Vehreä Yorkshire - Sydämen asialla 10.-13.5. ja 16.-19.9.2018

Matka Emmerdalen ja Sydämen asialla brittisarjojen idyllisiin maisemiin. Tutuiksi tulevat niin Yorkshiren kuvankauniit maalaismaisemat kuin Yorkin keskiaikainen kaupunki unohtamatta Aidensfieldin ja Estholtin pikkukyliä. Matkalla majoitutaan koko ajan Yorkin kaupungissa, joten aikaa jää omatoimiseen tutustumiseen ja ostosten tekoon.

 

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Kinos Ville

Kinos Ville, Asiantuntijaopas

Englannin tuntija, joka on asunut Brittein saarilla jo vuosia eri paikoissa, tällä hetkellä Lontoossa. Ville Kinoksella on vankka tuntemus ja tietämys Englannin ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• majoitus kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat (3 x englantilainen aamiainen, 2 x lounas, 2 x illallinen)
• ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset, asiantuntijaopas Ville Kinoksen opastukset

 1 198 €

 

 

1. päivä
Peak District kansallispuisto, Harewoodin  aateliskartano, Holmfirth
Saapuminen Manchesteriin aamulla, josta ajetaan suomalaisen oppaan johdolla välittömästi Peak District -kansallispuistoalueelle.
Ensimmäinen pysähdys on Holmfirthin pikkukylässä, joka tunnetaan tv-sarjasta " Vielä virtaa". Matka jatkuu Emmerdale sarjaan liittyvään Harewood House -kartanoon, jonka alueelle erikseen rakennetussa studiokylässä filmataan Emmerdale -sarjaa. Yleisö ei studiokylään pääse, joten keskitytään 1700-luvun upeaan herrasmieskartanon huoneisiin. Piipahdus kartanon keittiöön ja palvelijoiden maailmaan on myös mielenkiintoinen. Ajo Yorkin kaupunkiin ja majoittuminen. Jo ensimmäisen päivän maisemat todistavat elokuvien ja kirjojen kuvaukset oikeaksi: Yorkshire on idylli. Yhteinen illallinen hotellissa.

2. päivä
Päivä Yorkin keskiaikaisessa kaupungissa
Aamiaisen jälkeen vietetään päivä keskiaikaisessa Yorkin kaupungissa. Opastettu kävelykierros kaupungin keskiaikaisilla kaduilla. Kierroksen päätteeksi opas kertoo kaupungin maisemaa dominoivasta mahtavasta York Minster tuomiokirkosta, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1200-luvulla kestäen usean vuosisadan ajan. Kirkkoon tutustutaan kierroksen päätteeksi. Iltapäivällä on omaa aikaa ostoksille. Kaupungissa on myös useita viehättäviä teehuoneita ja vanhoja pubeja. Yhteinen illallinen hotellissa.

3. päivä
Koko päivä Sydämen asialla -maisemissa, Scarborough, Whitby, Goathland
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Sydämen asialla -tv-sarjan maisemiin, Yorkshire Mooren nummille, jossa on tunnelmallisia pikkukyliä laaksoissa. Käydään Scarboroughin merenrantakaupungissa, jossa on kuvattu tv-sarjaa Kyläsairaala. Täältä matka jatkuu Whitbyn merenrantakaupunkiin, jossa puolestaan on kuvattu monia kohtauksia Sydämen asialla -sarjasta. Whitby on tunnettu fish & chips -ravintoloistaan, joten täällä syödään lounas. Matka jatkuu nummille ja Goathlandin kylään, Sydämen asialla -sarjan pääpaikkaan. Nähtävänä on tv-sarjasta tuttu kyläkauppa ja tietysti pubi, Aidensfield Arms. Ja voipa asemalle puksuttaa myös Harry Potterin kuvauksissa käytetty höyryjuna. Päivän aikana kuullaan nykypäivän Britanniasta ja historiasta.

4. päivä
Päivä Emmerdalen maisemissa
Aamiaisen jälkeen lähdetään kotimatkalle kohti Manchesteria. Matkalla pysähdytään Esholtin pikkukylään, jossa kuvattiin ensimmäiset Emmerdale-jaksot ja jossa on kuuluisa Woolpack pub. Esholtista on tullut Emmerdalen katsojien mekka! Matkalle osuu myös Haworthin kylä, jossa on Brontë- sisarusten pappilakoti. Yhteinen lounas ja ajo Manchesterin lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Manchester 08.15 – 09.15
Manchester – Helsinki 17.50 – 22.30


Hotelli Hampton by Hilton
Moderni siisti hotellli 10 minutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Hotellissa on 121 ilmastoitua
huonetta, baari ja ravintola. Kaikissa huoneissa ja yleisissä tiloissaon ilmainen Wi-Fi. Huoneessa on teen-
ja kahvinkeitin, hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneessa wc, suihku/kylpyamme.

Englannissa pistorasia on erilainen kuin Suomessa, joten varatkaa mukaan omia sähkölaitteita varten adapteri. Huoneiden luovutus lähtöpäivänä 11.00.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 195 €