OP Helsinki: Hurtigruten-risteily Norjan rannikolla 28.8.-3.9.2018

Hurtigruten - maailman kaunein merimatka

Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka on jo vuodesta 1893 asti palvellut matkustajia, satamia ja Norjan rannikkoa kuljettaen rahtia, postia ja matkustajia päivittäisten satamiensa välillä.

Risteilyllä matkataan kiireettömästi ja nautiskellaan Norjan rannikon kauniista luonnosta. Eri vuodenajat luovat omat, ainutlaatuiset puitteensa ihmeitä täynnä olevalle matkalle. Kesällä auringonvaloa riittää napapiirin pohjoispuolella vuorokauden ympäri. Rannat, vuonot, vuoret ja lahdet kylpevät säihkyvässä auringonvalossa ja raikkaassa pohjoisessa ilmassa.

Hintaan sisältyy monipuolinen retkiohjelma sekä täysihoito risteilyn ajan!

Asiantuntijan matkassa 

Kajaluoto Iiro

Kajaluoto Iiro, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkaopas, joka on opastanut eri puolilla maailmaa. Erityiskiinnostuksen kohteina ovat Pohjoismaat sekä kulttuurin koko kirjo. ...

Lukijamatka

OP Helsinki

OP Helsinki

OP Helsingin omistaja-asiakkaille räätälöidyt matkat ...

Asiakkaamme suosittelevat

Miksi mennä merta edemmäksi kalaan, kun läheltä löytyy jotain näin ainutlaatuista!

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Finnairin ja Norwegianin reittivuoroilla
  • 1 yön majoitus Ivalossa valitussa huonetyypissä
  • 5 yön risteily valitussa hyttiluokassa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ohjelman mukaiset retket
  • täysihoito laivalla (aamiainen, lounas, päivällinen), Ivalossa päivällinen ja aamiainen, bussimatkalla pullakahvit
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

 alk. 2 066 €

Matkaohjelma

1. päivä
Helsinki - Ivalo
Lento Ivaloon. Lounas ja vierailu Lapin luontomuseossa, Siidassa. Majoittuminen hotelliin. Päivällinen.

2. päivä
Ivalo - Kirkkoniemi, lähtö risteilylle
Aamiainen. Kuljetus Kirkkoniemeen (n. 240 km), matkan varrella pidetään kahvitauko. Kirkkoniemi tunnetaan Barentsinmeren alueen pääkaupunkina ja porttina itään, sillä täällä puhutaan norjaa, saamea, suomea sekä venäjää. Siirtyminen laivalle ja lähtö risteilylle klo 12.30. Iltapäivällä laiva saapuu Vardøhön, joka on Norjan itäisin satama. Päivällinen. 

3. päivä
Hammerfest ja Tromssa
Aamiainen. Nautitaan näköaloista matkalla Hammerfestiin, joka oli aikoinaan Norjan pohjoinen pääkaupunki. Useat tutkimusmatkailijat lähtivät kaupungista kohti Pohjoisnapaa. Lounas ja päivällinen. Keskiyöllä saavutaan Tromssaan, jossa on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen yökonserttiin Jäämerenkatedraalissa. Kaunis kirkko täyttyy kauneimpien norjalaisten kansanlaulujen soinnista sekä vaikuttavasta klassisesta ja hengellisestä musiikista.

4. päivä
Vesterålen ja Lofootit
Aamiainen. Vesterålenin ja Lofoottien läpi purjehtiessaan laiva luovii uskomattomassa luotojen ja pikku saarten verkostossa. Lähtö Lofoottien retkelle illalla. Saariryhmän suojaiset lahdelmat ja vuoristomaisemat ovat sukupolvien ajan olleet kotina ja työpaikkana kalastajille, jotka ovat oppineet elämään sopusoinnussa aina arvaamattoman luonnon kanssa. Maisemakierroksella vieraillaan myös galleriassa, jossa on esillä saariston elämää kuvaavia teoksia ja valokuvia. Päivän aikana laivalla lounas ja päivällinen.

5. päivä
Napapiiri
Aamiainen. Laiva matkaa Helgelandin rannikolla, joka tunnetaan lukemattomista luodoistaan ja jyrkistä graniittiseinämistään. Napapiirin ylityksen jälkeen nähdään Seitsemän sisaruksen huiput. Lounas ja päivällinen.

6. päivä
Trondheim ja Kristiansund
Aamiaisaikaan saavutaan Trondheimiin ja lähdetään retkelle. Trondheim on suurkaupunki Norjan mittakaavassa, mutta kaupunki on onnistunut säilyttämään pikkukaupunkimaisen viehätyksensä. Kiertoajelulla käydään myös Nidarosin katedraalissa, Norjan suurimmassa keskiaikaisessa kirkossa, joka on toiminut maan kansallispyhäkkönä aina 1000-luvulta alkaen. Paluu laivalle ja lounas. Seuraava pysähdys on Kristiansundissa, jonka jälkeen jatketaan matkaa avomerellä kohti Moldea. Päivällinen.

7. päivä
Bergen - Helsinki
Aamiainen ja lounas. Risteily päättyy Bergeniin klo 14.30. Kiertoajelu Bergenissä paikallisoppaan johdolla ennen lentokentälle ajoa.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
28.8.   Helsinki - Ivalo                  10.40 - 12.10 / Finnair
3.9.     Bergen - Oslo                    18.20 - 19.15 / Norwegian
3.9.     Oslo - Helsinki                   19.55 - 22.20 / Norwegian

 


Laiva
MS Midnatsol on rakennettu vuonna 2003 Norjassa, matkustajapaikkoja 636. Laivalla on kaksikerroksinen panorama lounge, josta on mukava katsella maisemia lasin läpi. Ravintola, kahvila, baari, kirjasto, pelihuone, matkamuistomyymälä, sauna, kuntosali. Poreallas ulkokannella.

Hytit
Kaikissa hyteissä on mukavuudet ja kaksi vuodetta, joista toinen toimii myös sohvana päivän aikana.
USPL-hytti: ulkohytti, rajoitettu näkymä/ei näkymää, sijainti eri kansilla
USPO-hytti: ulkohytti, sijainti keski- ja alemmilla kansilla
USPB-hytti: ulkohytti, sijainti keski- ja ylemmillä kansilla

Hotelli Ivalo
Hotelli sijaitsee Ivalojoen rannalla, E75-tien varrella. Huoneissa on suihku ja wc, TV, radio, puhelin ja hiustenkuivain, langaton internet. Hotellissa on sauna, uima-allas, takkahuone.


Matkan hinta / henkilö 28.8. - 3.9.2018 Kirkkoniemestä Bergeniin, MS Midnatsol

Hyttiluokka, hinta/hlö 2 hlö 1 hlö
USPL ulkohytti, rajoitettu näkymä/ei näkymää, sijainti eri kansilla 2 066 € 2 566 €
USPO ulkohytti, sijainti keski- ja alemmilla kansilla 2 126 € 2 656 €
USPB ulkohytti, sijainti keski- ja ylemmillä kansilla 2 446 € 3 106 €

 

Lisämaksusta
• Keskiyön konsertti Jäämerenkatedraalissa 86 €