Elohopeakerhon kevätmatka Osloon 27.-29.3.2020

Keväinen matkamme Norjan vauraaseen pääkaupunkiin tutustuttaa meidät viikinkien mahtiin ja Thor Heyerdahlin mielenkiintoiseen matkaan Kon-Tiki ruokoveneellä yli Tyynenmeren. Tutustumme Norjan tunnetuimman taidemaalarin Edvard Munchin teoksiin ja Gustav Vigelandin hienoihin veistoksiin mykistävässä Vigelandsparkissa sekä kaupungin ylpeyteen, upeaan v. 2008 käyttöön vihittyyn oopperataloon. Matkan aikana nautimme myös baletista tai konsertista. Eikä Osloa ilman Holmenkollenia ja sen hiihtomuseota sekä mahtimäkeä, jossa suomalaiset ovat kokeneet niin makeimmat voiton hetket kuin kirvelevät häviöt vuotuisissa mäkihyppy– ja hiihtokilpailuissa.

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere – Helsinki-Vantaan lentoasema – Tampere
• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomana vesi/olut/virvoitusjuoma
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
• baletti tai konsertti myöhemmin vahvistettavan ohjelmiston mukaisesti
• Liisa Huhtalan matkanjohtaja- ja opaspalvelut sekä paikallisen oppaan palvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

1 595 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 27.3.
Kävelykierros ja Oopperatalo
Bussikuljetus Tampereelta Helsingin lentoasemalle, josta Finnairin suora reittilento Osloon. Paikallinen opas on ryhmää vastassa lentoaseman saapumisaulassa. Bussikuljetus Oslon keskustaan, noin 48 km. Matkan aikana opas kertoo meille perustietoja Norjasta, tästä vauraasta öljyvaltiosta sekä sen pääkaupungista Oslosta. Jätämme matkatavaramme hotelliin ja lähdemme lounaalle. Lounaan jälkeen tutustumme Oslon keskustaan kävellen oppaamme johdolla. Teemme opastetun kierroksen Oslon Ooppera- ja balettitalossa, joka vihittiin käyttöön v. 2008 ja joka on voittanut monia arkkitehtuuripalkintoja. Oopperaan tutustumisen jälkeen jatkamme kierrostamme Oslon pääkadulla, Karl Johans gatella, jonka varrella on paljon kiinnostavaa nähtävää. Kadun alkupään merkittävimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Oslon tuomiokirkko ja sen yhteydessä olevat erikoiset Basarhallena-kauppahallit, joissa toimii kahviloita ja käsityöntekijöiden pajoja. Kävelykierroksella saamme hyvän yleiskuvan kaupungin keskustasta, jossa sijaitsee monia merkittäviä rakennuksia kuten Stortinget-eduskuntatalo, Kansallisteatteri ja Kuninkaanlinna. Vierailemme hienoista taideteoksistaan kuuluisassa Kaupungintalossa, jonka suunnittelivat arkkitehdit Arnstein, Arneberg ja Magnus Poulsson. Mielenkiintoisen päivän jälkeen on mukava rentoutua hotelli Operan tyylikkäissä huoneissa ja illalla lähteä omatoimisesti tutustumaan kaupungin keskustaan. Hotellimme sijaitsee Oslon Oopperan sekä pääkadun Karl Johans gaten läheisyydessä. (L)

2. päivä, 28.3.
Viikinkimuseo ja Kon-Tiki -museo, baletti/konsertti
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti päivän päätutustumiskohteita, Viikinki ja Kon-Tiki –museoita, jotka sijaitsevat noin puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungin ydinkeskustasta Bygdoyn niemellä. Viikinki–museossa näemme kolme Oslon vuonon alueelta löydettyä 800-luvulla rakennettua ja hämmästyttävän hyvin säilynyttä viikinkivenettä. Nämä veneet olivat hautajaisveneitä, joihin valtaa pitäneet ja arvohenkilöt kuoltuaan laitettiin, hyvin matkaan varustettuina kohden uutta elämää. Esillä on myös muita viikinkiajalta peräisin olevia esineitä. Museon uutuus on mielenkiintoinen viikinkien aikakautta esittävä Vikings Alive –filmi, joka heijastetaan museon kattoon ja jonka myötä tunnemme siirtyvämme viikinkien aikakauteen. Seuraavaksi lähdemme tutustumaan 1900-luvun ehkä tunnetuimman löytöretkeilijän ja merenkulkijan Thor Heyerdahlin saavutuksiin museossa, jossa esitellään hänen v. 1947 tekemäänsä huimaa matkaa itserakennetulla Kon-Tiki lautalla Perusta Polynesiaan. Museossa on Kon–Tikin lisäksi näytteillä pari myöhemmin rakennettua lauttaa, joista Ra II lauttaa käytettiin Atlantin ylittämiseen. Kiinnostava on myös näyttely Pääsiäissaaren elämästä ja luonnosta. Nautimme lounaan mielenkiintoisten museovierailujen jälkeen. Iltapäivällä vierailemme Glommajoen rannalla sijaitsevan vanhan ruukin huolella kunnostetulla alueella, jossa tänä päivänä on lukuisia näyttelytiloja ja kauppoja. Vanhassa valimossa toimii ostoskeskus. Paluu hotelliin. Illalla baletti tai konsertti. (A,L)

3. päivä, 29.3.
Holmenkollen ja Vigelandin patsaspuisto
Aamiainen hotellissa. Lähdemme bussilla Holmenkollenille, jonne matka kestää noin puoli tuntia. Vierailu mäkihyppystadionilla ja mahdollisuus käydä myös hyppytornissa, josta avautuvat huikeat näkymät Osloon ja Oslon vuonolle. Vierailemme myös hiihtomuseossa, jossa varmastikin muistuu mieleen monia myös meitä suomalaisia sykähdyttäneitä voiton hetkiä. Puolenpäivän aikaan palaamme kaupungin keskustaan ja vierailemme Munch-museossa ihailemassa Norjan ehkä kuuluisimman taidemaalarin Edvard Munchin töitä, joista tunnetuin on ”Huuto”. Opastetun kierroksen jälkeen on vielä hetki aikaa tutustua omatoimisesti museossa esillä olevaan kokoelmaan. Kuljetus lounaalle Grand Cafe –ravintolaan. Lounaan jälkeen kävelemme hotelliin, josta siirrämme matkatavaramme bussiin ja jatkamme upeaan ja ainutlaatuiseen Vigelandsparkeniin eli Vigelandin patsaspuistoon. Puistossa on esillä satoja Norjan kuuluisimman kuvanveistäjän Gustav Vigelandin veistoksia. Opastettu kierros puistossa. Jatkamme noin klo 17.30 bussilla lentoasemalle, ajoaika reilu tunti. Iltalento Helsinkiin, josta bussikuljetus lähtöpaikkakunnille. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Oslo 12.05 – 12.35 Finnair
Oslo – Helsinki 20.35 – 22.55 Finnair


Majoitus
THON HOTEL OPERA, Oslo****

Hyvätasoinen hotelli Oslon keskustassa, 100 metrin päässä Oslon päärautatieasemalta ja Karl Johans gate -pääkadulta. Oopperaan kävelymatkaa noin 300 metriä. Hotellissa on monipuoliset palvelut ja ilmainen WiFi. Huoneissa on tyylikäs sisustus, nojatuolit, kirjoituspöytä, TV, minibaari. Hotellissa on suosittu Scala –ravintola, jossa tarjolla niin paikallisen kuin kansainvälisen keittiön herkkuja.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta 
• yhden hengen huone 250 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

 

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Pohjoismaihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.