Istanbul - Bysantin keisareiden ja ottomaanisulttaanien mahtava metropoli 4.-8.10.2019

Ainutlaatuinen kahdella mantereella sijaitseva kaupunki, jonka arkkitehtuuri, merellisyys, itämaisuus sekä turkkilaisen keittiön herkut luovat erinomaiset puitteet Elohopeakerhon mielenkiintoiselle syysmatkalle.

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere - Helsinki - Tampere
• Turkish Airlinesin suorat reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• ruokajuomana illallisella kaksi lasia viiniä/olutta, lounailla mineraalivesi tai olut
• paikallisoppaan palvelut
• Liisa Huhtalan opas- ja matkanjohtajapalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

1 395 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 4.10.
Saapuminen Istanbuliin
Bussikuljetus Tampereelta Helsinkiin ja Turkish Airlinesin suora lento Istanbuliin. Kuljetus Istanbulin keskustaan, missä majoittuminen Richmond-hotelliin. Kävelemme tervetuliaisillalliselle kaupungin tunnetuimpiin katuihin kuuluvaa Istiklal Caddesin ostoskatua pitkin kukkabasaarin alueella sijaitsevaan paikalliseen tavernaan. Runsas turkkilainen illallinen ruokajuomineen. (P)

2. päivä, 5.10.
Bysantin keisareiden Konstantinopoli
Buffetaamiainen hotellissa. Päivän aikana tutustumme Bysantin keisareiden rakennuttamiin merkittäviin nähtävyyksiin, jotka ovat Unescon maailmankulttuuriperintölistan kohteita. Vierailemme yhdessä maailman merkittävimmistä kirkkorakennuksista, 500–luvulta peräisin olevassa Hagia Sofian kirkkomuseossa sekä samalta vuosisadalta peräisin olevassa Yerebatanin maanalaisessa vesisäiliössä. Tutustumme myös entisen koraanikoulun tiloissa vanhaan ja aikanaan erittäin suosittuun ebru-marmorointitekniikkaan. Lounaan nautimme Kultaisen sarven lahden merellisistä maisemista nauttien. Lounastauon jälkeen vierailemme perinteikkäässä maustebasaarissa, jossa on mahdollisuus maistella kuivattujen hedelmien makeutta ja ostaa vaikkapa mausteita ja aromiöljyjä tai erilaisia teelaatuja kotiin tuotavaksi. Alkuillasta palaamme hotelliin. (A,L)

3. päivä, 6.10.
Dolmabahcen palatsi, Bosporin risteily ja Sakip Sabancin taidemuseo          
Buffetaamiainen hotellissa. Aloitamme päivän tutustumalla Dolmabahcen palatsiin, jossa sulttaanit asuivat ja hallitsivat 1850–luvulta lähtien. Palatsivierailun jälkeen jatkamme risteilyllä Bosporilla nauttien tämän ainutlaatuisen historiallisen metropolin näkymistä.  Sarayburnun niemi, minareetit, Bosporin vilkas laivaliikenne, salmen ylittävät riippusillat ja rantojen palatsit antavat oman lisänsä tälle tarkkaan vartioidulle vesiväylälle, jonka hallinnasta on taisteltu kautta historian. Lounastamme kalaravintolassa ja vierailemme mielenkiintoisessa Sakip Sabanci –taidemuseossa, joka sijaitsee kauniilla paikalla Bosporin rannalla. Paluu hotelliin iltapäivällä. (A,L)

4 .päivä, 7.10.
Ottomaanisulttaanien Istanbul
Buffetaamiainen hotellissa. Mielenkiintoinen retkipäivä alkaa tutustumisella monien historiallisten tapahtumien näyttämönä toimineeseen Hippodromin alueeseen, missä menneiden aikojen mahdista ovat muistuttamassa egyptiläinen obeliski, käärme- ja muuripylväät sekä Saksan keisarin lahjoittama suihkukaivo.  Vierailemme kauniissa Sinisessä moskeijassa sekä Topkapin palatsin mielenkiintoisissa museoissa ja aarrekammiossa. Lounaan jälkeen käymme eräässä maailman suurimmista katetuista basaareista. Kokonaisuus koostuu tuhansista liikkeistä, joissa on tarjolla nahkaa, käsinsolmittuja mattoja, kuparia, kultaa, hopeaa, jalokiviä, antiikkia jne. Kaupankäynti basaareissa on mieleenpainuva kokemus.  Paluu hotelliin iltapäivällä.  (A,L)

5. päivä, 8.10.
Kotimatka
Buffetaamiainen hotellissa. Kuljetus lentoasemalle, Turkish Airlinesin iltapäivälento Helsinkiin ja bussikuljetus Tampereelle. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Istanbul 12.40 - 16.10 Turkish Airlines
Istanbul – Helsinki 14.40 – 18.05 Turkish Airlines


Hotelli

Hotel Richmond****, Istanbul
Hyvätasoinen hotelli Istiklal Caddesi kävely- ja ostoskadun varrella, joten kaikki palvelut kävelyetäisyydellä. Hotellissa on ravintola, baari, miellyttävästi kalustetut asialliset huoneet, joissa perusmukavuuksien lisäksi lämmitys/ilmastointi, tallelokero ja hyvin varusteltu kylpyhuone.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta 
• yhden hengen huone 250 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 200 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.12.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.