Elohopeakerhon Malesian kiertomatka 21.-31.1.2019

Kuala Lumpur - Penang - Langkawi

Malesia on mielenkiintoinen maa, jossa yhdistyy suurkaupunkien mahtava ultramoderni arkkitehtuuri ja vuorokauden ympäri jatkuva loputon syke sekä luonnon rauha, upeat paratiisirannat, trooppinen vehreä luonto ja ympäri vuoden lämmin ilmasto.  Kiertomatkallamme tulee tutuksi maan historia, Unescon kulttuuriperintökohteet Melakan kaupunki ja Georgetown sekä upea luonto. Pääkaupunki Kuala Lumpur on ensimmäinen kohteemme ja sen näemme mm. 282 metrin korkeudesta KL Towerista. Penangin luonto aukeaa meille yli 40 metrin korkeudesta sademetsän yläpuolelle rakennetulta näköalasillalta.  Langkawin saarella tutustumme veneristeilyllä Unescon geopuisto-alueeseen, jossa meillä on tilaisuus nähdä trooppisen luonnon elämää, lintuja ja muita eläimiä sekä mahtavaa mangrove- ja muuta kasvustoa.  Langkawilla vietämme matkamme kolme viimeistä yötä ja saamme nauttia leppoisista päivistä kevyen päiväohjelman lisäksi ennen paluutamme Suomeen.

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, Asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere - Helsinki - Tampere
• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• täysihoito: buffetaamiainen, lounas ja illallinen alkaen 22.1. illallisella ja päättyen 28.1. illalliseen, puolihoito Langkawilla 30.1. ja 31.1.
• yksi juoma/ateria Malesiassa (mineraalivesi, virvoitusjuoma tai olut)
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• paikallisen virallisen englanninkielisen oppaan palvelut
• Liisa Huhtalan matkanjohtaja- ja opaspalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

3 885 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 21.1.
Tampere – Helsinki -  Doha
Bussikuljetus Tampereelta Helsinkiin. Qatar Airwaysin reittilento Helsinki – Doha. Lennon  aikana  ateriatarjoilu.
Puolenyön aikaan saavumme Dohaan, jossa koneen vaihto. Lennon kesto 5t 50 min.

2. päivä, 22.1.
Doha – Kuala Lumpur – Malakka
Qatar Airwaysin reittilento Doha – Kuala Lumpur. Lennon kesto 7t 45 min. Saavumme Kuala Lumpuriin iltapäivällä.
Bussikuljetus 136 km päähän Malakkaan, joka on rannikko-osavaltio manner-Malesiassa. Malakan kaupungin tapahtumarikas keskuskatu on Joker Street, jonka yömarkkinat kihisevät elämää. Majoittuminen hotelliin Malakkassa. Illallinen ja risteily Malakkajoella, kesto noin 1 tunti. (P)

3. päivä, 23.1.
Malakka – Kuala Lumpur,  päivän ajomatkat yhteensä n. 160 km
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Malakkan 600 vuotta vanhan kaupungin nähtävyyksiin, kuten portugalilaisten ajalta peräisin olevaan A’Formosaan, joka rakennettiin vuonna 1511. Käymme Pyhän päävalin kukkulalla nähdäksemme hienon näköalan alas Malakkan vanhaan kaupunkiin Bandar Hiliriin ja Malakkajoelle. Näemme myös hollantilaisten siirtomaa-ajalta peräisin olen vanhan kaupungintalon Stadhuysin, joka nykyään toimii museona ja osin toimistorakennuksena. Lounaan jälkeen kuljetus Kuala Lumpuriin, jonne savuttuamme teemme kaupunkikiertoajelun saadaksemme yleiskuvan tästä Petronas-kaksoistorneista tunnetuksi tulleesta kaupungista. Kiertoajelun aikana näemme Kuninkaallisen palatsin, päämoskeijan ja muita merkittävimpiä nähtävyyksiä. Iltapäivän päätteeksi majoittuminen hotelliin Kuala Lumpurissa. Buffetillallinen yli 282 m korkeudessa sijaitsevassa ravintolassa, josta on huikea näköala yli koko iltavalaistun kaupungin. (A, L, P)

4. päivä, 24.1.
Kuala Lumpur – Royal Selingor, päivän ajomatkat yhteensä noin 30 km
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kuninkaalliseen tinaesineitä tuottavaan Royal Selangoriin. Päivän aikana keskitymme Kuala Lumpurin nähtävyyksiin ja tutustumme tämän miljoonakaupungin elämän menoon.  Vierailemme Kansallismuseossa, jonka kokoelmat esittelevät maan historiaa ja kulttuuria. Näemme hyvin erilaista arkkitehtuuria: yltiömodernia, taivaita tavoittelevaa sekä hienoa historiallista moguliarkkitehtuuria. Lounas päivän aikana ja paluu hotelliin iltapäivällä. Illallinen paikallisessa ravintolassa. (A, L, P)

5. päivä, 25.1.
Kuala Lumpur – Ipoh – Penang, päivän ajomatka yhteensä noin 370 km
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Penangia. Matkalla näemme Malesian vastineen Pisan kallistuneelle tornille, Teluk Intanin kallistuneen tornin. Käymme myös Kinta Kellasin kumifarmilla sekä Sam Poh Tong -alueella, jonka kalkkikiviluolissa on lukuisia Buddhan patsaita. Tutustuminen luoliin edellyttää yli kahden sadan portaan nousua, voimme kohteessa päättää haluammeko lähteä yrittämään luolissa vierailua. Ipohin kaupungin rautatieasema, lempinimeltään Taj Mahal on kaunis valkoinen marmorirakennus, joka nähtiin mm. amerikkalaisessa Anna ja Kuningas –elokuvassa, jossa pääosaa esitti Jodie Foster. Lounas Ipohin kaupungissa ennen Penangiin saapumista. Majoittuminen hotelliin Penangissa. Illallinen ja  käynti Penengin kuuluisalla Sky Bridgellä, josta avautuu upea näköala  historialliseen Georgetowniin ja Penangin öisiin näkymiin 249 metrin korkeudesta. (A, L, P)

6. päivä, 26.1.
Penang,The Habitat Penang Hill ja Georgetown, päivän ajomatka yhteensä noin  50  km
Aamiainen hotellissa. Aloitamme päivän lähtemällä Penangin kukkulalle köysiratajunalla, joka kuljettaa meidät 800 metrin korkeuteen. Ylhäällä The Habitat Penang Hillillä olemme upeassa luonnon vehreydessä ja saamme nauttia näköaloista alas historialliseen Georgetowniin.  Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus tarkkailla sademetsän vehreyttä ”lintuperspektiivistä”. Säävaraus. Jos on oikein tuulista, ukkonen tai poikkeukselliset sääolot, eivät viranomaiset turvallisuussyistä päästä matkailijoita näköala- tai verkkosilloille. Lounas huikaisevan luonto- ja näköala aamupäivän jälkeen. Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan Penangiin ja Unescon maailman kulttuuriperintölistan kohteeseen, historialliseen Georgtowniin. Kuuluisimpia nähtävyyksiä on mahtavan kiinalaisen kauppiasklaanin, Khoo Kongsin, talo 1900- luvun alkupuolelta. Kierroksellamme näemme myös Sun Yat-sen –museon ja vierailemme erittäin kauniissa Pinang Peranakan 1800-luvun lopussa rakennetussa  kartanossa. Mielenkiintoisen historiallisen kierroksen jälkeen paluu iltapäivällä hotelliin. Illallinen paikallisessa ravintolassa. (A, L, P)

7. päivä, 27.1.
Penang – Langkawi, lauttamatka noin 3 tuntia, päivän ajomatkat yhteensä noin  50  km
Aamiaisen jälkeen lauttamatkat Penangista Langkawin saarelle. Merimatkan kesto noin 3 tuntia.
Puolenpäivän aikaan saapuminen Langawille ja lähdemme köysiradalla 920 metrin matkan saaren korkeimmalle näköalapaikalle eli Mat Cincangin vuorelle. Vuorelta avautuu laaja ja upea näköala Andamanin merelle ja Langkawia ympäröiville pienemmille saarille.  Kirkkaimpina päivinä saatamme nähdä aina Thaimaan rannikolle saakka. Vuoren viilentävistä tuulen henkäyksistä nautittuamme palaamme alas ja lähdemme käymään paikallisessa ns. ” Itämaisessa kylässä”, jossa on kaikenmoista ostettavaa ja nähtävää. Tämän jälkeen suuntaamme hotelliimme, jossa nautimme kolmen ruokalajin lounaan ja majoitumme. Buffetillallinen hotellin ravintolassa. (A, L, P)

8. päivä, 28.1.
Langkawi -veneretki Langkawin saaren pohjoiselle mangrovealueelle, retken kesto noin 3-4 tuntia
Aamiaisen jälkeen lähdemme mielenkiintoiselle retkelle veneilemään Langkawin saaren pohjoisosan mangrovealueelle, joka on valittu Unescon Geopark -nähtävyyksiin. Alueen rikas ja moni–ilmeinen eläin- ja kasvikunta on näkemisen arvoinen. Apinat ja värikkäät linnut ovat osa alueen viehätystä.  Käymme veneellä lepakkoluolassa ja krokotiililuolassa.  Vierailemme myös kalankasvatusfarmilla. Retken päätteeksi nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä aikaa nauttia hotellin palveluista ja uimisesta. Buffetillallinen hotellissa. (A, L, P)

9. päivä, 29.1.
Langkawi, lepopäivä
Buffetaamiainen ja –illallinen hotellin ravintolassa. (A, P)

10. päivä, 30.1.
Langkawi, lepopäivä - iltalento Langkawi – Kuala Lumpur
Aamiainen hotellin ravintolassa. Illalla huoneiden luovutus ja buffetillallinen hotellin ravintolassa ennen lähtöä lentoasemalle. Malesia Airwaysin reittilento Langkawi – Kuala Lumpur, n. 1 tunti. Puolenyön aikaan koneen vaihto Kuala Lumpurissa.  (A, P)  
     
11. päivä, 31.1.
Doha – Helsinki – Tampere
Qatar Airwaysin lento Kuala Lumpur – Doha, n. 8 tuntia. Aamulla saavumme Dohaan, koneen vaihto. Qatar Airwaysin lento Doha – Helsinki, 6 t 25 min. Iltapäivällä saapuminen Helsinki–Vantaan lentoasemalle ja bussikuljetus Tampereelle.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

21.1.  Helsinki – Doha  16.50 – 23.40 Qatar Airways
22.1.  Doha – Kuala Lumpur  02.45 – 15.30 Qatar Airways
30.1.  Langkawi – Kuala Lumpur 22.50 – 23.55 Malesia Airways
31.1.  Kuala Lumpur – Doha 02.05 – 05.10 Qatar Airways
31.1.  Doha – Helsinki 08.15 – 13.25 Qatar Airways


Hotellit

Swiss Garden Malacca****, Malakka 22.-23.1. (1 yö)
Hyvätasoinen hotelli. Korkea hotellirakennus, jossa monipuoliset palvelut. Sky Garden and Terrace Garden -ravintolat. Kaksi uima-allasta. Kokoustiloja. Tilavat, (32m2) huoneet, joissa hyvä varustetaso. Perusmukavuuksien lisäksi, lämmitys/ilmastointi,  puhelin, tv, tallelokero, kahvin/teen –keittovälineet, silityslauta/rauta, Wi-fi, kokolattiamatto. Kylpyhuone.

MELIA****+ – Kuala Lumpur 23.-25.1. (2 yötä)
Suuri ja korkea, hyvätasoinen hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa ja jossa on monipuoliset palvelut. Ravintoloita, baareja, uima-allas, kuntosali. Kokoustiloja. Hyvin varustetut huoneet, joissa perusmukavuuksien lisäksi, puhelin, tv, minibaari. Kylpyhuoneessa suihku. Ilmainen Wi-fi. 

LONE PINE HOTEL ****+, Penang Island  25-27.1. (2 yötä)
Batu Feringgin  rannalla sijaitseva hyvätasoinen, siirtomaatyylinen hotelli, jossa hyvät palvelut. Hotellissa on ravintola, baari, kauneushoitola, kuntosali, uima-allas. Matkamuistomyymälä. Tyylikkäästi paikalliseen tyyliin kalustetut huoneet, joissa perusmukavuuksien lisäksi lämmitys/ilmastointi, puhelin, tv, tallelokero, Wi–fi veloituksetta,  puulattiat. Kylpyhuone, jossa hiustenkuivaaja.

MERITUS PELANGI RESORT and SPA ***** , Pantai Cenang 27.-30.1. (3 yötä)
Erittäin hyvätasoinen hotelli Langkawin suosituimmalla alueella Pantai Cenangissa. Hieno ranta ja viehättävä piha-alue, jossa istutuksia ja uima–allas. Hotellissa on kaksi ravintolaa, baari, kylpylä ja tenniskenttä.  Huoneet puutarhaan päin. Huoeissa perusmukavuuksien lisäksi tv, puhelin, tallelokero, kahvin– ja teen keittovälineet. Huonepalvelu. Kuntosali.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 790 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 89 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 16.7.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 18.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Denguekuumetapaukset ovat lisääntyneet ja tautia esiintyy koko maassa, erityisesti kaupungeissa. Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista.

Luonnonolot
Rankkasateet voivat aiheuttaa tulvia ja maanvyörymiä. Koillismonsuunikausi kestää Malesiassa lokakuulta helmikuulle.Malesian merialueilla esiintyy meduusoja, joiden polttamat voivat olla erittäin vaarallisia ja välitöntä lääkärihoitoa vaativia. Merialueilla saattaa esiintyä myös voimakkaita virtauksia.