Tonavan helmet 4.-7.7.

Wien (2 yötä) - Bratislava (retki) - Budapest (1 yö)

Wienin arkkitehtuuri, useat puistot ja Habsburgien keisarisuvun loistosta muistuttavat rakennukset hurmaavat kävijän. Bratislavan pieni ja upeasti entisöity vanhakaupunki on ihanteellinen kävelykierrokselle. Budapestin kauniista iltavalaistuksesta nautitaan Tonavalla risteillen.

Asiantuntijan matkassa 

Meszaros Veronika

Meszaros Veronika, Asiantuntijaopas

Itävallan ja Unkarin virallinen opas, joka on asunut yli kymmenen vuotta Wienissä. Veronika Meszarosilla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus erilaisista kulttuuri ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteissa

1 086 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 4.7.
Wienin nähtävyyksiä
Lento Helsingistä Wieniin, missä paikallisopas ryhmää vastassa. Kiertoajelun aikana tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin: Hundertwasserhaus, Prater, Uno-city ja Tonava. Ajetaan pitkin Wienin kuuluisaa kehäkatu Ringiä, jonka varrella sijaitsevat 1800-luvun arkkitehtuurin merkittävät rakennukset: Valtion ooppera, parlamentti, raatihuone, museot, yliopisto, Hofburgin linna. Karlsplatz-aukiolla näemme Musikvereinin maailmankuulun konserttitalon, ”Secession” taidenäyttelytalon sekä Wienin legendaarisen ruokatorin Naschmarktin. Kiertoajelun jälkeen yhteinen lounas ja majoittuminen hotelliin. (L)

2.päivä, 5.7.
Valloittava Bratislava
Aamiaisen jälkeen lähdetään jokilaivalla naapurimaan Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan. Reilun tunnin matkan aikana voidaan ihastella Tonavan kansallispuiston maisemia sekä Hainburgin ja Devinin pikkukaupunkeja. Laiva saapuu Bratislavan keskustaan, joten nähtävyyksiin on helppo tutustua kävellen. Nähdään Pyhän Martinin kruunajaiskirkko, raatihuone, Mikaelin torni ja monia muita hienoja vanhoja rakennuksia ja palatseja. Kierroksen päätteeksi yhteinen lounas ja iltapäivällä bussikuljetus takaisin Wieniin. (A, L)

3.päivä, 6.7.
Budapest - Tonavan helmi
Aamiaisen jälkeen bussimatka Wienistä Budapestiin. Matkan aikana opas kertoo Unkarin nykypäivästä ja historiasta samalla kun ohi vilistävät tyypilliset länsi-Unkarin maisemat. Majoittuminen ja aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Illan päätteeksi risteillään Tonavalla ja nautitaan upeasti valaistusta Budapestista ja sen monista kiehtovista historiallisista rakennuksista. Unkarilainen illallinen viineineen laivalla. (A, P)

4.päivä, 7.7.
Budapestin nähtävyyksiä
Aamiaisen jälkeen lähdetään kaupunkikierrokselle, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet. Pysähdytään kuuluisalla Sankarten aukiolla ja jatketaan Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Jatketaan Budan puolelle, kaupungin vanhimmalle alueelle kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Linnakorttelissa mahdollisuus myös omatoimiseen kahvitteluun tai ruokailuun. Kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeaa mahtava näköala. Kaupunkikierroksen (kesto noin 4 h) jälkeen kuljetus lentokentälle ja kotiinlähtö. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Wien       08.30 – 09.55 Finnair
Budapest – Helsinki 19.00 – 22.20 Finnair


Majoitus
Päivät 1-3, 2 yötä, Wien, Intercity hotel Wien ****
Moderni, vähän aikaa sitten uudistettu hotelli Wienin suositun ostoskadun Mariehilfestrassen varrella. Vanhankaupungin keskustaan ja kaikille nähtävyyksille pääsee julkisilla kulkuneuvoilla muutamassa minuutissa. Tilavissa huoneissa on kylpyhuone, wc, tv, ilmastointi, WLAN, tallelokero.

Päivät 3-4, 1 yö, Budapest, Mercure Budapest Korona ****
Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, vastapäätä Kansallismuseota. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti-tv, puhelin, radio, WLAN, minibaari, tallelokero, kylpyhuoneissa wc, kylpyamme ja hiustenkuivaaja.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 155 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.