Budapest 4 pv

Budapestiä kutsutaan usein Itä-Euroopan Pariisiksi, sillä kaupungin upea arkkitehtuuri, useat puistot ja viheralueet sekä leveät bulevardit tuovat mieleen myös ranskalaisen pääkaupungin.

Monimuotoisessa Budapestissä yhdistyvät historia ja moderni kaupunkieläminen, joten vaihtoehtoja ja tekemistä leirikoululaisille löytyy. Kaupunkia halkova Tonava jakaa historiallisen Budan ja modernimman Pestin toisistaan. Useat kylpylät, ihastuttava vanha kauppahalli, Budan Linnavuori, satavuotiset kirkot, hyvät shoppailumahdollisuudet ja edullinen hintataso tarjoavat elämyksiä useammaksikin päiväksi. Leirikoululaisille järjestämme retkiä myös kaupungin ulkopuolelle - ehkäpä vierailu keisarinna Sissin kartanoon tai kelkkailua Visegradin Nagyvillám-kukkulalla?

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

reittilennot turistiluokassa
• 3 yön majoitus ***-keskustahotellissa (huonekoko vaihtelee)
• puolihoito
• lentokenttäkuljetukset
• kaupunkikierros suomenkielisellä opastuksella
• lounas kaupunkikierroksen aikana

Hinta alk. 599 €*

min. 20 hlöä. Kun ryhmässä vähintään 20 maksavaa, 1 ilmainen opettaja.

Hinta sitoumuksetta. Matkan lopullinen hinta määräytyy sesongin, ryhmän koon ja valittujen palvelujen mukaan.

 

Perinteinen kaupunkikierros
Kierros kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet ja sisältää mm. pysähdyksen Sankarten aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Budan puolen Linnavuorella on kuninkaanlinnassa mahdollisuus lisämaksusta vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Upeat näkymät yli kaupungin aukeavat Gellért-vuoren Citadella-terassilta. Kierros voidaan päättää Budapestin historialliseen kauppahalliin, jonka kymmenet pienet ruoka-, mauste- ja vihannesmyymälät houkuttelevat ostoksille.

Salainen vuorisairaala
Luolasairaala on rakennettu vuonna 1943 ja se toimi sotilassairaalana toisen maailmansodan aikana. Kylmän sodan aikaan tiloja käytettiin pommisuojana ja sosialismin aikakautena alue on ollut huippusalainen. Luolat ja entisen sairaalan tilat ovat 1960-luvulta säilyneet koskemattomana. 2000 m2 alueella on aidossa ympäristössä esillä Toisen maailmansodan ja Kylmän sodan aikaiset näyttelyt, sekä n. 80 vahanukkea, jotka tuovat nämä ajat niin lähelle, että tunnelma on suorastaan käsin kosketeltava.

Kelkkailua Visegradissa
Visegradissa Nagyvillám nimisen kukkulan rinteessä kulkee 2 rataa, joista liukurata toimii kesäisin ilman lunta tai vettä, ja Alpine Coaster toimii ympäri vuoden. Kelkoissa istutaan yksin tai pareittain, ja jokainen säätää itse nopeutensa ja ajotyylinsä mutkikkailla radoilla.

Gödöllő – Keisarinna Sissin kartano
Noin 30 km päässä Budapestista sijaitseva Grassalkovichin barokkipalatsi on Unkarin suurin barokkipalatsi ja maailman toiseksi suurin heti Versailles’n jälkeen. Kartano tuli kuuluisaksi ainutlaatuisella menneisyydellään ja arkitehtuurillaan ja oli tunnetusti unkarilaismielisen Sissin lempipaikkoja. Kunnostuksen jälkeen kartano avattiin yleisölle uudelleen vuonna 1996 ja linna onkin mielenkiintoisine näyttelyineen erinomainen retkikohde.

Széchenyi-kylpylä
Tilaisuus kylpeä ja uida yhdessä Budapestin kuuluisimmista ja perinteikkäimmistä kylpylöistä, joka sijaitsee hienolla paikalla aivan Kaupunginpuiston keskellä. Széchenyin kylpylässä on 3 uima- ja 12 mineraalivesiallasta, minkä ansiosta se onkin yksi koko Euroopan suurimpia kylpylöitä. Huviallasosastolta löytyy mm. poreileva uoma, hierovat niska-, selkä- ja hartiasuihkut sekä paljon muuta.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive