Aarno Cronvallin matkassa konserttielämyksiä Wienissä 5.-9.9.2019

Lähde nauttimaan Wienin filharmonikkojen kesäisestä konsertista Grafeneggin linnan kauniissa puistossa sekä Johann Straussin Lepakko-operetista Volksoperassa. Matkan yhtenä kohokohtana on risteily Wachaun laakson maalauksellisissa maisemissa.

Musiikin asiantuntija Aarno Cronvall, asiantuntijaopas Kirsi Hytönen

 

Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, Asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat lennot Wieniin
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• kaksi konserttilippua
• Aarno Cronvallin teosesittelyt
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 396 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 5.9
Upea Baden ja Rosarium-ruusupuisto

Lento Wieniin, jossa opas ryhmää vastassa. Lähdetään kohti Wienerwaldin metsäaluetta ja Badenin kylpyläkaupunkia. Wienerwaldissa tunnetut säveltäjät Mozart, Schubert sekä Beethoven viettivät kesälomiaan. Matkan varrella nähdään kauniita biedermeier-tyylisiä huviloita sekä vanhoja historiallisia kylpylöitä. Lyhyt kävely Badenin viehättävässä keskustassa ja vierailu Rosarium-ruusupuistossa, jossa on yli 800 erilaista ruusulajiketta. Lounas keskiaikaisessa edelleen toimivassa Heiligenkreuzin sistersiläisluostarin ravintolassa. Iltapäivällä jatketaan Wieniin, majoittuminen hotelliin. (L)

2.päivä 6.9
Wienin filharmonikkojen kotitalo ja Lepakko Volksoperassa

Aamiaisen jälkeen kävellään vanhaankaupunkiin ihailemaan upeita rakennuksia, kirkkoja ja Hofburgin talvipalatsin aluetta. Nähdään Pyhän Tapanin tuomiokirkko ja lukuisia taloja, joissa tunnetut säveltäjät aikoinaan asuivat. Kakkukahvit nautitaan vanhassa wieniläiskahvilassa. Vieraillaan Musikvereinin talossa, jossa nähdään maailmankuulu, Wienin filharmonikkojen uuden vuoden konserttien näyttämönä tunnettu ”Kultainen sali”. Illalla lisämaksullinen Johann Straussin operetti Lepakko. (A) 

3.päivä 7.9
Risteily Tonavalla ja konsertti Grafeneggin linnan puistossa

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa. Iltapäivällä ajetaan Unescon kulttuuriperintölistalla olevaan Wachaun jokilaaksoon, missä Tonava mutkittelee halki ihastuttavien kylien, kirkkojen ja jyrkkien viininviljelysten. Lounas sekä Aarno Cronvallin johdanto illan näytökseen risteilyn aikana. Siirtyminen Grafeneggin linnaan, jonka kauniissa puistossa matkan ensimmäinen konsertti. (A,L)

4.päivä 8.9
Viininmaistajaiset ja Wienin filharmonikkojen konsertti Grafeneggin puistossa
Aamiainen ja vapaa-aikaa kaupunkiin tutustumiseen. Iltapäivällä lähdetään bussilla Kirchberg am Wagramin viinikylään ja maistellaan paikallisia viinejä. Jatketaan läheisen Grafeneggin linnan alueelle kuuntelemaan yhtä maailman arvostetuimmista orkestereista, Wienin filharmonikkoja. Aarno Cronvallin johdanto illan konserttiin bussimatkan aikana. Konsertin jälkeen kuljetus takaisin hotellille. (A)

5.päivä 9.9
Vapaapäivä

Aamiainen. Omaa aikaa tuliaisostoksiin, museoihin tutustumiseen, kahviloissa tai puistoissa istuskeluun ja omatoimiseen lounaaseen. Kuljetus lentokentälle ja paluu Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Wien 08.30 – 09.55 Finnair
Wien – Helsinki 19.15 – 22.35 Finnair


Hotel Austria Trend Ananas ****
Keskitason hotellissa on ravintola, baari ja kuntosali. Huoneissa on kylpy tai suihku, wc, puhelin, radio, tv, minibaari ja hiustenkuivaaja.  Hotelli sijaitsee lähellä Naschmarktin torialuetta, jossa on useita ravintolaita ja kahviloita. Lähin metroasema sijaitsee 50 m päässä hotellista. Metrolla U4 pääsee vanhaankaupunkiin 5 minuutissa. Volksoperaan 5 km, taksilla matka kestää noin 15min.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €
• 6.9 Lepakko, siirtymiset hotellilta omatoimisesti, 85 €

LEPAKKO, Volksopera (lisämaksusta)
Johann Strauss nuoremman säveltämä Lepakko on eräs maailman suosituimmista opereteista. Wienissä kantaesityksensä v. 1874 saanut vauhdikas tarina tarjoaa iloista elämää, shampanjaa, väärinkäsityksiä, mustasukkaisuutta, alkusoitosta lähtien häikäisevän upeaa musiikkia - ja - kuten aina opereteissa - onnellisen lopun.

Puistokonsertti 7.9
Konsertissa esiintyy Orchestre des Champs-Elysees, joka perustettiin 1991. Illan kapellimestarina on orkesterin taiteellinen johtaja, hieno belgialainen maestro Philippe Herreweghe. Konsertin solisteina ovat vahvaa kansainvälistä uraa luovat saksalaiset, viulisti Carolin Widmann ja sellisti Marie-Elisabeth Hecker. Johannes Brahmsin konsertto viululle ja sellolle ja Anton Brucknerin 2. sinfonia takaavat loisteliaan konserttielämyksen.

Puistokonsertti 8.9
Yksi maailman arvostetuimmista orkestereista,  Wienin filharmonikot, konsertoi festivaaleilla säännöllisesti. Tämän konsertin johtaa v. 1977 syntynyt kolumbialais-itävaltalainen kapellimestari Andreas Orozco-Estrada. Hän on mm. Houstonin sinfoniaorkesterin taiteellinen johtaja, London Philharmonic Orchestran päävierailija ja hänestä tulee v. 2021 Wienin sinfonikkojen ylikapellimestari. Illan solistina on mm. vuoden 1985 Sibelius-viulukilpailun voittaja, suomalaisten suuri suosikki, huippuviulisti Leonidas Kavakos. Konsertin ohjelmassa on Erich Wolfgang Korngoldin viulukonsertto ja Antonin Dvorakin sinfoninen runo sekä hänen 9. sinfoniansa “Uudesta maailmasta.”

Ohjelmatiedot sitoumuksetta, pidätämme oikeuden muutoksiin.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.