Lutherin kaupungit ja Oberammergaun kärsimysnäytelmä 25.-30.5.2020

Wittenberg - Erfurt (2 yötä) - Coburg - Augsburg (2 yötä) - Oberammergau (1 yö) - München

Oberammergaussa esitetään joka 10. vuosi kärsimysnäytelmä. Tämä perinne johtaa vuoteen 1633, jolloin 30-vuotisen sodan aikana rutto oli saapunut kylään ja suuri osa asukkaista menehtyi. Ihmiset tekivät pyhän lupauksen, että jos he säästyisivät kulkutaudilta, tulevat he esittämään Jeesuksen elämän viimeiset vaiheet kärsimysnäytelmänä joka 10. vuosi. Kaikille osallistujille, joita on lähes puolet 5000 asukkaan kyläläisistä, esiintyminen näytelmässä on suuri kunnia.

Matka kulkee Lutherin vaikutuspaikkojen ja kulttuurihistoriallisten kaupunkien kautta matkan kohokohtaan, Oberammergaun kärsimysnäytelmään.                                   

 

Asiantuntijan matkassa 

Aalto Sirkka-Liisa

Aalto Sirkka-Liisa, asiantuntijaopas

Saksan ja Itävallan tuntija. Virallinen opas, matkanjärjestäjä ja matkanjohtaja, jolla on lähes 20 vuoden kokemus alalta. Sirkka-Liisa Aalto on toiminut us ...

Rytkönen Jussi

Rytkönen Jussi, matkaklubin edustaja

Kotimaa-lehden artikkelitoimittaja, matkaisäntä. ...

Lukijamatka

Kotimaa

Kotimaa

Kotimaa on kristillinen viikkolehti. Se ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun, johon kirkko tai uskonnollisuus tavalla tai toisella liittyvät.  Kirkossa tapahtuu mu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitukset kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• sisäänpääsy Passionsspiele-kärsimysnäytelmään, kat. 2 lippu
• näytelmän ohjelmalehti saksaksi/englanniksi
• asiantuntijaoppaan ja matkanjohtajan palvelut ja opastukset

2 598 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 25.5.
Wittenberg
Finnairin aamulento Berliiniin, missä opas on ryhmää vastassa. Ensimmäiseen kohteeseemme  Lutherstadt Wittenbergiin on matkaa 120 km. Matkalla pidämme tauon, jolloin on  mahdollisuus välipalaan tai lounaaseen. Wittenberg on tunnelmallinen, keskiaikainen pikkukaupunki. Siellä Luther vaikutti suurimman osan elämästään ja Wittenbergin linnakirkon oveen hän naulasi kuuluisat 95 teesiään anekauppaa vastaan. Teesien ääreltä jatkamme Wittenbergin torille ja raatihuoneelle katsomaan mahtavia Lutherin ja Melanchthonin patsaita. Käymme Kaupunginkirkossa, jossa sijaitsee Lucas Cranachin kuuluisa reformaatiota kuvaava alttaritaulu. Jatkamme kävellen reformaatiota käsittelevään Lutherhaus-museoon. Kierroksen jälkeen matkamme jatkuu kohti Erfurtia (200 km). Erfurtissa majoitumme keskustahotelliin. Yhteinen tervetuloillallinen. (P)

2. päivä, 26.5.
Erfurt 
Aamiainen hotellissa. Tutustumme Erfurtiin Lutherin jäljillä. Aloitamme tutustumalla asuntolaan, josta Luther sai majapaikan yliopistossa opiskellessaan. Tutustumme myös Augustinolaisluostariin, missä Luther eli munkkina, ja sen erikoisnäyttelyyn ”Raamattu – Luostari – Luther”.  Tutustumiskierrosten välissä yhteinen lounas. Käymme Tuomiokirkon mäellä, opastettu kierros St. Marien tuomiokirkossa, missä Luther vihittiin papiksi. Jatkamme kävelykierroksella ja tutustumme vanhaankaupunkiin ristikkotaloineen sekä kauppiaiden siltaan, Krämerbrücke. Iltapäivällä  omaa aikaa. (A,L)

3. päivä, 27.5.
Coburg
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Baijeria. Ajo Augsburgiin, matkalla pysähdys ja tutustuminen Coburgiin (120 km). Luther oleskeli Coburgin linnoituksessa Augsburgin valtiopäivien aikana ja saarnasi useasti kaupungin Moritz-kirkossa. Käymme linnoituksessa ja Moritz-kirkossa.  Lounas Coburgissa. Täältä jatkamme Augsburgiin (260 km), missä majoitumme keskustahotelliin. (A,L)

4. päivä, 28.5.
Augsburg
Aamiainen. Tutustumme Augsburgiin Lutherin ja Melanchthonin jäljillä. Näemme ja kuulemme kaupunkikävelyllä Augsburgin historiasta ja reformaatioajasta. Käymme mm. St. Annan kirkossa ja Lutherstege-museossa. Näemme Raatihuoneen komean Kultaisen salin ja tutustumme keskiaikaiseen  hyväntekeväisyystoimintaan sekä Fuggerein köyhäintalokorttelistoon. Lounas kierroksemme aikana ja ilta omaa aikaa. (A,L)

5. päivä, 29.5.
Oberammergaun kärsimysnäytelmä  
Aamiaisen jälkeen ajamme kohti Oberammergauta (100 km) ja majoitumme hotelliin Oberammergaun lähiympäristössä. Kevyt lounas hotellissa. Iltapäivällä kuljetus  Passionsspiele-teatteriin Oberammergauhun.
 
14.30      1. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä alkaa
17.30      tauko ja illallinen  Oberammergaun paikallisessa ravintolassa 
20.00     2. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä jatkuu
22.30      näytös loppuu

Näytöksen jälkeen ryhmän kokoontuminen, kävely parkkipaikalle ja ajo suoraan hotellille. (A,L,P)

6. päivä, 30.5.
München
Aamiaisen jälkeen ajamme Müncheniin, missä kävelemme Marienplatz-aukiolle. Noin kolme tuntia omaa aikaa ostoksille ja lounaalle. Finnairin iltalento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Berliini 07.45 - 08.45 Finnair
München - Helsinki 18.50 - 22.15 Finnair


Hotellit

25.-27.5. Mercure Erfurt Altstadt****, Erfurt
Keskustahotellin huoneissa on puhelin, radio, TV, internetyhteys, minibaari ja kokolattiamatot. Kylpyhuoneissa on ammesuihku, WC ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on spa-osasto, ravintola ja baari.
27.-29.5. Hotel Drei Mohren****, Augsburg
Historiallinen, hyvätasoinen hotelli keskustassa. Yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa on taulu-tv ja minibaari. Hotellissa on ravintola ja baari. Spa-alueella on kuntosali ja erilaisia ​​saunoja. Tarjolla on myös kauneushoitoja.
29.-30.5. Oberammergau, hotelli vahvistetaan myöhemmin


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 325 €
• ruokajuomat ja Saksassa yleiset palvelurahat


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 120 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 25.3.2019, pidätetään toimistomaksu 100 €/hlö
- 26.3.2019 - 120 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu 500 €/hlö
- 119 - 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30% matkan hinnasta
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.