Pariisi 4 pv

Pariisia kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista, eikä suotta.

Mahtava arkkitehtuuri, leveät bulevardit, kauniit puistot, tunnelmalliset kahvilat, taideaarteet ja mielenkiintoiset museot – mitäpä Pariisista ei löytyisi? Eiffel-torni jakaa pariisilaisten mielipiteet, mutta on kiistatta yksi maailman tunnetuimmista monumenteista. Mona Lisan vieno hymy Louvressa hurmaa miljoonia kävijöitä vuosittain ja läheinen Tuileries’n puisto sopii mainiosti picnic-lounaalle. Leirikoululaisille voimme suositella myös Pompidou-keskusta, joka kätkee sisälleen Euroopan suurimman modernin taiteen museon ja on rakennuksena yksi Pariisin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Villetten tiede- ja teollisuuskeskus, Bourgetin ilmailumuseo ja luonnontieteiden museo herättävät henkiin mm. fysiikan, biologian, maantiedon ja historian käsitteitä.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• 3 yön majoitus siistissä keskustahostellissa (huonekoko vaihtelee)
• aamiaiset
• lentokenttäkuljetukset
• kaupunkikierros suomenkielisellä opastuksella tulokuljetuksen yhteydessä

Hinta alk. 675 €*

min. 20 hlöä. Kun ryhmässä vähintään 20 maksavaa, 1 ilmainen opettaja.

Hinta sitoumuksetta. Matkan lopullinen hinta määräytyy sesongin, ryhmän koon ja valittujen palvelujen mukaan.

Seinen risteily
Risteily alkaa Eiffelin tornin vierestä ja reitti kulkee vasenta rantaa ohittaen mm. Orsayn museon, Notre Damen ja Conciergerien. Laiva käy kääntymässä Mitterrandin kansalliskirjastolla ja oikealla rannalla sivuutetaan mm. kaupungintalo, Louvre ja Trocadero. Ennen paluuta satamaan käydään vilkaisemassa Frédéric Auguste Bartholdin luomaa Vapaudenpatsasta – New Yorkin patsaan hieman vaatimattomampaa kaksoissisarta. Risteily kestää noin tunnin. Risteilyn alussa jaetaan kuulokkeet, joilla selostus 13 kielellä.

Versaillesin linna
Versailles on maailman suurin barokkilinna ja Ranskan kuningasvallan symboli. Linnan vanhin osa ”Le Château Vieux” on vuonna 1623 aloitettu marmoripihan ympärillä oleva osuus, jonka suunnitteli Ludvig XIII:n arkkitehti Philibert Le Roy. Uuden linnan”Le Château Neuf” rakentaminen aloitettiin 1660-luvun lopulla ja sitä rakennettiin yli 20 vuotta. Arkkitehtina toimi Louis Le Vau ja työmiehiä hääräsi rakennuksella 30 000! Lopullisella linnalla on pituutta yli 400 metriä ja huoneita siinä on noin 1300. Sisätilojen suunnittelusta vastasi Charles le Brun ja puutarhasta maisema-arkkitehti André Le Nôtre – tulos tunnetaan ja se häikäisee edelleen.

Pompidou-keskus (Centre Pompidou tai Beaubourg)
Euroopan suurin modernin taiteen museo ja rakennuksena yksi Pariisin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Keskus on nimetty Ranskan presidentin Georges Pompidoun (1911-1974) mukaan. Keskus sijaitsee 4. kaupunginosassa, Marais’n kaupunginosan laidalla lähellä Hallien korttelia. Ympäristössä on toinen toistaan historiallisempia rakennuksia, joten Pompidou-keskuksen huomiota herättävä ja riemunkirjavan värikäs rakennus pistää todella silmään. Keskus valmistui vuonna 1977 ja sen ovat suunnitelleet Renzo Piano, Richard Rogers ja Gianfranco Franchini. Alkuperäinen ajatus oli jättää sähkö- ja vesijohdot rakennuksen ulkopuolelle ja luoda siten nurin päin käännetty vaikutelma. Väreillä on toki symbolinsa: isojen sinisten putkistojen läpi kulkee ilmavirta, vihreä väri on varattu vedelle, keltainen sähkölle ja punaiset osat ovat ihmisiä varten. Pompidou-keskuksessa on upea modernin taiteen museo, suuri kirjasto sekä katutasossa kirjakauppa ja design-myymälä. Yläkerrassa sijaitsee moderni trendiravintola Georges upeine terasseineen. Museon kokoelmiin kuuluu lähes 60 000 työtä. Töitä on esillä kolmessa laajassa kerroksessa ja töitä on mm seuraavilta taiteilijoilta: Picasso, Braque, Max Ernst, Magritte, Chagall, Matisse, Delaunay, Kandinsky ja Klee. Museovierailuun on hyvä varata pari tuntia, sillä kierros palkitsee vaivan.

Disneyland Paris
Disneyland Paris jakautuu kolmeen osaan. Disney Village on alue, jonne kuka hyvänsä voi mennä ja jossa sijaitsevat Disneylandin hotellit, ravintolat, baarit, disko, posti, kaupat, matkailutoimisto, autovuokraamo jne. Disney Villagea vastapäätä on Disneylandin studiot ja huvipuisto, jonne tarvitaan sisäänpääsypassit.

Museum Histoire Naturelle - luonnontieteiden museo
Jardin des Plantes eli kasvitieteellinen puutarha Latinalaiskorttelissa käsittää yli 10 000 lajia kasveja ja kukkia ja tämäkin puisto avattiin yleisölle jo vuonna 1640. Puutarhan yhdellä laidalla on Luonnontieteiden museo, jossa mahtavasti esiteltyjä täytettyjä eläimiä (Gallérie d’Evolution), ja toisella laidalla mm dinosaurusten luurankoja sisältävä museo. Puutarhassa on pieni eläintarha (Ménagerie de Jardin de Plantes), jossa esillä erityisen harvinaisia eläinlajeja. (Metro: Monge tai Gare d’Austerlitz).

Villetten tiedepuisto
Villetten tiedepuisto sijaitsee Pariisin koillisosassa, 19. kaupunginosassa, ja on eräänlainen kulttuurin monitoimikeskus. Rehevä, monivivahteinen puisto ympäröi modernin arkkitehtuurin rakennuksia. Puistoon voi tulla tutustumaan johonkin eri taide- tai tiedekeskuksista tai vain viettämään päivää puistossa nauttien ilmapiiristä ja kävellen Ourq-kanavan rantaa. Aktiviteettien lista on pitkä ja muuttuu koko ajan.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive