Taidetta Portugalin keväässä 11. - 15.4.2019

Keväisellä matkalla yhdistyvät taide, kulttuuri, upeat maisemat sekä hyvä ruoka ja viini - Lissabonilla on tarjottavaa kaikille aisteille. Koe historian läsnäolo Belémissä, tunnelmoi viinilasin äärellä Bairro Altossa ja ratikka-ajelulla Alfaman mutkikkailla kaduilla. Matkalla tehdään myös retket Azeitãon viinialueelle ja Sesimbraan sekä hurmaavaan palatsien Sintraan, Manner-Euroopan läntisimpään niemeen Cabo da Rocaan ja merelliseen Cascaisiin. Portugalin huhtikuu kutsuu!

Taideasiantuntija Veikko Halmetoja johdattaa luennoillaan Lissabonin taiteeseen.

Asiantuntijan matkassa 

Halmetoja Veikko

Halmetoja Veikko, Asiantuntijaopas

Galleristi ja kuraattori, joka on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä pitkään muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aikaisemmin toiminut Mäntän kuvatai ...

Hakala Pasi

Hakala Pasi, Asiantuntijaopas

Katalonian paikallisopas ja matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Luonto, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä sydäntä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomalaisten asiantuntijaoppaitten palvelut

1 396 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 11.4.                    
Lissabonin kaupunkikierros, Belém
Lento Helsingistä Lissaboniin. Suoraan lentoasemalta lähdetään kaupunkikierrokselle bussilla ja kävellen. Ajetaan ensin historialliseen Belémin kaupunginosaan, jossa maistellaan Lissabonin kuuluisia kermaleivoksia Pastéis de Belém -konditoriassa. Aamupäivän aikana nähdään ulkoa Hieronymuksen luostari sekä löytöretkien muistomerkki ja Belémin torni Tejojoen rannalla. Yhteisen lounaan jälkeen ajetaan Lissabonin keskustaan Marquês de Pombalin aukiolle ja majoitutaan hotelliin. Vapaa ilta. (L)

2. päivä, 12.4.
Calouste Gulbenkianin museo, fado-illallinen
Aamiainen. Veikko Halmetojan taideluento hotellilla. Kävellään yhdessä Calouste Gulbenkianin museoon ja puutarhaan. Museo on avattu vuonna 1969. Armenialainen öljymiljonääri Gulbenkian tuli sotaa pakoon Portugaliin. Hän keräsi elämänsä aikana valtavan taidekokoelman, johon kuuluu noin 6000 taideteosta, niistä noin 1000 on esillä museossa. Kokoelmassa on Lähi-idän, antiikin ja Euroopan taidetta. Eurooppalaisista mestareista edustettuina ovat mm. Lucas Cranach vanhempi, Antoon van Dyck ja Auguste Rodin. Iltapäivä vapaa-aikaa omatoimiselle lounaalle ja kaupunkiin tutustumiseen. Illallinen vanhassakaupungissa, Alfamassa, fado-musiikista nauttien. (A, P)

3. päivä, 13.4.
Coleção Berardon museo
Aamiainen. Veikko Halmetojan taideluento hotellilla. Ajetaan bussilla Belémiin Coleção Berardon museoon. Se on avattu vuonna 2007, siellä on kaksi pysyvää ja kolme kiertävää näyttelyä. Museossa on teoksia mm. Pablo Picassolta, Marcel Duchampilta, Piet Mondrianilta, Joan Mirólta, Maz Ernstiltä, Vieira da Silvalta, Francis Baconilta, Andy Warholilta, Donald Juddilta ja Bruce Naumanilta. Lounaan jälkeen loppupäivä vapaata. (A, L)

4. päivä, 14.4.
Vierailu kaakelitehtaalla ja Moscatel-viinitilalla
Aamiainen. Lähtö retkelle Azeitãoon, jossa tutustutaan azulejo-kaakeleitten valmistukseen ja vieraillaan Moscatel-viinitilalla. Ajetaan Sesimbraan lounaalle. Paluumatka Lissaboniin Arrábidan luonnonpuiston kautta. (A, L)

5. päivä, 15.4.
Hurmaava Sintra, Cabo da Roca ja Cascais
Aamiainen. Aamupäivä vapaa-aikaa. Iltapäivällä lähtö bussilla kohti Sintraa (n. 25 km). Vieraillaan 1300-luvulta peräisin olevassa kaupunginpalatsissa, jossa on hieno kokoelma käsinmaalattuja laattoja. Vapaa-aikaa nähtävyyksiin ja liikkeisiin tutustumiseen Sintran kauniilla kujilla. Jatketaan matkaa Manner-Euroopan läntisimpään niemeen, Cabo da Rocaan, ja edelleen Atlantin rannikkoa pitkin Cascaisin viehättävään lomakaupunkiin. Cascaisissa kävelykierros tunnelmallisilla kujilla ja läksiäisillallinen kalaravintolassa ennen lentokentälle ajoa. (A, P)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Tap Portugal
11.4. Helsinki – Lissabon  07.00 – 09.55
15.4. Lissabon – Helsinki  23.25 – 06.00 (16.4.)


Hotelli
Sana Lisboa ****
Sijainti keskeisellä paikalla Marquês de Pombalin aukion läheisyydessä. Modernit tilavat huoneet, joissa ilmastointi, TV, puhelin, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja, WiFi. Hotellissa on ravintola, baari sekä kuntoilukeskus, jossa sauna ja höyryhuone.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 300 €

Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Kohteissa on runsaasti portaita. Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa. Matkalle ei vaadita erityisiä rokotuksia.