Senioriopettajien risteily Kirkkoniemestä Bergeniin 13. - 19.5.2020

Helsinki - Ivalo - Kirkkoniemi - Tromssa - Lofootit - Napapiiri - Trondheim - Bergen - Helsinki

Hurtigruten - maailman kaunein merimatka

Risteilyllä matkataan kiireettömästi ja ihaillaan Norjan rannikon kaunista luontoa. Keväällä aurinko nousee päivä päivältä korkeammalle. Päivät pitenevät ja vuonot muuttuvat yhä vehreämmiksi laivan liikkuessa kohti etelää. Nautinnollinen täysihoitoristeily Norjan kansallispäivän (17.5.) aikaan!

Hintaan sisältyy monipuolinen retkiohjelma sekä täysihoito.

Asiantuntijan matkassa 

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Lukijamatka

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1999 Veteraaniopettaja-nimisenä, ja sitä on julkaistu nykyisellä ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • 1 yön majoitus Hotelli Ivalossa
  • 5 yön risteily valitussa hyttiluokassa
  • täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen päivittäin)
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

alk. 1 948 €/hlö


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 13.5.
Helsinki - Ivalo
Lento Ivaloon, majoittuminen hotelliin. (P)

2. päivä, 14.5.
Ivalo - Kirkkoniemi, lähtö risteilylle
Klo 8.00 bussikuljetus Kirkkoniemeen (n. 240 km, 4 h), matkan varrella pidetään kahvitauko. Kirkkoniemi tunnetaan Barentsinmeren alueen pääkaupunkina ja porttina itään, sillä täällä puhutaan norjaa, saamea, suomea sekä venäjää. Siirtyminen laivalle ja lähtö risteilylle klo 12.30. Lounaan jälkeen laiva saapuu Vardøhön, joka on Norjan itäisin satama. (TH)

3. päivä, 15.5.
Hammerfest ja Tromssa
Nautitaan näköaloista matkalla Hammerfestiin, joka oli aikoinaan Norjan pohjoinen pääkaupunki. Useat tutkimusmatkailijat lähtivät kaupungista kohti Pohjoisnapaa. Keskiyöllä saavutaan Tromssaan, jossa on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen yökonserttiin Jäämerenkatedraalissa. Kaunis kirkko täyttyy kauneimpien norjalaisten kansanlaulujen soinnista sekä vaikuttavasta klassisesta ja hengellisestä musiikista. Konsertista paluu laivalle n. klo 01.15. (TH)

4. päivä, 16.5.
Vesterålen ja Lofootit
Vesterålenin ja Lofoottien läpi purjehtiessaan laiva luovii uskomattomassa luotojen ja pikku saarten verkostossa.  Lähtö Lofoottien retkelle illalla. Saariryhmän suojaiset lahdelmat ja vuoristomaisemat ovat sukupolvien ajan olleet kotina ja työpaikkana kalastajille, jotka ovat oppineet elämään sopusoinnussa aina arvaamattoman luonnon kanssa. (TH)

5. päivä, 17.5. Norjan kansallispäivä
Napapiiri
Laiva matkaa Helgelandin rannikolla, joka tunnetaan lukemattomista luodoistaan ja jyrkistä graniittiseinämistään. Napapiirin ylityksen jälkeen nähdään Seitsemän sisaruksen huiput. Laivalla juhlistetaan Norjan kansallispäivää. (TH)

6. päivä, 18.5.
Trondheim ja Kristiansund
Aamulla saavutaan Trondheimiin ja lähdetään retkelle. Trondheim on suurkaupunki Norjan mittakaavassa, mutta kaupunki on onnistunut säilyttämään pikkukaupunkimaisen viehätyksensä. Kiertoajelulla käydään myös Nidarosin katedraalissa, Norjan suurimmassa keskiaikaisessa kirkossa, joka on toiminut maan kansallispyhäkkönä aina 1000-luvulta alkaen. Paluu laivalle lounaalle. Seuraava pysähdys on Kristiansundissa, jonka jälkeen jatketaan matkaa avomerellä kohti Moldea. (TH)

7. päivä, 19.5.
Bergen – Helsinki
Risteily päättyy Bergeniin klo 14.30. Kiertoajelu Bergenissä paikallisoppaan johdolla ennen lentokentälle ajoa. Lento Oslon kautta Helsinkiin. (A, L)



ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
13.5. Helsinki - Ivalo  16.25 - 17.55 / Finnair
19.5. Bergen - Oslo    18.20 - 19.15 / Norwegian
19.5. Oslo - Helsinki   19.55 - 22.20 / Norwegian


Laiva
MS Trollfjord
on rakennettu vuonna 2002 Norjassa, matkustajakapasiteetti 822. Laiva on sisustettu moderniin tyyliin. Kaksikerroksinen panorama lounge, kirjasto, matkamuistomyymälä. Kaksi ravintolaa, kaksi kahvilaa ja kolme baaria. Sauna ja kuntosali. Aurinkokansi, kaksi poreallasta ulkokannella. Laivalla on tutkimustiimi, joka järjestää englanninkielisiä asiantuntijaluentoja risteilyn aikana.

Hytit
Kaikissa hyteissä on mukavuudet ja kaksi vuodetta, joista toinen toimii myös sohvana päivän aikana.

Polar Outside, USPL: ulkohytti, rajoitettu näkymä/ei näkymää, sijainti eri kansilla
Polar Outside, USPO: ulkohytti, sijainti kansilla 4 ja 6
Arctic Superior, USPB: ulkohytti, sijainti kansilla 6-8

Hotelli
Hotelli Ivalo sijaitsee Ivalojoen rannalla, E75-tien varrella. Huoneissa on suihku ja wc, TV, radio, puhelin ja hiustenkuivain, wifi. Hotellissa on sauna, uima-allas ja takkahuone.


Matkan hinta/henkilö 13.- 19.5.2020 Kirkkoniemestä Bergeniin, MS Trollfjord

Hyttiluokka, hinta/hlö 2 hlö 1 hlö
USPL ulkohytti, rajoitettu näkymä/ei näkymää, sijainti eri kansilla 1 948 € 2 688 €
USPO ulkohytti, sijainti keski- ja alemmilla kansilla 2 048 € 2 858 €
USPB ulkohytti, sijainti keski- ja ylemmillä kansilla 2 268 € 3 258 €


Lisämaksusta
• Keskiyön konsertti Jäämerenkatedraalissa 86 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 24.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.