Vehreä Yorkshire - Sydämen asialla 27.-30.6., 5.- 8.9.2023

Matka Emmerdale ja Sydämen asialla -brittisarjojen idyllisiin maisemiin. Tutuiksi tulevat niin Yorkshiren kuvankauniit maalaismaisemat kuin Yorkin keskiaikainen kaupunki unohtamatta Aidensfieldin ja Estholtin idyllisiä pikkukyliä. Matkalla majoitutaan koko ajan Yorkin kaupungissa, joten aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Tuukkanen Hanna

Tuukkanen Hanna, asiantuntijaopas

22 vuotta Britanniassa asunut, villaan hurahtanut käsityöalan yrittäjä ja varhaiskasvatuksen ammattilainen. Hanna on matkustanut laajasti ympäri maailmaa j ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 368 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 27.6., 5.9.
Peak District kansallispuisto, Harewoodin aateliskartano, Holmfirth
Saapuminen aamulla Manchesteriin, josta ajetaan suomalaisen oppaan johdolla välittömästi Peak District -kansallispuistoalueelle. Ensimmäinen pysähdys on Holmfirthin pikkukylässä, joka tunnetaan tv-sarjasta " Vielä virtaa". Matka jatkuu Emmerdale -sarjaan liittyvään Harewood House -kartanoon, jonka alueelle erikseen rakennetussa studiokylässä sarjaa filmataan. Yleisö ei studiokylään pääse, joten keskitytään 1700-luvun upeaan herrasmieskartanon huoneisiin. Piipahdus kartanon keittiöön ja palvelijoiden maailmaan on myös mielenkiintoinen. Ajo Yorkin kaupunkiin ja majoittuminen. Jo ensimmäisen päivän maisemat todistavat elokuvien ja kirjojen kuvaukset oikeaksi: Yorkshire on idylli. Yhteinen illallinen hotellissa. (P)

2. päivä 28.6., 6.9.
Päivä Yorkin keskiaikaisessa kaupungissa
Aamiaisen jälkeen vietetään päivä keskiaikaisessa Yorkin kaupungissa. Opastettu kävelykierros kaupungin keskiaikaisilla kaduilla. Kierroksen päätteeksi opas kertoo kaupungin maisemaa dominoivasta mahtavasta York Minster tuomiokirkosta, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1200-luvulla kestäen usean vuosisadan ajan. Kirkkoon tutustutaan kierroksen päätteeksi. Iltapäivällä on omaa aikaa ostoksille. Kaupungissa on myös useita viehättäviä teehuoneita ja vanhoja pubeja. Yhteinen illallinen hotellissa. (A, P)

3. päivä 29.6., 7.9.
Koko päivä Sydämen asialla -maisemissa, Scarborough, Whitby, Goathland
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Sydämen asialla -tv-sarjan maisemiin, Yorkshire Mooren nummille, jossa on tunnelmallisia pikkukyliä laaksoissa. Käydään Scarborough´n merenrantakaupungissa, jossa on kuvattu tv-sarjaa Kyläsairaala. Täältä matka jatkuu Whitbyn merenrantakaupunkiin, jossa puolestaan on kuvattu monia kohtauksia Sydämen asialla -sarjasta. Whitby on tunnettu fish & chips -ravintoloistaan, joten täällä syödään lounas. Matka jatkuu nummille ja Goathlandin kylään, Sydämen asialla -sarjan pääpaikkaan. Nähtävänä on tv-sarjasta tuttu kyläkauppa ja tietysti pubi, Aidensfield Arms. Ja voipa asemalle puksuttaa myös Harry Potterin kuvauksissa käytetty höyryjuna. Päivän aikana kuullaan nykypäivän Britanniasta ja historiasta. (A, L)

4. päivä 30.6., 8.9.
Emmerdalen maisemissa

Aamiaisen jälkeen lähdetään kotimatkalle kohti Manchesteria. Matkalla pysähdytään Esholtin pikkukylään, jossa kuvattiin ensimmäiset Emmerdale-jaksot ja jossa on kuuluisa Woolpack pub. Esholtista on tullut Emmerdalen katsojien mekka! Matkalle osuu myös Haworthin kylä, jossa on Brontë- sisarusten pappilakoti. Yhteinen lounas ja ajo Manchesterin lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Manchester 08.20 – 09.20 Finnair
Manchester – Helsinki 17.50 – 22.30 Finnair


Hotelli Hampton by Hilton
Moderni siisti hotelli 10 minuutin kävelymatkan päässä Yorkin ydinkeskustasta. Hotellissa on 121 ilmastoitua huonetta, baari ja ravintola. Kaikissa huoneissa ja yleisissä tiloissaon ilmainen WiFi. Huoneessa on teen-ja kahvinkeitin, hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneessa wc, suihku/kylpyamme. Englannissa pistorasia on erilainen kuin Suomessa, joten varatkaa mukaan omia sähkölaitteita varten adapteri.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 300 €

 

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 17.10.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.