Alueviestin Portugali - Lissabon ja Algarve 21.-28.10.2018

Alueviestin edustajat Maija Latva ja Eeva Rasinperä

Matkaisäntä Osmo Ojansivu

Matkallamme tutustumme Lissabonin värikkäisiin kujiin ja moderneihin kävelykatuihin sekä keskustan kuuluisiin nähtävyyksiin. Nautimme fadomusiikista ja portugalilaisista herkuista. Teemme löytöretkiä lähialueen upeisiin kohteisiin; Nazaren kalastajakylään, Obidosin pikkukaupunkiin ja pyhiinvaelluskohteeseen Fatimaan.
Toisen osuuden matkasta vietämme etelässä, Algarven jylhissä rantamaisemissa. Vierailemme mm.
viinitilalla, Euroopan mantereen lounaisimmassa kohdassa ja Evoran historiallisessa kaupungissa sekä
nautimme rantaelämästä.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkinen Eija

Mäkinen Eija, Asiantuntijaopas

Andalusian ja Portugalin opas, joka tuntee Andalusian historialliset suurkaupungit sekä pienemmät kylät ja niiden tarjoamat erityiskohteet kuten lukuisat kauniit vii ...

Lukijamatka

Alueviesti

Alueviesti

Sanomalehtien liittoon kuuluva, puolueeton ja riippumaton kaupunkilehti Alueviesti ilmestyy kerran viikossa Sastamalassa, Huittisissa, Punkalaitumella, Laviassa, Säkyl&au ...

Hintaan sisältyy

• bussikuljetus Sastamala – Helsinki/Vantaa - Sastamala
• Tap Portugalin suorat reittilennot Helsinki-Lissabon-Helsinki
• majoitukset kahden hengen huoneissa Lissabonissa ja Lagosissa Algarvessa
• ohjelman mukaiset ruokailut (6 x aamiainen, 5 x lounas, 1 x illallinen ja 1 x fadoillallinen)
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan Portugalissa
• matkaemäntien ja –isännän palvelut koko matkan ajan

1. päivä
Varhainen bussikuljetus aamuyöllä Sastamalasta Helsinkiin, josta suora aamulento Lissaboniin, missä oppaamme Eija Mäkinen on ryhmää vastassa. Lähtö lentokentältä bussilla oppaan johdolla Lissabonin keskustaan. Lissabonin keskustassa matkan alkajaisiksi nautitaan yhteinen maittava lounas. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelliin. Huoneet saadaan käyttöön klo 15.00 mennessä. 

2. päivä
Lissabonin kaupunkikierros
Aamiainen hotellissa. Kaupunkikierros on paras tapa saada yleiskäsitys tästä historiallisesti merkittävästä Portugalin pääkaupungista. Lissabonin väkiluku on noin puoli miljoonaa, mutta koko pääkaupunkiseudulla asuu yli 2 miljoonaa ihmistä, joka on noin neljännes koko Portugalin asukasmäärästä. Kierroksella tutustutaan niin historialliseen kuin moderniin Lissaboniin. Kierroksen aikana käymme löytöretkeilijöiden muistomerkillä ja näemme kaupungin kuuluisat aukiot Marques de Pombal ja Praça do Comercio. Jos ryhmä on kiinnostunut modernista arkkitehtuurista, käymme Lissabonin modernilla alueella, entisellä Expo-maailmannäyttelyalueella. Illalla bussikuljetus fadoravintolaan. Guitarras de Lisboa eli "Lissabonin kitarat" on fadoravintola, joka sijaitsee fadomusiikin syntysijan Alfaman vanhan kaupunginosan kätköissä. Korkeatasoisten fadolaulajien ja soittajien esitysten lomassa nautitaan perinteistä portugalilaista ruokaa. Vesi tai olut tai 1/2 pulloa talon viiniä sisältyy illallisen hintaan. Illallisen jälkeen kuljetus takaisin hotelliin. 

3. päivä
Kokopäiväretki Óbidosiin, Nazareen ja Fatimaan
Aamiaisen jälkeen lähtö Lissabonista monipuoliselle kokopäiväretkelle. Vierailemme upeiden uimarantojen ympäröimässä Nazaren perinteisessä kalastajakylässä Atlantin rannalla. Seuraavaksi teemme vierailun Fatiman kaupungissa, joka on tunnettu pyhiinvaelluskohteena ja yhtenä kristillisen maailman merkittävimmistä kaupungeista. Fatimassa tutustumme Fatiman Neitsyt Marian pyhäkköön ja nautimme yhteisen lounaan. Matka jatkuu Obidosiin, keskiaikaisten muurien ympäröimään pikkukaupunkiin. Näemme Obidoksen viehättävän keskustan pikkukatuineen ja kirkkoineen, minkä jälkeen on vapaata aikaa katsella käsityökauppoja tai käydä baarissa maistelemassa Obidoksen kuuluisaa kirsikkalikööriä. Iltapäivän lopulla paluu takaisin hotellille Lissaboniin.

4. päivä
Lissabon - Azeitão - Sesimbra - Algarve
Aamiaisen jälkeen aloitamme matkan kohti etelää ja Algarvea. Aamupäivällä vierailemme ja maistelemme viiniä Quinta de Alcuben tilalla Azeitaossa. Tämä on perheyrityksenä toimiva herttaisen pittoreski ja sympaattinen viinitila, jossa on myös juustotuotantoa syksyllä ja talvella. Quinta de Alcuben viinejä voi ostaa vain tilan puodista, muttei muualta Portugalista. Valikoimassa puna- ja valkoviinejä sekä herkullisia jälkiruokaviinejä. Tila sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Azeitaon kylästä, Lissabonin eteläpuolella.  Tilalla on mm. hevosia, strutseja, lampaita, vuohia, kaneja, koiria ja kanoja, jotka lisäävät ennestään eläväisen, aidon viinitilan tunnelmaa.
Vierailu kestää noin 1,5 tuntia, ja vieraat pääsevät myös hieman kävelemään tilan alueella.
Lounastamme tunnelmallisessa ravintolassa Sesimbrassa meren äärellä. Majoittuminen Lagosissa keskustahotelliin.

5. päivä
Vapaapäivä Algarvessa
Aamiainen hotellissa. Illalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle hotellimme läheisyyteen.

6. päivä
Retki Sagresiin ja Cabo de São Vicenteen
Aamiainen hotellissa ja lähtö päivän retkikohteeseemme. Sagresissa sijaitsi aikoinaan Infante D. Henriquesin perustama merenkävijöiden oppilaitos, josta portugalilaiset lähtivät valloittamaan maailmaa. Cabo de São Vicente, eli Euroopan mantereen lounaisin kohta oli täydellinen paikka katsella merelle ja unelmoida tuntemattomista maista. Lounas Sagresin kaupungin sydämessä. Paluu hotelliin.
    
7. päivä
Evora
Aamiainen hotellissa. Lähdemme paluumatkalle kohti Lissabonia. Lounaallamme Evoran kaupungissa saamme maistella Alentejon alueen herkkuja. Lounaan jälkeen tutustumme tarkemmin tähän viehättävään kaupunkiin, joka on Alentejon maakunnan alueellinen pääkaupunki.
Vierailemme Evoran historiallisessa vanhassa kaupungissa kapeine katuineen ja valkoiseksi maalattuine taloineen. Illalla saavumme Lissabonin lentokentälle, josta yölento Helsinkiin.

8. päivä
Kuljetukset lentoasemalta lähtöpaikkakunnille.

LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta)
21.10. Helsinki – Lissabon 07:00 – 09:55
27.10. Lissabon – Helsinki 23:25 – 05:00 (seur. aamu)


Hotellit:

Hotelli Fenix, Lissabon (21.-24.10.)
Tämä ensimmäisen luokan hotelli sijaitsee Lissabonin keskustassa, lähellä Marquês de Pombal -aukiota. Monet kaupungin nähtävyyksistä ja ostoskaduista kävelymatkan etäisyydellä hotellista. Avenida Liberdade  pääkatua alas pääsee mukavasti kävellen "Baixan" eli alakaupungin nähtävyyksiin. Hotellin edessä on myös metropysäkki, josta hyvät yhteydet joka puolelle kaupunkia. Hotellissa yhteensä 192 huonetta, joissa ilmastointi/lämmitys, minibaari, satelliitti-TV, maksuton WIFI ja täysin varustettu kylpyhuone. Muita palveluita on ravintola ja terassibaari.
    
Hotel Marina Club Lagos Resort, Lagos, Algarve (24.-27.10.)
Tämä aparthotelli sijaitsee Lagosin keskustassa venesataman vieressä ja lyhyen kävelymatkan päässä historiallisesta keskustasta. Huoneistojen koko on noin 38-40 m2 ja niissä on varusteina  pieni keittonurkkaus. Hotellissa on ulkouima-allas joka on avoinna ympäri vuoden. Lisämaksusta mahdollisuus käyttää spa-palveluita ja lämmitettyä sisäuima-allasta. Hotellissa on ravintola, baari ja terassi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 445 €