Elohopeakerhon matka Kuninkaallinen Lontoo 17.-20.9.2021

Kuninkaallinen Lontoo on upeiden palatsien ja historiallisten nähtävyyksien mekka, todellinen nähtävyyksien aarreaitta. Jokainen kävijä haluaa nähdä Big Ben -kellon, Piccadilly Circus –aukion, Buckinghamin palatsin loiston, Oxford Street- ostoskadun loputtoman vilinän ja kauppojen monipuolisuuden, Tower Bridge -sillan ja huikeat näköalat tarjoavan London Eye maailmanpyörän sekä St Paulin katedraalin, jossa aikanaan vihittiin mm. prinsessa Diana ja prinssi Charles. Royal Albert Hallin upeita konsertteja olemme seuranneet televisiosta ja monet suomalaiset huippukapellimestarit ovat siellä menestyksellisesti esiintyneet. Hienona päätöksenä matkalle on vierailu Windsorin mahtavassa linnassa, joka on ollut monien historiallisten tapahtumien näyttämönä historiansa aikana.

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere – Helsinki-Vantaan lentoasema – Tampere
• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomana vesi, virvoitusjuoma tai olut  
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• Liisa Huhtalan matkanjohtajapalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

1 798 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 17.9.
Kaupunkikierros ja Royal Albert Hall
Bussikuljetus aamuvarhaisella Tampereelta Helsingin lentoasemalle ja Finnairin suora lento Lontooseen. Suomenkielinen opas on meitä vastassa lentokentällä. Lähdemme suoraan kentältä tutustumaan Lontoon länsiosiin. Ensimmäinen tutustumiskohde on kuuluisa Royal Albert Hall, jossa teemme opastetun kierroksen. Täällä ovat kapellimestareina toimineet suomalaisista niin Sakari Oramo kuin Esa-Pekka Salonen, mm. Proms –festivaalien konserteissa v. 2019. Nautimme yhteisen lounaan ennen majoittumista hotelliimme. Illalla omaa aikaa tutustua Lontoon nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin. (L)

2. päivä, 18.9.
St. Paulin katedraali ja London Eye
Aamiaisen jälkeen lähdemme jälleen oppaamme kanssa kierrokselle Lontoon talouselämän keskukseen, Cityyn, ja vierailemme St Paulin katedraalissa, jossa on vihitty mm. prinsessa Diana ja prinssi Charles. Jatkamme upean Tower Bridge -sillan kylkeen ja pidämme valokuvaustauon Towerin linnalla. Yhteinen lounas, jonka jälkeen jatkamme takaisin ydinkeskustaan laivalla Thamesin joenvarsimaisemia vesiltä käsin ihmetellen. Noin 50 minuutin laivamatkan jälkeen saavumme Waterloon laiturille, jossa nousemme laivasta ja astumme London Eyen maailmanpyörän kyytiin. Pääsemme ihailemaan Lontoota yläilmoista käsin. Päivä päättyy hotellille noin puoli viiden aikaan. (A,L)

3. päivä, 19.9.
Buckinghamin palatsi ja englantilainen iltapäivätee
Aamiaisen jälkeen jatkamme opastettua kaupunkikierrosta. Näemme monet keskustan kuuluisista nähtävyyksistä. Päivän kuninkaallinen vierailukohteemme on Buckinghamin palatsi, joka on kuningattaren virallinen Lontoon koti ja auki yleisölle ainoastaan elo- ja syyskuussa. Palatsin taidekokoelma on mahtava ja huoneitten arkkitehtuuri henkeäsalpaavan kaunis. Buckinghamin palatsivierailun jälkeen nautimme perienglantilaisen iltapäiväteen, johon kuuluu runsaasti erilaisia täytettyjä leipiä, kakkuja ja skonsseja, tietysti samppanjalla höystettynä. Päivä päättyy puoli neljän aikaan Covent Gardeniin, josta lyhyt kävelymatka hotellille. (A, iltapäivätee)

4. päivä, 20.9.
Windsorin linna
Aamiainen hotellissa. Lähdemme kohti Windsorin kaupunkia, jossa vierailemme samannimisessä linnassa. Linnan kappelissa vihittiin vuonna 2018 Harry ja Megan, kuten aiemmin myös prinssi Charles sekä Camilla. Windsorin linna on maailman suurin asuttu kuninkaallinen linna. Näemme valtiosalit, jotka ovat edelleen käytössä virallisten vierailujen aikana. Kuningatar ja Philip viettävät Windsorissa useimmat viikonloput nauttien ulkoilusta sekä hevosistaan. Heidän yksityisyytensä on taattu linnan ympärillä olevilla laajoilla puistoalueilla sekä rakennuskompleksin yksityispuolilla. Nautimme Windsorissa läksiäislounaan ennen ajoa Heathrow’n lentokentälle. Finnairin suora reittilento Lontoosta Helsinkiin, josta bussikuljetus Tampereelle. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Lontoo – Helsinki 18.10 – 23.00 Finnair


Majoitus
MERCURE LONDON BLOOMSBURY ****
Metro: Holborn, Russell Square
Boutique-tyylinen hotelli trendikkäässä Bloomsburyn kaupunginosassa. Mm. British Museum, Covent Garden ja Oxford Street ovat lyhyen kävelyetäisyyden päässä. Hotellissa on 109 tasokasta ja hyvin varustettua ilmastoitua huonetta, joissa on perusmukavuuksien lisäksi taulutelevisio, puhelin, hiustenkuivaaja, teen- ja kahvinkeittovälineet sekä langaton WiFi-yhteys.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta 
• yhden hengen huone 280 €
• musikaalilippu myöhemmin vahvistuvan ohjelman mukaisesti


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3

Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 23.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.