Ylväs Yorkshire - matka Victoria tv-sarjan maisemiin 9.-12.6., 28.-31.7.2019

Matka Yorkshiren kartanoihin, idylliselle maaseudulle ja keskiaikaisiin kaupunkeihin. Kuullaan tarinoita Victorian ajan Britanniasta ja vieraillaan "Victoria – nuori kuningatar" -televisiosarjan kuvauskohteissa sekä Yorkin keskiaikaisessa kaupungissa.

Asiantuntijan matkassa 

Kinos Ville

Kinos Ville, Asiantuntijaopas

Englannin tuntija, joka on asunut Brittein saarilla jo vuosia eri paikoissa, tällä hetkellä Lontoossa. Ville Kinoksella on vankka tuntemus ja tietämys Englannin ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket, bussikuljetukset ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset asiantuntijaoppaan palvelut

1 128€


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 9.6., 28.7.
Wentworth Woodhousen kartano ja puutarha, idyllinen Harrogaten kaupunki
Lento Manchesteriin, jossa opas on vastassa. Matka jatkuu kohti Yorkshiren kreivikuntaa  mahtavissa maisemissa. Pysähdytään Wentworthin puutarhakeskuksessa, jossa on mahdollisuus nauttia omatoiminen lounas. Lounastauon jälkeen tutustutaan Wentworth Woodhousen kartanon historiaan ja Englannin suurimman aateliskartanon upeaan juhlasaliin. Kartano toimi Victoria tv-sarjan filmauksissa Buckinghamin palatsina. Iltapäivälla ajetaan kauniiseen Harrogaten kaupunkiin, joka tunnetaan teehuoneistaan, vanhoista kylpylöistään, musiikistaan. Majoittuminen historialliseen hotelliin, jossa asutaan koko matkan ajan. Yhteinen illallinen. (P)

2.päivä.,10.6., 29.7.
Keskiaikainen Yorkin kaupunki, Harewoodin kreivin kotikartano
Aamiaisen jälkeen ajetaan keskiaikaiseen Yorkin kaupunkiin. Kävelykierroksen aikana kuullaan tarinoita kaupungin historiasta ja upeasta York Minster katedraalista. Hetki omaa aikaa tutustua kaupungin viehättäviin teehuoneisiin, vanhoihin pubeihin ja museoihin. Iltapäivällä ajetaan yhteen Victoria sarjan pääkohteista, kuningattaren serkun pojan, Harewoodin herttuan kotikartanoon. Harewood House -kartanossa päästään tutustumaan tyypillisen aateliskartanon juhlasaleihin ja mahtavaan puutarhaan. Yläkerran loiston jälkeen kurkistetaan myös alakerrassa työskentelevien elämään - upeaan alkuperäiseen keittiöön. Aikoinaan Prinsessa Victoria vieraili kartanossa äitinsä kanssa. Hän kirjoitti päiväkirjaansa: ”Puutarha on kovin hieno, ikkunasta näkymä hyvin kaunis. Söimme illallisen kauniissa galleriassa. Vieraita oli lähes 300.” Paluu Harrogateen ja yhteinen illallinen. (A,P)

3.päivä, 11.6., 30.7.
Ripon katedraali, Unescon kohde Fountains Abbey rauniot, Thirskin markkinakaupunki, aatelispalatsi Castle Howard
Aamiaisen jälkeen retki maaseudulle. Tutustutaan Ripon katedraaliin, jossa kuvattiin Victoria sarjan Westminster Abbeyn kohtauksia. Matka jatkuu dramaattisille Fountains Abbey raunioille ja edelleen Thirskin pieneen markkinakaupunkiin, jossa on hetki omaa aikaa lounastaa ja tutustua vaikkapa James Herriottin museoon. Retken kartanokohteena on Castle Howard, yksi Yorkshiren kauneimmista 1800-luvun aatelispalatseista, jonka puutarha henkeäsalpaavan kaunis. Palatsin on omistanut Howardin aatelisperhe sukupolvien ajan. Palatsissa on 145 huonetta täynnä taidetta. Victoria tv-sarjassa linnassa kuvattiin Kensingtonin ja Buckinghamin palatsin kohtauksia. Paluu Harrogateen ja yhteinen illallinen. (A,P)

4.päivä, 12.6., 31.7.
Viehättävä Haworthin kylä, kotimatka
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja ajetaan kohti Manchesteria.Matkalla poiketaan viehättävässä Haworthin kylässä. Tauon aikana ehtii käydä myös Bronte- sisarusten pappilakodissa. Yhteisen lounaan jälkeen ajetaan Manchesterin lentokentälle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Manchester 08.15 – 09.15 Finnair
Manchester – Helsinki 17.50 – 22.30 Finnair


Majoitus
Majestic Harrogate Hotel, 3 yötä
Keskeisellä paikalla sijaitseva keskitasoinen, majesteettinen 1800-luvun lopulla valmistunut hotelli, jossa on 170 huonetta. Huoneiden koot vaihtelevat huomattavasti. Huoneissa on kylpyhuone, tv, teen- ja kahvinkeitin, hiustenkuivaaja ja ilmainen WiFi. Hotellissa on ravintola, baari ja vapaa-ajankeskus, jossa on uima-allas, sauna ja kauneushoitola.

 


 Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matka perustuu Iso-Britannian puntaan.  Matkan hinta perustuu 17.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.