Sveitsin Alpit ja Pohjois-Italian järvet 6.-12.6.2021

Zürich - Davos - Glacier Express junamatka - Brig - Montreux - Como - Bellagio - Stresa - Milano

Matkalla kuljetaan upeissa maisemissa Sveitsin Alpeilta Pohjois-Italian järvialueelle. Sveitsin puolella majoitutaan Davosin ja Brigin vuoristokylissä, Italian puolella huikean kauniissa Comon maisemissa. Matkan jokainen päivä tarjoaa elämyksiä, mm. maisemajunamatkan Alpeilla, linnavierailun Genevejärven rannalla sekä veneretken kuvankauniiseen Bellagion kylään. Matkan kohteet tunnetaan niin elokuvista, kirjallisuudesta, taiteesta kuin jetsetin suosimina lomailupaikkoinakin.


Asiantuntijan matkassa 

Niinimäki Eliisa

Niinimäki Eliisa, asiantuntijaopas

Eliisa on asunut Italiassa yli 30 vuotta ja työskennellyt kaikki nämä vuodet matkailun parissa - oppaana eri puolilla Italiaa ja matkatoimistossa suunnitellen ryhm&a ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa (1 yö Davos, 2 yötä Brig, 3 yötä Como)
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

2 196 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 6.6.
Zürichistä Davosiin

Lento Helsingistä Zürichiin, josta matka jatkuu bussilla Zürich- ja Walensee-järvien kautta kohti Davosin lomakylää (n. 150 km). Davos on yksi Euroopan korkeimmalla sijaitsevista kaupungeista. Majoittuminen hotelliin ja tervetuloillallinen. (P)

2. päivä, 7.6.
Glacier Express -junamatka

Ajetaan bussilla Churin kaupunkiin, jossa noustaan junan kyytiin ja lähdetään maisemamatkalle maailmankuulua Glacier Express -reittiä pitkin. Upeat lumihuippuiset Sveitsin Alpit tulevat esiin kaikessa kauneudessaan. Matkalla kohti reitin korkeinta kohtaa, Oberalpin solaa (2 033 m), nähdään myös sieviä kyliä chalet-tyylisine taloineen. Seuraavien kahden yön ajan yövytään viehättävässä Brigin vuoristokylässä. Illallinen hotellissa. (A, P)

3. päivä, 8.6.
Genevejärvi, Montreux

Aamiaisen jälkeen lähtö retkelle kohti kaunista Genevejärveä. Ensimmäinen pysähdys tehdään komealla Chillonin keskiaikaisella kivilinnalla. Vuorten ympäröimä kuvauksellinen linna sijaitsee aivan Genevejärven rannalla. Linna on ollut aikoinaan Savoijin kreivien koti ja se on kuuluisa Lordi Byronin runosta "Chillonin vanki". Vapaa-aikaa omatoimiselle lounaalle Montreux'n kaupungissa. Montreux tunnetaan palmujen reunustamasta rantakadustaan sekä upeista järvi- ja vuorimaisemistaan. Montreux'n ympäristö on tuttu suomalaisille myös marsalkka Mannerheimin viimeisten elinvuosien asuinpaikkana. Käydään katsomassa Mannerheimille pystytettyä muistomerkkiä. Myöhään iltapäivällä paluu hotellille. Illallinen hotellissa. (A, P)

4. päivä, 9.6.
Kohti Comojärveä

Aamiaisen jälkeen lähdetään hotellista kohti Pohjois-Italian järvialuetta. Ajetaan 46 km pitkän Simploninsolan läpi. Ajoittain yli 2000 metrin korkeudella oleva sola on ikivanha kulkureitti Valaisin alueelta Italiaan, nykyään se on osa kansallista valtatietä ja eurooppatietä. Saavutaan Italian puolelle Comojärvelle. Seuraavat kolme yötä vietetään kuuluisassa Comon kaupungissa henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa. Majoittuminen hotelliin, vapaa-aikaa. Illallinen hotellissa. (A, P)

5. päivä, 10.6.
Veneretki Comojärvellä, Bellagion kylä
Veneretki vie pieneen eleganttiin Bellagion kylään, jota kuvataan usein Italian kauneimmaksi. Vapaa-aikaa Bellagioon tutustumiseen omaan tahtiin. Kuvaukselliset kadut ja kujat, kaunis luonto sekä lukuisat kahvilat ja ravintolat tekevät päivästä ikimuistoisen. Illallinen hotellissa. (A, P)

6. päivä, 11.6.
Maggiorejärvi, Stresa
Retki viehättävään Stresan kaupunkiin, joka sijaitsee Maggiorejärven rannalla. Nautitaan upeista järvimaisemista Stresan kävelykaduilla. Palmurivistöt, kukkivat oleanterit sekä klassiset belle époque -tyyliset hotellit luovat välimerellistä tunnelmaa. Paluu Comojärvelle. Illallinen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

7. päivä, 12.6.
Milano
Lähtö kohti Milanoa. Pizzalounaan jälkeen tehdään kävelykierros Milanon keskustassa, nähdään ulkoapäin mm. kuuluisa katedraali ja La Scala -ooppera. Kuljetus Malpensan lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Zürich   07.55 - 09.45
Milano - Helsinki  19.00 - 22.55

 


Hotellit
Davos, 1 yö: Sunstar Hotel Davos ****
Brig, 2 yötä: Hotel Alex Brig ****
Como, 3 yötä: Hotel Como ****


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.