Notre Damen kellonsoittaja Pariisissa 10.-13.10.2019

Kyttyräselkäinen Quasimodo nousee kellotapuliin Tampereella syksyllä 2019!

Teatterivuoden tapaus on maailmankuulun Notre Damen kellonsoittaja -musikaalin ensi-ilta Suomessa ja tietysti
Tampereen Teatterissa. Moro-lehden ja Tampereen Teatterin ystävämatkalla perehdytään historiallisen maamerkin, Notre Damen, jälleenrakennukseen ja nautitaan syksyisestä Pariisista.

Matkalla on mukana Tampereen Teatterista lavastaja Marjatta Kuivasto, joka johdattaa musikaalin taustoihin. Matkaisäntänä toimii Moron tuottaja Jari Mylläri ja paikallisoppaana Helena Boncoeur. Matkan tunnelmaan virittäydytään jo ennakkoon nauttimalla musikaalin ennakkonäytöksestä Tampereen Teatterissa.

Asiantuntijan matkassa 

Kuivasto Marjatta

Kuivasto Marjatta, Tampereen Teatterin edustaja

Marjatta Kuivasto on Tampereen Teatterin palkittu lavastaja. Hän on suunnitellut lavastuksen syksyllä Tampereen Teatterissa ensi-iltansa saavaan Notre Damen kellonsoittaj ...

Mylläri Jari

Mylläri Jari, Matkaisäntä

Moron tuottaja Jari Mylläri on käynyt jokaisessa Euroopan maassa lilliputteja lukuun ottamatta. Hänen erityissuosikkejaan ovat autoilulomat Euroopassa, pää ...

Boncoeur Helena

Boncoeur Helena, asiantuntijaopas

Helena on aito suomalainen ja pariisilainen jo vuodesta 1988, jolloin hän saapui opiskelemaan ranskaa ja italiaa Sorbonnen yliopistoon ja taidehistoriaa École du Louvre ...

Lukijamatka

Moro

Moro

Kylän paras kaupunkilehti! ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• pääsylippu Notre Damen kellonsoittajan ennakkonäytökseen Tampereen Teatterissa 10.9., alkumalja ja väliaikatarjoilu
• Tampereen Teatterin lavastaja Marjatta Kuivaston, Moron tuottaja Jari Myllärin sekä paikallisopas Helena Boncoeurin palvelut

946 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

10.9. Tampereen Teatteri "Notre Damen kellonsoittaja"
Kokoontuminen teatterilla klo 18.00. Tampereen Teatterin lavastaja Marjatta Kuivasto johdattelee illan näytökseen, joka alkaa klo 19.00, alkumalja. Väliajalla kahvi/tee ja makea leivonnainen. Näytös päättyy noin klo 21.30. Päärooleissa mm. Petrus Kähkönen Quasimodo, Josefin Silén Esmeralda, Ilkka Hämäläinen Claude Frollo, Lari Halme Phoebus. Lisätietoja musikaalista: Notre Damen kellonsoittaja

 

1. päivä 10.10.
Pariisin nähtävyyksiä
Länsilinjojen tilausajobussi lähtee Tampereen Vanhalta kirkolta kohti Helsinki-Vantaata klo 07.45, saatavilla lisämaksusta. Finnairin suora lento Pariisiin, missä opas ryhmää vastassa. Bussimatkan aikana Moron tuottaja Jari Mylläri ja Tampereen Teatterin lavastaja Marjatta Kuivasto johdattavat matkan tunnelmaan ja kertovat, kuinka musikaali syntyy. Myöhäinen lounas ja lyhyt kaupunkikiertoajelu, jonka aikana nähdään Pariisin kuuluisimpia nähtävyyksiä, kuten Champs Elysees, Eiffel-torni ja Riemukaari. Majoittuminen hotelliin uudessa La Defensen kaupunginosassa, joka jo itsessään on nähtävyys. Alueella on suuri ostoskeskus, mutta myös paljon modernia taidetta. (L)

2. päivä 11.10.
Notre Damen kellonsoittaja, keskiaikainen Pariisi

Aamiaisen jälkeen lähdetään Citen saarelle, jossa Notre Damen upea katedraali sijaitsee. Tutustuminen* tähän Esmeraldan ja Quasimodon pakopaikkaan ja sitä ympäröivään mystiseen, keskiaikaiseen Pariisiin. Kävelykierroksen aikana Pariisin kiehtovat ja karmivat mysteerit ja legendat tempaavat mukaansa. (A)

Musikaalin tarinan mukaisesti kellonsoittaja Quasimodo eli hylkiönä koko ikänsä Notre Damen katedraalin suojissa, sieltä koskaan poistumatta. Kunnes yksi päivä muutti Quasimodon, hänen isäntänsä arkkidiakoni Claude Frollon, oikeudentuntoisen mustalaistyttö Esmeraldan ja urhoollisen kapteeni Phoebusin elämät ikiajoiksi.

*Huhtikuisen tulipalon jälkeen kirkkoon ei ole mahdollisuutta mennä sisään. Kuullaan historiallisen maamerkin jälleenrakennuksen tämänhetkinen tilanne sekä tutustutaan katedraalin historiaan.

3. päivä 12.10.
Montmartre

Aamiainen hotellilla. Iltapäivällä lähdetään oppaan johdolla bussilla kohti Montmartren kukkulaa. Täällä sijaitsee uskomattoman kaunis Sacre Coeurin katedraali, jonka edestä avautuvat upeat näkymät Pariisin kattojen ylle. Viereisellä Place Du Tertren taiteilija-aukiolla lukemattomat taiteilijat maalaamat muotokuvia, karikatyyrejä ja maisemia. Voit istahtaa myöhäiselle lounaalle torin laidalle, nauttia maisemista ja katsella hiljalleen hämärtyvää valon kaupunkia. (A)

4. päivä 13.10.
Aamiaisen jälkeen hetki vapaata aikaa viime hetken ostoksiin. Puolen päivän aikaan kuljetus lentoasemalle ja lento Helsinkiin. Länsilinjojen tilausajobussi jatkaa Helsinki-Vantaalta Tampereelle, saatavilla lisämaksusta. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Pariisi 12.15 - 14.20 Finnair
Pariisi - Helsinki 15.10 - 19.00 Finnair

Bussiaikataulu
07.45 Tampere, Vanha kirkko
08.15 Valkeakoski, linja-autoasema
08.45 Hämeenlinna, Eureninkadun pikavuoropysäkki
10.15 Helsinki-Vantaa

Paluumatkalla bussi lähtee kentältä kohti Tamperetta lennon saavuttua.


Majoitus
Novotel La Defense****, 3 yötä Moderni hotelli Pariisin La Defensen kaupunginosassa. Hotellissa baari, ravintola ja kuntosali. Huoneissa ilmastointi, puhelin, TV, hiustenkuivaaja ja tallelokero. Esplanade de la Défensen metroasema on noin 50 metrin päässä hotellista, nopea ja suora metroyhteys Pariisin keskustaan (noin 10 min).


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 180 €
• liityntäkuljetus alk. Tampereelta Helsinki-Vantaalle menopaluu 35 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Ryhmän minimikoko 30. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.