Oberammergaun kärsimysnäytelmä ja Baijerin lumoavia alppimaisemia 8.-13.6.2020

Bodenseejärvi, Mainaun kukkaissaari ja Neuschwansteinin satulinna

Alppien huiput, lumoavat järvimaisemat ja pikku-Heidin vuoristomaisemat mykistävät kauneudellaan. Tutustutaan mm. satumaiseen Neuschwansteinin linnaan ja Sveitsin puolella mielenkiintoiseen St. Gallenin luostarikirjastoon.

Matkan kohokohtana on Oberammergaun kärsimysnäytelmä, jonka perinne johtaa vuoteen 1633, jolloin 30-vuotisen sodan aikana rutto oli saapunut kylään ja suuri osa asukkaista menehtyi. Ihmiset tekivät pyhän lupauksen, että jos he säästyisivät kulkutaudilta, he tulisivat esittämään Jeesuksen elämän viimeiset vaiheet kärsimysnäytelmänä joka 10. vuosi. Kaikille osallistujille, joita on lähes puolet 5000 asukkaan kyläläisistä, esiintyminen näytelmässä on suuri kunnia.

Asiantuntijan matkassa 

Aalto Sirkka-Liisa

Aalto Sirkka-Liisa, asiantuntijaopas

Saksan ja Itävallan tuntija. Virallinen opas, matkanjärjestäjä ja matkanjohtaja, jolla on lähes 20 vuoden kokemus alalta. Sirkka-Liisa Aalto on toiminut us ...

Rostamo Kirsi

Rostamo Kirsi, Radio Dein edustaja

Radio Dein toimitusjohtaja, vastaava päätoimittaja ...

Lukijamatka

Radio Dei

Radio Dei

Radio Dei on vuonna 1997 toimintansa aloittanut suomalainen osavaltakunnallinen kaupallinen kristillinen radiokanava. Radio Dei soittaa musiikkia kaikenikäisille kristityille ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitukset kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• sisäänpääsy Passionsspiele-kärsimysnäytelmään, kat. 2 lippu
• näytelmän ohjelmalehti saksaksi/englanniksi
• asiantuntijaoppaan ja matkanjohtajan palvelut ja opastukset

2 698 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.6.
Luostarin ruusutarha, Bodensee ja Konstanz
Lento Helsingistä Zürichiin, missä opas ja bussi ovat ryhmää vastassa. Ajamme Konstanzin kaupunkiin Sveitsin ja Saksan rajalle (ajomatka 75 km). Matkan varrella Sveitsin puolella Ittingenissä tutustumme viehättävään historialliseen Kartause-munkkikunnan entiseen luostarimuseoon ja sen puutarhaan, jossa kasvaa yli 1000 ruusupensasta. Lounas luostarin ravintolassa. Majoitumme hotelliin Konstanzin keskustassa Bodenseejärven lähellä. Alue on saksalaisten suosituimpia lomapaikkoja uskomattoman kauniiden maisemiensa ja suosiollisen ilmastonsa johdosta.  Majoittumisen jälkeen teemme lyhyen tutustumiskierroksen Konstanzin vanhassakaupungissa. (L)
 
2. päivä, 9.6.
Mainaun kukkaissaari
Aamiainen hotellissa. Ajo Mainaun kukkaissaarelle (7 km). Ihailemme saaren rehevää kasvillisuutta, erikoisia puulajeja ja eksoottisia ruukkukasveja opastetusti. Kesäkuussa on ruusujen kukinta-aika alkamassa ja villi- ja pensasruusut ovat jo täydessä kukassa. Palmutalossa on tuhansia orkideoita ja Perhostalossa kymmeniä eksoottisia perhosia. Lounastamme saarella ja palaamme iltapäivällä hotelliimme. Vapaa ilta ihastuttavassa Konstanzissa, ehkä iltakävelyä Bodenseen rannalla tai vierailu Sveitsin puolella, minne johtaa Bodenseen rantatie. (A,L)

3. päivä, 10.6.
Alppimaisemia, St. Gallen, Sveitsi
Aamiaisen jälkeen ajamme Sveitsin puolelle St. Gallenin pikkukaupunkiin (50 km). Matkalla saamme ihailla upeita alppimaisemia, niitä  aitoja pikku-Heidin vuoria. St.Gallenin ihastuttavat ristikkotalot koristeineen ja maalauksineen ovat säilyneet hyvin keskiajalta saakka.  Kuulemme St. Gallenin jännittävästä historiasta ja kaupungin perustamisesta, joka sai alkunsa luostaritoiminnasta. Luostarin suurenmoinen kirjasto on yksi maailman parhaiten säilyneistä historiallisista kirjastoista. Tutustumme luostarin kirkkoon ja kirjastoon oppaan johdolla. Jatkamme takaisin Saksan puolelle ja Lindaun saarelle (50 km), missä lounas ja kävelykierros. Kierroksen jälkeen jatkamme matkaa Füsseniin (100km). Tämä romanttinen keskiajalla perustettu kaupunki sijaitsee maalauksellisesti Ammergaun ja Allgäun alppien helmassa Lechjoen rannalla. Majoittuminen keskustahotelliin. (A,L)

4. päivä, 11.6.
Neuschwansteinin linna
Aamiaisen jälkeen tutustumme Neuschwansteinin linnaan (ajomatkaa 5 km). Linnan on rakennuttanut Baijeria hallinnut, taiteita ja musiikkia rakastanut sekä Richard Wagneria ihaillut kuningas Ludwig II. Linnavuorelle pääsemme menomatkan pikkubussilla ja alaspäin tulemme hevoskyydillä.  Huomioitavaa: Kävelyä mäkeä ylös- ja alas on jonkin verran ja varsinkin linnassa on paljon rappuja.  Linnavierailu ei sovellu liikuntarajoitteisille. Linnavierailun jälkeen lounas ja kävelykierros Füssenissä. Ilta vapaata. (A,L)

5. päivä, 12.6.
Kärsimysnäytelmä, Oberammergau
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Oberammergauta (50 km). Majoittuminen hotelliin Oberammergaun
lähiympäristössä. Hotellissa kevyt lounas, jonka jälkeen kuljetus Passionsspiele-teatteriin.
 
14.30      1. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä alkaa
17.30      tauko ja illallinen  Oberammergaun paikallisessa ravintolassa 
20.00     2. osa Passionsspiele-kärsimysnäytelmä jatkuu
22.30      näytös loppuu

Näytöksen jälkeen ryhmän kokoontuminen, kävely parkkipaikalle ja ajo suoraan hotellille. (A,L,P)

6. päivä, 13.6. 
München
Aamiaisen jälkeen ajo Müncheniin, missä kävelemme Marienplatz-aukiolle. Noin kolme tuntia omaa aikaa, mahdollisuus tehdä ostoksia ja lounastaa. Kuljetus Münchenin lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Zürich     07.55 - 09.45 Finnair
München - Helsinki 18.50 - 22.15 Finnair


Hotellit

8.-10.6. Hotel Halm****, Konstanz
Tyylikäs, hyvätasoinen hotelli vanhassakaupungissa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Bodenseejärveltä. Huoneissa on tv, tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja, kokolattiamatto.
10.-12.6. Luitpoldpark Hotel****, Füssen
Hyvätasoinen hotelli keskustassa. Tilavat huoneet, joissa tv, tallelokero, hiustenkuivaaja, kokolattiamatto ja WiFi. Hotellin spa-tilossa erilaisia saunoja, poreammeita ja kuntosali. Saatavilla myös hierontoja ja kauneushoitoja.
12.-13.6. Oberammergau, hotelli vahvistetaan myöhemmin


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 345 €
• ruokajuomat ja Saksassa yleiset palvelurahat


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT
Varausmaksu 500 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 120 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 25.3.2019, pidätetään toimistomaksu 100 €/hlö
- 26.3.2019 - 120 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu 500 €/hlö
- 119 - 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30% matkan hinnasta
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.