinen hotellilla ruokajuomineen.  Päivän ajomatka n. 298 km.

7.päivä
Dubrovnik
Aamiaisen jälkeen tutustutaan paikallisoppaan johdolla Dubrovnikin historialliseen keskustaan ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Iltapäivällä vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin ja nauttia  vaikkapa merellinen lounas.  Jäähyväispäivällinen hotellissa ruokajuomineen.

8.päivä
Rauhallisen aamiaisen jälkeen siirrymme takaisin Dubrovnikin historialliseen keskustaan, jossa mahdollisuus vierailla omatoimisesti köysiradalla, Lokrumin saarella tai kaupunginmuureilla, tai tehdä ostoksia. Kuljetus lentokentälle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin.  

Huom! kaikki vierailukohteet ovat historiallisissa keskustoissa, joihin on kävelymatkaa linja-auton jättöpaikalta. Lisäksi kohteissa on rappusia.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Ljubljana 08.10 – 09.50
Dubrovnik – Helsinki 19.40 – 23.40


Hotellit
Bledjärvi, Hotel Park***+ - 2 yötä
Hyvin toimiva hotelli aivan rannan tuntumassa kaikkien palveluiden lähellä

Selce, Hotel  Marina*** +  – 1 yö
Pieni perhehotelli rauhallisella ranta-alueella kävelymatkan päässä Selcen keskustasta.

Primosten, Hotel Zora***+ - 2 yötä
Rantahotelli kävelymatkan päässä Primostenin keskustasta.

Dubrovnik, kolmen tähden Valamar-hotelli Babin kuk –niemimaalla (Tirena tai Valamar club) - 2 yötä


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 215 €