Ylväs Yorkshire - matka Victoria tv-sarjan maisemiin 29.7.-1.8. ja 14.-17.10.2018

Matka Yorkshiren kartanoihin, linnoihin, idylliselle maaseudulle ja keskiaikaisiin kaupunkeihin. Kuullaan tarinoita Victorian ajan Britanniasta ja vieraillaan "Victoria – nuori kuningatar" -televisiosarjan kuvauskohteissa sekä Yorkin keskiaikaisessa kaupungissa.

Asiantuntijan matkassa 

Kinos Ville

Kinos Ville, Asiantuntijaopas

Englannin tuntija, joka on asunut Brittein saarilla jo vuosia eri paikoissa, tällä hetkellä Lontoossa. Ville Kinoksella on vankka tuntemus ja tietämys Englannin ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Manchester-Helsinki turistiluokassa
• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• majoitus kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat (3 x aamiainen, 3 x illallinen, 1 x lounas)
• ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset asiantuntijaoppaan palvelut

1 068 €

1.päivä
Wentworth Woodhousen kartano ja puutarha, idyllinen Harrogaten kaupunki
Lento Manchesteriin, jossa opas on vastassa. Matka jatkuu kohti Yorkshiren kreivikuntaa  mahtavissa maisemissa. Pysähdytään Wentworthin puutarhakeskuksessa, jossa on mahdollisuus nauttia omatoiminen lounas. Lounastauon jälkeen tutustutaan Wentworth Woodhousen kartanon historiaan ja Englannin suurimman aateliskartanon upeaan juhlasaliin. Kartano toimi Victoria tv-sarjan filmauksissa Buckinghamin palatsina. Iltapäivälla ajetaan kauniiseen Harrogaten kaupunkiin, joka tunnetaan teehuoneistaan, vanhoista kylpylöistään, musiikistaan. Majoittuminen historialliseen hotelliin, jossa asutaan koko matkan ajan. Yhteinen illallinen.

2.päivä
Keskiaikainen Yorkin kaupunki, Harewoodin kreivin kotikartano
Aamiaisen jälkeen ajetaan keskiaikaiseen Yorkin kaupunkiin. Kävelykierroksen aikana kuullaan tarinoita kaupungin historiasta ja upeasta York Minster katedraalista. Hetki omaa aikaa tutustua kaupungin viehättäviin teehuoneisiin, vanhoihin pubeihin ja museoihin. Iltapäivällä ajetaan yhteen Victoria sarjan pääkohteista, kuningattaren serkun pojan, Harewoodin herttuan kotikartanoon. Harewood House -kartanossa päästään tutustumaan tyypillisen aateliskartanon juhlasaleihin ja mahtavaan puutarhaan. Yläkerran loiston jälkeen kurkistetaan myös alakerrassa työskentelevien elämään - upeaan alkuperäiseen keittiöön. Aikoinaan Prinsessa Victoria vieraili kartanossa äitinsä kanssa. Hän kirjoitti päiväkirjaansa: ”Puutarha on kovin hieno, ikkunasta näkymä hyvin kaunis. Söimme illallisen kauniissa galleriassa. Vieraita oli lähes 300.” Paluu Harrogateen ja yhteinen illallinen.

3.päivä
Ripon katedraali, Unescon kohde Fountains Abbey rauniot, Thirskin markkinakaupunki, aatelispalatsi Castle Howard
Aamiaisen jälkeen retki maaseudulle. Tutustutaan Ripon katedraaliin, jossa kuvattiin Victoria sarjan Westminster Abbeyn kohtauksia. Matka jatkuu dramaattisille Fountains Abbey raunioille ja edelleen Thirskin pieneen markkinakaupunkiin, jossa on hetki omaa aikaa lounastaa ja tutustua vaikkapa James Herriottin museoon. Retken kartanokohteena on Castle Howard, yksi Yorkshiren kauneimmista 1800-luvun aatelispalatseista, jonka puutarha henkeäsalpaavan kaunis. Palatsin on omistanut Howardin aatelisperhe sukupolvien ajan. Palatsissa on 145 huonetta täynnä taidetta. Victoria tv-sarjassa linnassa kuvattiin Kensingtonin ja Buckinghamin palatsin kohtauksia. Paluu Harrogateen ja yhteinen illallinen.

4.päivä 
Viehättävä Haworthin kylä, kotimatka
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja ajetaan kohti Manchesteria.Matkalle poiketaan viehättävässä Haworthin kylässä. Tauon aikana ehtii käydä myös Bronte- sisarusten pappilakodissa. Yhteisen lounaan jälkeen ajetaan Manchesterin lentokentälle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu Finnair (sitoumuksetta)
Helsinki – Manchester 08.15 – 09.15
Manchester – Helsinki 17.50 – 22.30


Majoitus
Majestic Harrogate Hotel
Keskeisellä paikalla sijaitseva hyvätasoinen, majesteettinen 1800-luvun lopulla valmistunut hotelli, jossa on 170 huonetta. Huoneiden koot vaihtelevat huomattavasti. Huoneissa on kylpyhuone, tv, teen- ja kahvinkeitin, hiustenkuivaaja ja ilmainen WiFi. Hotellissa on ravintola, baari ja vapaa-ajankeskus, jossa on uima-allas, sauna ja kauneushoitola.

 


 Lisämaksusta
• yhden hengen huone 170 €