Elohopeakerhon adventtimatka Vilnaan 7.-9.12.2022

Lähde kanssamme nauttimaan adventinajan Vilnasta!

Tutustumme historialliseen Vilnan katedraaliin ja moderniin kansalliseen taidemuseoon, näemme Liettuan suurherttuoiden palatsin sekä upean Pyhän Pietarin ja Pyhän Paavalin kirkon. Vierailemme  omaleimaisessa Užupiksen kaupunginosassa, joka on erityisesti taiteilijoiden suosiossa, nautimme joulutorin tunnelmasta ja vietämme aikaa yhdessä.

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere - Helsinki - Tampere
• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• ruokajuomana lounailla yksi lasi kivennäisvettä tai olutta
• paikallisoppaan palvelut
• Liisa Huhtalan opas- ja matkanjohtajapalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

1 198 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 7.12.
Helsinki - Vilna
Bussimatka Tampereelta Helsinkiin ja Finnairin reittilento Vilnaan. Siirtyminen tilausbussiin ja kuljetus keskustaan hotelli Artis Centrumiin. Majoittuminen ja lounas hotellin ravintolassa. Iltapäivällä opastettu kävelykierros Vilnan vanhankaupungin alueella. Kuulemme alueen historiasta ja merkittävistä rakennuksista sekä tutustumme vuonna 1579 perustettuun Jesuiittojen Akatemiaan sekä Vilnan katedraaliin. Kierroksen päätteeksi on aikaa tutustua katedraalin vieressä sijaitsevaan joulutoriin. Paluu hotellille kävellen. (L)

2. päivä, 8.12.
Taiteen ja tangon Vilna
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla taidekierrokselle Vilnan uudempaan osaan ja tutustumme Vilnan kansalliseen taidemuseoon, joka on yksi kaupungin ylpeyden aiheista. Opastetun kierroksen jälkeen vierailemme omaleimaisessa Užupiksen kaupunginosassa. Užupis tarkoittaa "toisella puolella jokea", ja se sijaitseekin nimensä mukaisesti kaupunkia jakavan Vilniajoen toisella puolella. Alue julistautui itsenäiseksi tasavallaksi vuonna 1997 ja sen itsenäisyyspäivä on aprillipäivänä 1.4. Alue on pitkään ollut taiteilijoiden suosima ja sitä on usein verrattu Pariisin Montmartreen. Yhteisen lounaan jälkeen päivä jatkuu Pyhän Pietarin ja Pyhän Paavalin kirkossa, joka on 1600-luvun myöhäisbarokin mestariteos ja kätkee sisäänsä mm yli 2000 kipsihahmoa. Vaalea, runsas koristelu tekee kirkosta ainutlaatuisen. Paluukuljetus hotellille. Illalla kuljetus tunnettuun Tango-teatteriin, jossa näemme upean tanssishown ja nautimme lasin viiniä, lämpöä ja tunnetta talvi-illan tummuuteen. Paluukuljetus hotellille ja pieni iltapala viinilasillisen kera hotellin ravintolassa. (A,L, iltapala)

3. päivä, 9.12.
Historiallinen Vilna
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen ja ostoksiin sekä huoneidenluovutus. Puolen päivän aikaan lähdemme oppaan johdolla tutustumaan Liettuan suurherttuoiden palatsiin. Vanha palatsi tuhoutui vuonna 1801, mutta uuden palatsin rakennustyöt aloitettiin vuonna 2002. Palatsi valmistui osittain vuonna 2009 ja avautui yleisölle vuonna 2013. Opastetun kierroksen jälkeen yhteinen läksiäislounas keskustaravintolassa ja siirtyminen hotellin kautta lentokentälle. Finnairin iltalento Helsinkiin ja jatkokuljetus bussilla Tampereelle. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Vilna 11.30 - 13.10 Finnair
Vilna - Helsinki 18.40 - 20.25 Finnair


Majoitus
HOTEL ARTIS Centrum Vilnius****  
Hotelli sijaitsee kunnostetussa 1800-luvun rakennuksessa Vilnan vanhankaupungin ytimessä.  Huoneet ovat miellyttävästi kalustettuja ja ilmastoituja. Perusmukavuuksien lisäksi satelliitti-tv ja ilmainen WiFi. Buffet-aamiainen tarjoillaan hotellin La Traviata -ravintolassa. Hotellissa on myös ravintolabaari Adelia. Hotellissa on sauna ja höyrysauna. Kylpyläkeskuksessa on saatavilla hieronta-, kauneus-, käsi- ja jalkahoitoja lisämaksusta. Kuntosali on maksuton hotellin asiakkaille. Vastaanotto on avoinna vuorokauden ympäri.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 140 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Koronavirus voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin, ohjeistamme käytännöistä hyvissä ajoin ennen matkaa. Huomioittehan, että mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.