Elohopeakerhon adventtimatka Gdanskiin 1. – 4.12.2019

Itämeren Gdanskinlahden rannalla sijaitseva Gdansk on yksi Puolan mielenkiintoisimmista kaupunkikohteista. Kaupungin todellinen sielu on sen vanhakaupunki, jonka ytimessä asumme tasokkaassa hotellissa ja jonka hienoimpiin nähtävyyksiin tutustumme matkan aikana. Tunnelmalliset kadut, historialliset rakennukset, pikkumyymälät, ravintolat ja leppoisa ilmapiiri ovat erinomainen kehys adventtimatkallemme. Vierailemme Unescon kulttuuriperintölistan kohteessa n. 50 km päässä Gdanskista sijaitsevassa mahtavassa Malborkin linnassa ja tutustumme rannikon alueen kahteen muuhun kaupunkiin Gdyniaan ja kauniiseen Sopotiin. Ohjelmassamme on myös konsertti tai baletti/ooppera joulukuisen tarjonnan mukaisesti.

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere – Helsinki-Vantaan lentoasema – Tampere
• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomana vesi, virvoitusjuoma tai olut  
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
• konsertti, baletti tai ooppera
• Liisa Huhtalan matkanjohtaja- ja opaspalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

1 268 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, sunnuntai 1.12.
Kävelykierros
Lähtö bussilla aamuyöllä Tampereelta Helsinkiin. Finnairin reittilento Helsingistä Gdanskiin. Paikallinen opas ja bussi ovat ryhmää vastassa. Kuljetus keskustahotelliin. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kävelykierroksella, jonka aikana vierailemme vanhankaupungin alueella sijaitsevassa kahdessa kiinnostavassa museossa. Gdańskin kaupungin ns. Kuninkaallisten tie kulkee kauniiden porttien kautta 300 metriä pitkälle Ulica Długa -kadulle, joka johtaa kaupungin kuuluisimmalle aukiolle, Długi Targille. Yksi Gdanskin merkittävimmistä rakennuksista on raatihuone, jossa sijaitsee Gdanskin historiamuseo. Lounaan jälkeen on vuorossa toinen mielenkiintoinen tutustumiskohde Dwór Artusa renessanssipalatsi. Päivän lopuksi vierailemme mahtavassa Marian kirkossa, joka on maailman suurin tiilestä rakennettu kirkkorakennus. Palaamme hotelliin iltapäivällä. Ilta vapaa omatoimiseen tutustumiseen kaupunkiin ja sen joulutoriin. (L)

2. päivä, maanantai 2.12.
Malborkin linna ja Solidaarisuus-museo
Aamiainen hotellissa. Noin tunnin ajomatkan päässä Gdanskista sijaitseva Malborkin linna on Euroopan suurin goottilaistyylinen linnoitus. Linna on kunnostettu entiseen loistoonsa vuosikymmenten ajan ja se kuuluu Unescon maailman kulttuuriperintölistalle. Lounas nautitaan Malborkin linnan ravintolassa. Palaamme iltapäivällä Gdanskiin ja vierailemme erittäin mielenkiintoisessa Solidaarisuus-museossa, jonka autenttiset näyttelyt, kuvat ja filmit kertovat meille merkittävästä poliittisesta ajanjaksosta Puolan historiassa. Paluu hotelliin alkuillasta ja vapaa ilta omatoimiseen tutustumiseen ja ostoksiin joulutorilla sekä putiikeissa ja ostoskeskuksissa. (A,L)

3.päivä, tiistai 3.12.
Sopot ja Gdynia
Hyvän aamiaisen nautittuamme lähdemme tutustumaan Gdanskin läheisiin kaupunkeihin Sopotiin sekä Gdyniaan. Vierailemme ajomatkan varrella myös Oliwan katedraalissa, joka on Gdanskin roomalaiskatolisen arkkihiippakunnan tuomiokirkko ja tunnettu uruistaan, joita siellä on peräti kahdet. Kuulemme noin 20 minuuttia kestävän urkukonsertin. Puolenpäivän jälkeen jatkamme Sopotiin, kylpyläkaupunkiin Itämeren rannalla Gdańskin ja Gdynian välissä. Sopot on ollut rikkaiden ja kuninkaallisten lomakaupunki jo vuosisatojen ajan ja kaupungin ylellinen tunnelma säilyi jopa kommunismin aikakaudella. Nautimme lounaan Sopotin ranta–alueella sijaitsevassa tasokkaassa ravintolassa. Lounaan jälkeen tutustumme Gdynian satamakaupunkiin. Palaamme iltapäivällä Gdanskiin ja hotelliimme. Omatoimista aikaa jouluostoksiin ja joulutorin antimista nauttimiseen. (A,L)

4.päivä, keskiviikko 4.12.
Varhainen aamiainen ja kuljetus Gdanskin lentoasemalle. Finnairin suora reittilento Helsinkiin. Bussikuljetus Tampereelle. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Gdansk 07.40 – 08.45 Finnair
Gdansk – Helsinki 09.20 – 12.30 Finnair


Majoitus
HOTEL RADISSON BLU GDANSK*****
Tyylikäs hotelli keskellä Gdanskin vanhaakaupunkia ns. kuninkaallisen tien varrella. Hotellin tilavissa huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi ilmainen langaton internetyhteys. Hotellissa on ranskalaista keittiötä edustava Verres en Vers –ravintola, baari ja kuntosali sekä saunaosasto. Huoneiden sisustus on tyylikäs, kaikissa huoneissa on taulu-tv, tallelokero ja minibaari. Kylpyhuoneissa on suihku tai kylpyamme. Hotellin buffetaamiainen on runsas ja monipuolinen.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta 
• yhden hengen huone 200 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.