Veikko Halmetojan matkassa Taiteiden Wien 2.-5.12.2021

Nautitaan tunnelmallisesta Wienistä, vieraillaan joulutoreilla ja taidemuseoissa sekä perehdytään itävaltalaiseen taiteeseen taideasiantuntija Veikko Halmetojan johdolla. Halmetojan luennolla tutuiksi tulevat muun muassa Gustav Klimt ja Egon Schiele.

Asiantuntijan matkassa 

Halmetoja Veikko

Halmetoja Veikko, asiantuntijaopas

Galleristi ja kuraattori, joka on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä pitkään muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aikaisemmin toiminut Mäntän kuvatai ...

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

1 296 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 2.12.
Wienin kiertoajelu ja Rathausplatzin joulutori

Lento Wieniin. Lähdetään Wienin kentältä kaupunkikiertoajelulle, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Ring-Straße -kehäkadun varrella sijaitsevat upeat historialliset rakennukset Valtionooppera, Parlamenttitalo, Rathaus, taidehistoriallinen ja luonnonhistoriallinen museo, Wienin yliopisto ja Hofburgin talvipalatsi. Ajetaan ohi Musikvereinin konserttitalon, joka on tunnettu uuden vuoden konsertista. Lounas ja vieraillu Rathausplatzin joulutorilla. Veikko Halmetoja luennoi aiheesta "Kurkistus Wienin taidehistorian klassikoiden Gustav Klimtin ja Egon Schielen elämään ja taiteeseen". (L)

2.päivä, 3.12.
Freyungin joulutori, Kakkukahvit ja Taidehistoriallinen museo
Aamiaisen jälkeen kävelykierros viehättävässä Wienin vanhassakaupungissa. Liikutaan mm. Pyhän Tapanin tuomiokirkon, Mozartin asuintalon ja Hofburgin talvipalatsin alueella. Käydään joulutorilla ja Taidehistoriallisessa museossa, jossa on maalaustaidetta 1500-1700 luvuilta: Arcimboldo, Bellini, Bruegel, Dürer, Granach, Raffael, Rembrandt, Rubens, Tizian, Tintoretto, Velazquez, van Dyck. Kakkukahvit. Museokierroksen jälkeen voi jäädä museon aukiolla olevalle joulutorille Maria Theresien Platzille.  (A)

3. päivä, 4.12.  
Hundertwasser-museo Kunst Haus Wien, Belvedere ja Gustav Klimt

Aamiaisen jälkeen lähtö Friedensreich Hundertwasserin värikkääseen Kunst Haus Wien -museoon. Hundertwasser oli juutalaista syntyperää oleva itävaltalainen taidemaalari ja taiteilija, joka yhteistyössä eri arkkitehtien kanssa suunnitteli myös lukuisia rakennuksia niin Wieniin kuin myös eri puolille maailmaa, aina Japania ja Uutta-Seelantia myöten. Taiteilijan itse suunnittelemassa museotalossa nähdään hänen maalaamiaan maalauksia sekä pienoismalleja hänen suunnittelemistaan rakennuksista.  Jatketaan Belvederen linnaan ja Itävallan maalaustaiteen galleriaan, jossa on suuri kokoelma yhden Itävallan tunnetuimman taidemaalarin, Gustav Klimtin, maalauksia. Nähdään lukuisia Klimtin maisemamaalauksia, naisten muotokuvia, sekä taiteilijan tunnetuin maalaus Suudelma vuodelta 1908. Nähdään myös muiden tunnettujen itävaltalaisten taiteilijoiden, kuten Egon Schielen ja Oskar Kokoschkan, maalauksia. Belvederen linnan pihalla on joulumarkkinat. Yhteinen illallinen. (A, P)

4. päivä, 5.12
Vapaapäiväateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Wien 08.30 – 10.00 Finnair
Wien – Helsinki 19.15 – 22.45 FinnairMajoitus
Hotel Post***
Kodikas wieniläishotelli 1900-luvulla rakennetussa talossa. 104 huonetta, joissa kaikki perusmukavuudet. Hotelli sijaitsee Wienin vanhassakaupungissa lähellä lukuisia ravintoloita, kahviloita, joulutoreja sekä ostoskatuja (Rotenturmstrasse ja Kärntnerstrasse). Stephansdom-tuomiokirkolle noin 7 min kävellen, oopperalle ja Hofburgin linnalle noin 15 minuuttia. Lähin metroasema U1/U4 Schwedenplatz.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.