Rooma 4 pv

Rooma, yksi maailman suosituimmista kaupunkikohteista toimii mainiosti myös leirikouluna.

Roomassa voi aistia antiikin ajan tunnelman ja nähdä taiteilijoiden sekä katolisen kirkon merkittävimpiä aikaansaannoksia. Samalla osallistujilla on mahdollisuus laajentaa useisiin koulun oppiaineisiin liittyvää tuntemustaan: historian, uskonnon, maantiedon ja kielten opinnot sujuvat paikan päällä kuin itsestään! Samalla voi nauttia upeista nähtävyyksistä, kuten Vatikaani, katakombit, Colosseum, Pantheonin temppeli, Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähde – vain muutamia mainitaksemme. Trasteveren kujien ravintolat houkuttelevat lounaalle ja sään suosiessa leppoisa picnic Borghesen puistossa rentouttaa. Liikkuminen keskusta-alueella onnistuu kävellen tai julkisilla liikennevälineillä.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• 3 yön majoitus **-keskustahotellissa (huonekoko vaihtelee)
• puolihoito
• lentokenttäkuljetukset
• kaupunkikierros suomenkielisellä opastuksella

Matkan lopullinen hinta määräytyy sesongin, ryhmän koon ja valittujen palvelujen mukaan. Pyydä tarjous omalle ryhmällesi asiakaspalvelustamme! 

Antiikin Rooma
Kierros alkaa Michelangelon suunnittelemalta Kapitolin aukiolta, joka tarjoaa upeat näkymät Piazza Venezian, Victor Emmanuele II -monumentin ja Mussolinin palatsin suuntaan. Kierrosta jatketaan kävellen pitkin muinaista jalkakäytävää kohti Roman Forumia ja aina Vestan temppelille saakka. Tämän jälkeen vieraillaan Colosseumissa, joka toimi gladiaattorinäytäntöjen kenttänä ja oli antiikin Rooman suurin amfiteatteri. Mahtavat rauniot keräävät vuosittain miljoonia kävijöitä. Kierroksen päätteeksi vieraillaan San Pietro in Vincolin kirkossa, joka tunnetaan myös nimellä St Peter in Chains. Nimi tulee rakennuksen käyttötarkoituksesta, sillä Paavi Leo I rakennutti sen, jotta siellä voitaisiin säilyttää kahleita, joilla Pyhä Pietari oli perimätiedon mukaan ollut kahlehdittuna Mamertiinien vankilassa. Kirkossa voidaan ihailla myös Michelangelon kuuluisaa Mooses-patsasta.

Keskiaikaiset kylät
Tällä kokopäiväretkellä tutustutaan pieniin keskiaikaisiin kyliin Rooman ulkopuolella. Castelgandolfoon, josta löytyyy paavin kesäasunto; Aricciaan, jonne päästään suurta Paavi Pius IX:n rakentamaa siltaa pitkiin; Nemiin, joka on erityisen tunnettu mansikoistaan sekä Frascatiin, joka on yksi Rooman maaseudun helmistä ja nykyisin tunnettu myös viinituotannostaan.

Tivoli
Vieraillaan Villa Adrianassa, joka on keisari Hadrianuksen rakennuttama puistomainen huvila-alue nykyisen Tivolin lähettyvillä, n. 25 km Roomasta itään. Viimeisinä vuosiaan keisari hallitsi imperiumiaan täältä käsin ja hänen kuolemansa jälkeen huvilaa käyttivät useat vallanperijät aina Rooman valtakunnan tuhoon saakka. Alueella oli yli 30 rakennnusta, kuten palatseja, kirjastoja, useita kylpylöitä sekä palvelijoiden ja orjien asumuksia. Vieraillaan myös Villa d’Esten kartanossa, joka kuuluu Unescon maailmanperintölistalle Villa Adrianan ohella, ja tunnetaan nykyisin italialaisen arkkitehtuurin ja puutarhasuunnittelun mestariteoksena.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive