Elohopeakerhon adventtimatka Prahaan ja Dresdeniin 9. – 12.12.2018

Tsekin pääkaupunki Praha on yksi Euroopan kauneimpia ja mielenkiintoisimpia kaupunkeja. Keskiaikainen vanhakaupunki on ansaitusti Unescon maailmankulttuuriperintökohde. Hienosti entisöidyissä rakennuksissa pääsee jugend arkkitehtuuri taidokkaine yksityiskohtineen oikeuksiinsa. Lukuisat joulutorit ja kohtuullinen hintataso houkuttelevat kävijää. Joulun tunnelmaan pääsemme myös hienossa kirkkokonsertissa, jossa kaikuvat monien tunnettujen säveltäjien melodiat. Adventtimatkamme kruunaa päivän   retki upeaan ja historialliseen Dresdeniin, jossa tutustumme Zwinger–museon kokoelmiin ja nautimme Dresdenin  kauneudestaan kuuluisan  joulutorin tunnelmasta ja antimista.

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, Asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere – Helsinki-Vantaan lentoasema – Tampere
• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomana mineraalivesi/olut  
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
• klassisen musiikin joulukonsertti
• Liisa Huhtalan matkanjohtaja- ja opaspalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

1 295 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 9.12.
Prahan linna, Pyhän Yrjön kirkko
Lähtö bussilla aamulla aikaisin Tampereelta Helsinkiin. Finnairin reittilento Helsingistä Prahaan. Paikallinen opas ja bussi ovat ryhmää vastassa. Kaupunkikiertoajelu Prahan historiallisessa kaupungissa. Vierailu Strahovin kaupunginosassa ja Loretakirkossa, joka on kuuluisa kauniista  jouluseimestään. Kolmen ruokalajin lounas hyvätasoisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen tutustumme lähemmin Prahan ehkä merkittävimpään nähtävyyteen eli Prahan linnaan. Vierailemme ns. Vanhassa Palatsissa, joka rakennettiin jo 1100–luvulla ja on toiminut kuninkaiden hallinto- ja asuinpalatsina vuosisatojen ajan. Erityisen hieno on kuningas Vladislav Jagellonikan 1490–luvulla rakennuttama ns. Vladislavin sali, joka oli aikanaan Keski – Euroopan suurin sali ja toimi mm. kruunajais- ja valtaistuinsalina.  Vierailemme myös hienoista ikkunamaalauksistaan kuuluisan Pyhän Yrjön kirkossa. Majoittuminen hotelli Clemensiin keskustassa. Ilta vapaa omatoimiseen tutustumiseen kaupunkiin ja sen joulutoreihin. (L)

2. päivä, 10.12. 
Vanhakaupunki, Stare Mesto, joulukonsertti
Buffetaamiainen hotellissa. Mielenkiintoisen päivän aikana tutustumme vanhankaupungin, Stare Meston historiallisiin rakennuksiin. Kävelemme ensin hotellista Tasavallan aukiolle, jossa sijaitsee vanha Ruutitorni ja jatkamme vanhankaupungin aukiolle ja siellä sijaitsevaan vanhaan kaupungintaloon, jonka huoneet ja salit ovat avoinna kävijöille. Alkuperäisestä kokonaisuudesta on jäljellä portaali ja vuosisatojen saatossa rakennukseen on lisätty lukuisia osia ja rakennuksia. Kuuluisin osa kaupungintalosta on tornin tähtitieteellinen kello. Kaksitoista apostolia ilmaantuu näkyviin kellon toisessa osassa joka tunti klo 09.00 -21.00.  Kaupungintalon aukiolla on adventtiaikana tunnelmallinen joulutori, jossa on tarjolla kaikenlaista maistuvaa ja ostettavaa. Aamupäivän päätteeksi kävelemme kuuluisan Kaarlen sillan luokse, joka on vanhin kaupungin silloista ja kuuluisimpia nähtävyyksiä. Nautimme ansaitun ja hyvän lounaan Kaarlen sillan läheisyydessä sijaitsevassa ravintolassa. Lounaan jälkeen tutustumme kreivi Nostiz Rieneckin vuonna 1783 perustamaan teatteri – ja oopperarakennukseen Prahan Estate Theatreen, jossa Wolfgang Amadeus Mozart itse johti vuonna 1787 kuuluisan Don Giovanni –oopperansa ensiesityksen. Vierailumme on kurkistus tämän erään Euroopan kuuluisimman oopperatalon kulisseihin ja hienoihin historiallisiin tiloihin.  Paluu hotelliin iltapäivällä.  Bussikuljetus historialliseen Klementinum –rakennukseen, jossa on klo 17.00 klassisen musiikin joulukonsertti Klementinumin Peilikappelissa.  Dvorak  sinfoniaorkesterin jousikvartetti, jonka ohjelmassa  Vivaldin, Corellin, Adamin,  Gruberin  ja Mozartin  sävellyksiä. Paluukuljetus hotelliin ja noin klo 19.00 iltapala hotellissa. (A, L, iltapala)

3. päivä, 11.12.    
Dresden, joulutori
Buffetaamiainen hotellissa. Lähdemme retkelle Saksan puolella sijaitsevaan Dresdeniin, joka on kuuluisa kauniista joulutoristaan. Ajomatka kestää noin 2 tuntia. Dresden on historiallinen kaupunki, joka tuhoutui 2. maailmansodan pommituksissa melkein maan tasalle. Paljon vanhoja kauniita rakennuksia on jälleenrakennettu.   Vierailemme Zwinger –museossa,  juhlapalatsissa jonka aikanaan suunnitteli hoviarkkitehti   Matthaus Deniel Pöppelmann. Museossa on esillä hienoja kokoelmia, mm. vanhojen mestareiden maalauksia ja kuuluisa porsliinikokoelma. Vierailun jälkeen nautimme lounaan, jonka jälkeen tutustumiskierros Dresnenissä. Lopuksi suuntaamme kaupungin kuuluisalle joulutorille, jossa  ostosaikaa. Paluumatkalla Prahaan nautimme iltapäiväkahvit leivonnaisen kera. Noin klo 20.00 saavumme hotelliin. Päivän ajomatka noin 310 km. (A, L)
 
4. päivä, 12.12.2018     
Buffetaamiainen  hotellissa. Bussikuljetus Prahan lentoasemalle, josta Finnairin suora reittilento Helsinkiin.
Bussikuljetus Tampereelle. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Praha 09.40 – 10.45 Finnair
Praha – Helsinki 11.25 – 14.35 Finnair


Majoitus
Hotel Clement ****
, 3 yötä
Hyvätasoinen ja arvostettu hotelli Prahan vanhan keskustan alueella.
Miellyttävät yleiset tilat ja hyvin varustetut huoneet. Hotellissa ravintola sekä aulabaari.
Huoneissa  perusmukavuuksien lisäksi puhelin, tv, minibaari, kahvin– ja teenkeittovälineet, lämmitys/ilmastointi. Kokolattiamatto. Siisti kylpyhuone, hiustenkuivaaja. Ilmainen Wifi.  Hotelli sijaitsee lähellä Vltavajokea sekä Palladium-ostoskeskusta.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta 
• yhden hengen huone 190 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.6.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.