Tampereen OP Elohopeakerho: Keväinen Wien-Bratislava-Wachau 10.-14.5.2023

Keväisessä Wienissä on helppo uppoutua upean arkkitehtuurin, historian ja kotoisten kahviloiden tunnelmaan. Matkaamme sisältyy myös ikimuistettavia Unescon maailmanperintölistan kohteita: Schönbrunnin palatsi, Wienin historiallinen keskusta sekä Wachaun laakso pikkukylineen ja viinitiloineen.

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere - Helsinki - Tampere
• Finnairin reittilennot turistiluokassa Helsinki - Wien - Helsinki
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut 
• Liisa Huhtalan matkanjohtajapalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä Markku Eklöfin palvelut

1 998 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 10.5.
Bussimatka Tampereelta Helsinki-Vantaalle ja Finnairin reittilento Wieniin. Kuljetus Wienin keskustaan ja kaupunkikiertoajelulle, jonka aikana saadaan ensivaikutelma tästä upeasta historiallisesta kaupungista ja nähdään sen merkittävimpiä nähtävyyksiä. Kierroksen päätteeksi vierailu Pyhän Tapanin keskiaikaisessa mahtavassa katedraalissa ja lounas keskustaravintolassa. Majoittuminen hyvätasoiseen Radisson RED Vienna -hotelliin. Ilta vapaa omatoimiseen tutustumiseen. (L)

2. päivä 11.5.
Aamiainen hotellissa. Vierailu loisteliaassa Schönbrunnin palatsissa, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, laajan puistoalueen ympäröimänä ja on Unescon maailmanperintökohde. Opastettu linnakierros tutustuttaa keisarillisiin saleihin, joiden alkkuperäinen sisustus ja loisto kertovat hallitsijoiden sekä hovin elämästä. Lounas nautitaan Cafe Restaurant Residenz Schönbrunn -ravintolassa. Lounaan jälkeen paluu hotelliin. (A,L)

3. päivä 12.5.
Aamiainen hotellissa. Lähtö bussilla Slovakian pääkaupunkiin, Bratislavaan. Kävelykierroksen aikana nähdään Pyhän Martinin kruunajaiskirkko, raatihuone, Mikaelin torni ja keskiaikainen yliopisto. Vieraillaan arkkipiispan palatsissa, joka on uusklassista tyyliä ja eräs Bratislavan vanhankaupungin merkittävimpiä rakennuksia. Lounas ja vapaata aikaa ennen paluuta Wieniin. (A,L)

4. päivä 13.5.
Aamiainen hotellissa. Päivän vierailu suuntautuu Wachaun alueelle, joka on Unescon maailmanperintölistan kohde. Ajetaan bussilla Melkiin, Tonavan rannan pieneen kaupunkiin, jonka päänähtävyys on yli tuhat vuotta vanha luostari. Satamassa noustaan risteilylaivaan, jolla matkataan pitkin Tonavaa noin 30 kilometriä, Dürnsteinin kylään saakka. Noustaan laivasta ja kävellään kylän keskustaan, josta löytyy ihastuttavia pikkukauppoja. Viinitilavierailu, viinin maistajaiset sekä kylmä lounas paikallisia makupaloja maistellen ennen paluuta Wieniin. (A,L)

5. päivä 14.5.
Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle, josta lento Helsinkiin ja bussimatka Tampereelle.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 
Helsinki - Wien 08.30 – 09.55 Finnair
Wien - Helsinki 11.15 – 14.40 Finnair


Majoitus
Radisson RED Vienna**** sijaitsee aivan Tonavan kanavan varrella, ilmentäen kaupungin hieman uudempaa puolta. 179 tyylikästä huonetta, jotka ovat  modernisti ja tyylikkäästi kalustetut tarjoten näköalan kaupunkiin tai kanavalle. Huoneessa wifi, älytelevisio, USB-latausportti. Hotellilla on ravintola sekä kattobaari ja -terassi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta 
• yhden hengen huone 450 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle, maasto on paikoitellen epätasaista.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.