Elohopeakerhon matka vuoristomaisemien Sveitsi 17.-21.5.2019

Geneve – Lausanne - Montreaux – Bern - Zürich

Upeiden vuoristomaisemien, kauniiden järvien, idyllisten vuoristokylien ja tyylikkäiden kaupunkien maa on keväällä parhaimmillaan. Matkamme on kuin Sveitsi pähkinänkuoressa, paljon ehdimme kokea ja nähdä matkamme viiden toiminnallisen päivän aikana.
Vierailemme mm. YK:n Euroopan päämajassa, Olympiamuseossa ja Chaplin-museossa sekä risteilemme Genevenjärvellä.
Maistelemme viiniä, juustoja ja suklaata. Matkan kohokohtia on käynti Jungfraujochilla, Euroopan huipulla. Lähde mukaan nauttimaan Sveitsin keväästä ja ainutlaatuisista maisemista!

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, Asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere – Helsinki-Vantaan lentoasema – Tampere
• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomana olut/virvoitusjuoma
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
• 1 x viininmaistajaiset, 1 x juuston maistiaiset
• Liisa Huhtalan matkanjohtaja- ja opaspalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

2 355 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 17.5.
Geneve - Lausanne
Lähtö bussilla aamulla aikaisin Helsinkiin, josta lento Geneveen. Bussikuljetus Geneven lentokentältä kaupungin keskustaan ja lounas tyypillisessä brasserie-ravintolassa vanhassakaupungissa. Lounaan jälkeen teemme kaupunkikierroksen bussilla ja näemme monien kansainvälisien organisaatioiden päämajoja sekä kuuluisan taideteoksen Broken Chair, joka on maamiinojen vastaisen kampanjan symboli. Iltapäivällä vierailemme YK:n Euroopan päämajassa. Opastetun kierroksen jälkeen lähdemme risteilylle Genevenjärvelle saadaksemme erilaisen kokonaiskuvan kaupungista ja sen edessä  olevasta kaupungin tunnukseksi muodostuneesta suihkulähteestä Jet d’Eau. Iltapäivän päätteeksi tunnin ajomatka Lausanneen. Majoittuminen Alpha Palmier by Fassbinder –hotelliin. Illalla mahdollisuus tutustua omatoimisesti Lausannen keskustaan. Päivän ajomatka 65 km. (L)

2. päivä, 18.5.
Kuvauksellinen Annecy
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Annecyyn (1 t 40 min.), jossa tutustuminen keskiaikaiseen kaupunkiin kiertoajelulla sekä kävellen. Yhteinen lounas paikallisessa brasseriessa sekä vapaa-aikaa nauttia Savojien Venetsiaksi kutsutun kaupungin ainutlaatuisesta ilmapiiristä, tehdä ostoksia ja viettää vaikkapa kahvihetki kanaalien varrella. Myöhemmin iltapäivällä paluu Sveitsiin ja Lausanneen, jossa kaupunkikierros bussilla. Päivän ajomatka 210 km. (A,L)

3. päivä, 19.5.
Montreaux – Bern
Aamiaisen jälkeen menemme metrolla Genevenjärven rannassa kuvauksellisella paikalla sijaitsevalle Olympiamuseolle. Kiertelemme museossa ja perehdymme Olympialaisten historiaan ja nykyaikaan. Puoliltapäivin lounas, jonka jälkeen päivän ohjelma jatkuu tilausbussilla ja vierailulla Chaplin's World –museossa,  Chaplinin perheen entisessä kodissa upealla paikalla Genevenjärven lähistöllä, jonne ajomatkaa n. 30 min.  Opastetulla museokierroksella kuulemme arvostetun taiteilijan ihmeellisestä elämästä ja tutustumme monipuolisen museon aarteisiin. Matkamme jatkuu 20 min ajomatkan päässä sijaitsevaan viehättävään  Montreux´n kaupunkiin, jossa kävely rantapromenadilla ja vierailu marsalkka Mannerheimin muistomerkillä. Myöhemmin iltapäivällä n. 30 min  kestoinen bussikuljetus Unescon maailmanperintökohteeseen Val Lavauxiin ja hurmaavaan Epesses -viinikylään. Vierailu viinitilalla, jonka emäntä kertoo meille viininviljelystä, sveitsiläisistä viineistä ja tarjoilee viininmaistajaisten ohessa iltapalaa. Jokainen vieras saa mukaansa pullon paikallista viiniä, jota ei löydy Suomesta. Illalla n. 1.5 tunnin bussikuljetus Berniin, jossa majoittuminen The Bristol – hotelliin. Päivän ajomatka 160 km. (A,L)

4. päivä, 20.5.
Jungfraujoch
Aamiainen hotellissa. Ikimuistoinen päiväretki Euroopan huipulle Jungfraujochille, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa Jungfrau-Aletsch -suojelualuetta. Saapuminen yli satavuotista reittiä Euroopan korkeimmalle rautatieasemalle 3454 metriin (kesto n. 3 t junalla). Matkan varrella totutellaan korkeaan ilmanalaan ja vieraillaan väliasemilla tutustumassa valokuvanäyttelyyn, joka kertoo vuonna 1912 avatun reitin rakennusvaiheista. Vierailu jääpalatsissa ja kävely jäätikön sisäisissä jäätunneleissa. Lounas näköalaravintolassa ja sveitsiläisen suklaan maistiaiset Swiss Chocolate Heavenissa, Euroopan korkeimmalla paikalla sijaitsevassa suklaapuodissa. Myöhemmin iltapäivällä palaamme Berniin ja hotelliimme, jossa lyhyt virkistäytyminen ja sen jälkeen Bern by night –kaupunkikierros viehättävässä vanhassakaupungissa. Kaupungin pitkästä historiasta kertovat komeat renessanssisuihkulähteet, hieno katedraali ja jykevä arkkitehtuuri häikäisevät upeassa iltavalaistuksessa. Yöpyminen Bernissä. Päivän ajomatka 140 km. (A,L)

5. päivä, 21.5.
Emmental ja Zürich
Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet hotellissa ja matkaamme n. 45 min ajomatkan kohti Keski-Sveitsissä sijaitsevaa  Emmental-laaksoa, josta  tämä  kuuluisa ja kaikkien tuntema juusto on kotoisin. Opastetulla kierroksella nautimme juustolan maistiaisista ja perehdymme juuston valmistukseen. Kierroksen jälkeen on mahdollisuus hankkia perinteisiä sveitsiläisiä tuliaisia ja herkullista Emmental-juustoa kotiin vietäväksi. Yhteinen juustofondue -lounas. Matka jatkuu n. 1.5 tunnin ajomatkan kohden pohjoista ja Zürichiä, jossa teemme kaupunkikierroksen bussilla. Vielä ennen lähtöämme voimme ajan niin salliessa pitää jaloittelu- ja ostostauon kävelykatu Viaduktilla. Ostoskorttelissa voit nauttia suurkaupungin tunnelmasta kierrellen trendikkäissä putiikeissa ja siemailla terassilla espressoa junan kiitäessä yli historiallisen Viaduktin. Kuljetus Zürichin lentoasemalle. Lento Helsinkiin ja bussikuljetus Tampereelle, jonne saavumme puolenyön jälkeen. Päivän ajomatka 130 km. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Geneve 08.05 – 10.15 Finnair
Zürich – Helsinki  19.10 – 22.50 Finnair


Majoitus
17. – 19.5. Hotel Alpha Palmiers by Fassbind ****, Lausanne
Moderni, hyvätaosinen hotelli Lausannen keskustassa vain parin minuutin kävelymatkan päässä päärautatieasemalta. Huoneissa on yksilöllisesti säädettävä ilmastointi, LCD-tv, minibaari, teen- ja kahvinkeittovälineet sekä kylpyhuone. Kaksi ravintolaa, sauna, höyrysauna, kuntosali ja ilmainen WiFi.
19. – 21.5. Hotel the Bristol ****, Bern
Hyvätasoinen hotelli Bernin vanhankaupungin ytimessä, parin minuutin kävelymatkan päässä Sveitsin parlamentista ja noin 5 min kävelymatkan päässä päärautatieasemasta. Hotellissa on hyvin varustetut savuttomat huoneet, joissa  puhelin, tv, ilmainen WiFi, kokolattiamatto. Kylpyhuone. Teen- ja kahvinkeittovälineet. Ravintola, baari ja kuntosali.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta 
• yhden hengen huone 390 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään kuluna 200 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.