Berliini 4 pv

Berliini tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen lomaan – historiaa, kulttuuria, arkkitehtuuria ja tietysti myös ostoksia ja vilkasta kaupunkielämää.

Kulkeminen suurkaupungissa on helppoa, sillä julkinen liikenne on nopea ja toimii hyvin. Itä-Berliinin Alexanderplatzilla sijaitsevan näkötornin huipulle, 368 metrin korkeuteen, hurauttaa hissillä 40 sekunnissa ja näkymät ovat luultavasti Berliinin parhaimmat. Checkpoint Charlie, Brandenburgin portti ja monet muut tunnetut nähtävyydet ovat useimpien Berliinin kävijöiden toivelistalla. Leirikoululaisille löytyy monenlaista aktiviteettia kaupungista ja sen ympäristöstä!

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• 3 yön majoitus **-keskustahotellissa (huonekoko vaihtelee)
• hotelliaamiaiset
• lentokenttäkuljetukset
• kaupunkikierros suomenkielisellä opastuksella

Matkan lopullinen hinta määräytyy sesongin, ryhmän koon ja valittujen palvelujen mukaan. Pyydä tarjous omalle ryhmällesi asiakaspalvelustamme! 

Juutalainen Berliini
1900-luvun alussa Berliinin juutalaisväestö oli suurin Saksassa. Vuosina 1930-1945 valtaosa yhteisöstä joutui antisemitismin uhriksi. Nykyään Berliini on jälleen koti yhdelle mailman nopeimmin kasvavista juutalaisyhteisöistä. Kierroksella pääset näkemään seuraavia nähtävyyksiä: vuonna 1860 rakennetun uuden synagogan kupolit; Grosse Hamburger Strassen vanhan hautausmaan, joka toimii “Saksan Sokrateen”, Moses Mendelssohnin viimeisenä leposijana; sekä Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkin, nk. kompastuskivet, joiden tarkoitus on muistuttaa holokaustin uhrien muistosta.

Maanalainen Berliini
Vuodesta 1997 yhdistys „Berliner Unterwelten“ on tarjonnut opastettuja kierroksia maanalaiseen Berliiniin. Berliini oli avainasemassa toisen maailmansodan aikana, ja tästä syystä se oli myös liittoutuneiden tärkeimpiä pommituskohteita. Oppaat vievät tutustumaan joihinkin senaikaisiin bunkkereihin, jotka ovat vielä samassa tilassa kuin sodan päättyessä. Kierroksia tehdään myös muurinaikaisen Berliiniin alle kaivattuihin pakotunneleihin.

Polkupyöräretki
Kierros alkaa ja päättyy pyörävarikolla Kulturbrauereissa Prenzlauer Bergin trendikkäässä kaupunginosassa. Mikäli kierros alkaa muualta tai päättyy muualle, reittiä muutetaan tämän mukaan. Kolmen tunnin sisällä ajetaan yhteensä n. 12 km enimmäkseen sivukaduilla. Vauhti on rauhallinen ja kierros sisältää paljon viihdyttäviä pysähdyksiä.

Hochseilgarten Junfernheide –kiipeilyohjelma
Aktiviteettiohjelma Berliinin suurimmassa kiipeilykohteessa Jungfernheidessa Berliinin Charlottenburgissa. Puisto koostuu erilaisista esteradoista, joiden korkeus vaihtelee 3 ja 17 metrin välillä ja jotka on kiinnitetty puihin ympäristöystävällisesti. Tarjolla on 12 eritasoista rataa, joista löytyy sopiva niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin kiipeilijöille. Ryhmä voi testata rohkeuttaan ja seikkailunhaluaan metsämaisemassa. Ohjelma sisältää team building -kilpailuja tai itsenäisiä tehtäviä.

Katutaidekierros ja workshop
Tämä ohjelma koostuu kahdesta osasta: 1,5 tunnin kävelykierroksesta sekä 1,5 tunnin työpajasta. Kierroksella nähdään Berliinin uusinta ja hienointa katutaidetta, graffiteja, seinämaalauksia ja installaatioita. Osallistujat oppivat tuntemaan erot erilaisten modernien kaupunkitaidesuuntausten välillä ja pääsevät tutustumaan tämän uskomattoman suositun alakulttuurin upeisiin merkkiteoksiin. Kierroksen päätteeksi työpaja, jonka aikana kokeneet taiteilijat esittelevät tekniikoitaan ja oppilaat pääsevät luomaan omat taideteoksensa.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive