Elohopeakerhon matka eksoottiseen ja ainutlaatuiseen Kazakstaniin 15.-25.9.2018

Almaty (2 yötä) - Chimbulak (retki) - Altyn Emel (2 yötä) - Charyn kanjoni (retki) - Shymkent (2 yötä) - Turkestan (retki) - Astana (3 yötä)

Kazakstan on kiinnostava monien vastakohtien maa. Laajat arot villihevoslaumoineen, perinteistä elämäntapaa noudattavat paimentolaiset, hivelevän kauniit vuoristomaisemat ja vastakohtana öljy- ja uraanirikkauksilla rakennettu loistelias pääkaupunki Astana.  Kulttuurissa samoin kuin maan keittiössä sekoittuvat venäläiset, eurooppalaiset ja aasialaiset vaikutteet.  

Matkamme vie meidät vanhaan pääkaupunkiin Almatyyn, Altyn Emelin kansallispuiston ns. laulaville dyyneille, Aktau-Katutaun vuoriston huikaiseviin maisemiin ja henkeäsalpaaviin kanjoneihin. Vierailemme historiallisen Turkestanin alueella muinaisen Silkkitien maisemissa ja päätämme matkamme moderniin, tyylikkääseen pääkaupunkiin Astanaan.

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, Asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere – Helsinki – Tampere
• Turkish Airlinesin reittilennot ekonomiluokassa   Helsinki – Istanbul – Almaty/ Astana – Istanbul – Helsinki
• majoitukset kahden hengen huoneissa 7 vrk 4-tähden hotelleissa ja 2 vrk Altyn Emelin Kansallispuistossa Guesthouse –tyyppisessä n. 3-tähden majoituspaikassa, jossa suihku ja wc huoneessa
• lento Almaty – Shymkent Scat Airlines ja Shymkent – Astana Bek Air
• täysihoito matkapäivien aikana Kazakstanissa alkaen aamiaisella 16.9. ja päättyen illalliseen 24.9., lento-osuuksilla lentoyhtiön tarjoama ateria– ja juomatarjoilu
• yksi juoma per ateria (mineraalivesi /olut)
• matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset sekä ohjelmassa mainittujen nähtävyyksien sisäänpääsymaksut
• paikallisten virallisten oppaiden palvelut ja Liisa Huhtalan opas- ja matkanjohtajapalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

3 498 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

La 15.9. – su 16.9.
Tampere – Helsinki – Istanbul – Almaty
Bussikuljetus Lauhamon tilausbussilla Tampereelta Helsinkiin. Turkish Airlinesin lento Istanbulin kautta Almatyyn, jonne saavumme sunnuntaiaamuna 16.9. Kuljetus hotelliin, majoittuminen ja aamiainen. Lepoaikaa ja mahdollisuus vaatteiden vaihtoon ja peseytymiseen.  Tutustuminen  Almatyn kaupunkiin ja  lounas  paikallisessa ravintolassa.  Kävelemme ensin Dostyk-valtakatua pitkin ja näemme useita kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä mm. Voznesenskin Katedraalin ja Soitinmuseon sekä vierailemme paikallisessa basaarissa ja Rakhatin suklaatehtaassa. Jatkamme matkaa bussilla, vierailemme Itsenäisyyden muistomerkillä ja lopuksi käymme Kok Toben vuorella. Illallinen paikallisessa ravintolassa. (A, L, P)

Ma 17.9.
Almaty - Chimbulak
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohden Almatyn kaupunkia reunustavia  mahtavia   Zailiysky Alatau -vuoria ja  Chimbulakin vuoristo- ja hiihtokohdetta. Vuorelle pääsemme mukavasti Medeosta kondoleilla, jotka vievät meidät vaivattomasti puolessa tunnissa aina 2260 metrin korkeuteen. Matkalla saamme nauttia upeista vuoristomaisemista. Tästä korkeudesta meillä on vielä mahdollisuus jatkaa ylemmäksi aina 3160 metrin korkeuteen, jossa sijaitsee Talgarin sola, joka tarjoaa upeat näkymät Pohjoisille Tien Shanin eli Taivaallisille vuorille.  Palamme takaisin Chimbulakiin, jossa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen palaamme takaisin alas Medeoon, josta  lähdemme vierailumme Keski–Aasian tunnetuimpaan konjakkitehtaaseen Vinyakiin. Tehtaan ja sen tuotteiden esittely. Paluu hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 60 km. (A, L, P)

Ti 18.9.
Altyn Emel Kansallispuisto
Aamiainen hotellissa. Uloskirjoittautuminen hotellista ja matkatavarat mukana kohden Altyn Emelin Kansallispuistoa.  Parin tunnin ajomatkan jälkeen pysähdymme Ilijoen ainutlaatuiselle kanjonialueelle. Paholaisen Sormi on rantaviivalla esiin työntyvä kallio kuin maasta nouseva jättiläisen sormi. Tamgaly-Tasin kallioilla on ikiaikaisia Buddhaa esittäviä kaiverruksia. Retkilounas. Jatkamme matkaa kohti kansallispuistoa, jossa näemme ns. Soivan Dyynin, missä tuulen käydessä lännestä hiekka ja tuuli soivat aivan kuin aavemainen urkupilli.   Iltapäivän päätteeksi majoitumme paikalliseen majataloon. Illallinen. Päivän ajomatka noin 250 km. (A, L, P)

Ke 19.9.
Aktaun ja Katutaun vulkaaniset vuoret
Aamiainen majatalomme ravintolassa. Ajamme Altyn Emelin Kansallispuistoon, jossa riittää luonnon ihmeitä ja ainutlaatuisia maisemia! Suuntaamme Katutaun ja Aktaun vulkaanisille kalliovuorille, joiden mielikuvitusta ruokkivat muodot ja värit ihastuttavat erilaisuudellaan.  Kuvattavaa ja nähtävää riittää ja päivän aikana nautimme retkilounaan. Kävelemme hieman näillä helppokulkuisilla kallioilla, omaa vauhtiamme noin 1 t tai 1.5 tuntia, pysähdellen ja maisemia ihaillen. Paluu majataloon ja illallinen. Päivän ajomatka noin 130 km. (A, L, P)

To 20.9. 
Charynin kanjoni, lento Almaty - Shymkent
Aamiaisen jälkeen lähdemme matkatavarat mukana Charynin kanjoniin, jonka jyrkät seinämät nousevat Charynjoesta lähellä Kiinan rajaa. Kanjonin vuoret ovat jylhyydessään ja vaihtelevine väreineen kuin luonnon muodostamia linnoituksia ja aluetta kutsutaankin syystä Linnojen laaksoksi. Laskeudumme kanjonin pohjalle, jonne johtaa noin 70 kohtuullisen hyväkuntoista porrasta. Tämän jälkeen kuljemme 3 km hyväpohjaista hiekkatietä tullaksemme kanjonissa kulkevan Charynjoen rantaan, jossa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen kuljetus venäläisillä jeepeillä takaisin 3 km  portaiden luokse,  josta sitten nousua n 70 porrasta jokainen omassa tahdissaan ja vähitellen  ylös ja takaisin parkkipaikalle. Paluu Almatyyn, jossa illallinen ja siirtyminen lentoasemalle. Lento Almaty - Shymkent Scat Airlinesin reittikoneella. Saapuminen Shymkentiin ja majoittuminen Gran Hoteliin keskustassa. Päivän ajomatka noin 260 km. (A, L, P)

Pe 21.9.
Turkestan 
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohden Turkestanin historiallisesti merkittävää kaupunkia, joka sijaitsee eteläisessä Kazakstanissa. Päivän päänähtävyyksiä on Unescon maailman kulttuuriperintölistalle kuuluva Khoja Ahmed Yasawin mausoleumi, jonka mahtava uzbekkihallitsija Timur Rampa rakennutti. Vaikka rakennus on osin viimeistelemätön, kuuluu se Keski-Aasian arvostetuimpiin pyhiinvaelluskohteisiin. Lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen palaamme Shymkentiin, vapaa iltapäivä ja illallinen paikallisessa ravintolassa. Päivän ajomatka noin 300 km. (A, L, P)

La 22.9.
Shymkent, lento Shymkent - Astana
Aamiainen hotellissa. Otamme matkatavarat mukaan ja lähdemme tutustumaan oppaan johdolla Shymkentin nähtävyyksiin. Kaupungin keskuspuisto, vaikuttava muistomerkki 2. maailmansodassa kaatuneiden kazakkien muistolle sekä maan itsenäisyyden 20-vuotisjuhlaa varten vuonna 2011 perustettu itsenäisyyden puisto ja aukio ovat näkemisen arvoiset. Shymkent on tunnettu suurista basaareistaan, joissa on edulliset hinnat ja niihin tutustummekin vielä ennen lounasta. Lounaan jälkeen  suuntaamme  Shymkentin lentoasemalle. Bek Airin reittilento Shymkent - Astana. Bussikuljetus Astanan keskustaan. Illallinen paikallisessa ravintolassa ja majoittuminen Kazzhotel Astanaan. (A, L, P)

Su 23.9.
Astana
Aamiainen hotellissa. Aloitamme tutustumisen Astanan kaupunkiin sen vanhasta osasta. Kävelemme kaupungin halki virtaavan Ishimjoen vartta nähdäksemme paremmin tämän modernin kaupungin hienot ääriviivat ja lukuisat uudet, upeat rakennukset. Käymme Kazakstanin Kansallismuseossa, jossa tutustumme maan historiaan ” Kultainen Mies ” –näyttelyssä, johon on koottu aluetta aikanaan hallinneiden Skyytti ja Saki -dynastioiden  kuningashautalöytöjen hämmästyttävää kultaesineistöä. Päivän aikana käymme myös ns. Rauhan ja Yhteisymmärryksen Temppelissä, joka on vuonna 2006 valmistunut  62 metriä korkea kolmio, jonka rakennuttaminen maksoi lähes 60 miljoonaa dollaria. Aamupäivän päätteeksi lyhyt vierailu kauniissa Hazret Sultan –päämoskeijassa.  Lounaan jälkeen jatkamme tutustumista tähän hämmästyttävän loisteliaaseen, uuteen  pääkaupunkiin. Tutustumme ns.  Millenium–alueeseen,  jossa  sijaitsee kaupungin arkkitehtuurin vaikuttavimmat rakennukset kuten mm. presidentin virkapalatsi, konserttitalo, Khan–Shatyrin ostosparatiisi, Astanan  ooppera ja Baiterek–monumentti. Paluu hotelliin. Illallinen ravintolassa Ishimjoen rannalla. (A, L, P)

Ma 24.9.
Astana
Aamiainen hotellissa.  Lähdemme tutustumaan Astanassa pidetyn vuoden 2017 EXPO –maailmanäyttelyalueeseen. Tämän maailman energia– ja muita tulevaisuuden näkymiä esitelleen näyttelyalueen jälkeen suuntaamme tutustumaan kazakkien perinteiseen elämäntapaan perinnekylässä, joka sijaitsee noin 40 minuutin päässä kaupungista. Tutustumme paikalliseen perheeseen, joka esittelee meille perinteistä kazakkien paimentolaista elämänmuotoa ja tapoja. Esillä on  jousiammuntaa, käsitöitä, kansanmusiikkia ja -tanssia. Lounas paimentolaisjurtassa. Paluu Adtanaan hotelliimme. Iltapaäivä aikaa lepäillä ja valmistautua kotimatkaa varten. Illallinen hotellin ravintolassa. (A, L, P)

Ti 25.9.
Astana – Istanbul – Helsinki – Tampere
Kuljetus puolenyön jälkeen Astanan lentoasemalle, josta lento Istanbulin kautta Helsinkiin, jonne saavumme puolenpäivän aikaan. Bussikuljetus lähtöpaikkakunnille.

Matkaohjelma sitoumuksetta, muutokset mahdollisia paikallisista oloista johtuen.
Matkalle osallistuminen edellyttää esteetöntä kävelykykyä.
Matkalle on hyvä ottaa mukaan kävelysauva  teleskooppivarrella, jotta sen saa hyvin pakatuksi matkalaukkuun. Kävelykepistä/sauvasta on tukea Altyn Emelin päivinä luonnossa kulkiessamme.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
15.9.2018 Helsinki – Istanbul 19.00 – 22.00 Turkish Airlines
16.9.2018 Istanbul – Almaty 00.45 – 09.00 Turkish Airlines
20.9.2018 Almaty - Shymkent Scat Airlines
22.9.2018 Shymkent - Astana Bek Air
25.9.2018 Astana – Istanbul 03.25 – 05.50 Turkish Airlines
               Istanbul – Helsinki 08.30 -11.55 Turkish Airlines


Majoitukset
Almaty Hotel ***+
Kaupungin keskustassa sijaitseva hyvätasoinen hotelli, jonka superior-huoneet on uusittu. Hotellissa on ravintola ja baari. Ilmainen WiFi. Huoneissa puhelin, tv, jääkaappi. Lämmitys/ilmastointi.
Altyn Emel –luonnonpuisto, vierastalo
Asiallinen ja siisti vierastalo. Huoneissa kylpyhuone/suihku ja wc. Majatalossa on ravintola.
Grand hotel Shymkent****
Hyvätasoinen hotelli keskustassa. Huoneissa tv, jääkaappi, lämmitys ja ilmastointi. Kokolattiamatto. Ravintola.
Kazzhol Hotel Astana****+
Hyvätasoinen ja toimiva hotelli. Maalaisrokokoo sisustus. Kokolattiamatto. Lämmitys/ilmastointi, tv, jääkaappi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

• yhden hengen huone 390 €


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa viimeistään 28.6.2018 peruutuskulut ovat toimistokulut 100 eur/hlö.
29.6.-16.7.2018 tapahtuvista peruutuksista peritään kuluina ennakkomaksu 300 eur/hlö.
17.7.-9.8.2018 tapahtuvista peruutuksista peritään kuluina 50% matkan hinnasta.
10.8.2018 ja sen jälkeen tapahtuvista peruutuksista peritään koko matkan hinta.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).
Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.