Senioriopettajien Sisilian kiertomatka 1.–8.10.2019

Catania (4 yötä)– Taormina – Etna – Noto – Syrakusa – Messina – Cefalú – Palermo (3 yötä) – Erice – Segesta

Sisilia hurmaa matkailijan niin maalauksellisella maaseudullaan kuin kauniilla kaupungeillaan, joiden kaduilla ja kujilla pääsee aistimaan aitosisilialaista tunnelmaa ja historian siipien havinaa – vanhimmat rakennukset ovat antiikin ajoilta. Maistellaan viinejä, nautitaan upeista maisemista sekä tutustutaan 1600-luvun lopun sisilialaiseen barokkiin erityisesti Noton kaupungissa. Matkan kruunaa Sisilian kuningatar, Etna.     

 

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Suominen Piia

Suominen Piia, Asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Lukijamatka

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1999 Veteraaniopettaja-nimisenä, ja sitä on julkaistu nykyisellä ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Lufthansan reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ruokailut, retket, kuljetukset ja sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 826 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 1.10.
Catania – kaunis kaupunki Etnan juurella

Lento Helsingistä Cataniaan, joka on Sisilian toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee aivan Etnan juurella. Lyhyt kaupunkikiertoajelu, majoittuminen ja yhteinen päivällinen.(P)

2.päivä 2.10.
Etna, hurmaava Taormina ja vierailu viinitilalla

Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Taorminaan ja Etnalle. Romanttisen Taorminan alueen rakennuksissa on hyödynnetty alueelle tyypillistä laavakiveä ja laajat viiniviljelmät hallitsevat maisemaa.  Euroopan suurin tulivuori, Etna, tunnetaan myös Sisilian kuningattarena. Paluumatkalla Cataniaan vieraillaan paikallisella viinitilalla maistelemassa tilan viinejä. Lounas omatoimisesti.(A)

3.päivä 3.10.
Syrakusa ja Noto

Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Notoon ja antiikin kreikkalaisten perustamaan Syrakusaan, joka 500-luvulla oli kooltaan Ateenan veroinen. Kaupungin suojeluspyhimys on Suomessakin tunnettu Pyhä Lucia. Tutustutaan Syrakusan arkeologiseen alueeseen sekä Notoon, joka on näyttävä esimerkki sisilialaisesta barokista.(A)

4.päivä 4.10.
Catania

Aamiaisen jälkeen tutustutaan Cataniaan kävellen oppaan johdolla. Loppupäivä vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen.(A)

5.päivä 5.10.
Messina ja Cefalú
Aamiaisen jälkeen ajomatka Messinaan, jossa tutustutaan tähän jo vuosisatoja Messinansalmea vartioineeseen kaupunkiin paikallisoppaan opastuksella. Yhteinen lounas ja siirtyminen Cefalún rantakaupunkiin, joka hurmaa maisemillaan ja keskiaikaisella tunnelmallaan. Iltapäivällä jatketaan Palermoon, majoittuminen. (A,L)

6.päivä 6.10.
Palermo – piazzoja ja keskiaikaisia katuja
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Palermon nähtävyyksiin ja vieraillaan mm. Piazza Bellinin laidalla sijaitsevassa Martorana-kirkossa sekä ihastellaan Pretoria-suihkulähdettä kauniine marmoriveistoksineen. Palermo on Sisilian sykkivä sydän ja pääkaupunki, jonka kadut ja kujat kutsuvat vierailijan löytöretkelle. Omatoimisen lounaan jälkeen retki jatkuu kävelyllä Piazza Marinan alueen keskiaikaisilla kaduilla. Nähdään Chiaramonten palatsi, Pyhän Franciscuksen aukio sekä vieraillaan Normannipalatsin kirkossa, kuuluisassa Capella Palatinassa. Oopperatalon kupeessa Piazza Giuseppe Verdillä hieman omaa aikaa kaupunkiin tutustumiseen.(A)

7.päivä 7.10.
Erice ja Segesta – historian havinaa
Aamiaisen jälkeen retki Ericen historialliseen kaupunkiin, joka sijaitsee samannimisen vuoren huipulla 750 metrin korkeudessa. Ericestä avautuu upea näköala Trapanin kaupunkiin ja lahdelle, ja kirkkaalla säällä voi nähdä Tunisian Cape Boniin asti. Kävelykierroksen aikana tutustutaan mm. Ericen pääkirkkoon ja normanniaikaiseen linnoitukseen. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa ennen lähtöä Segestaan, jossa tutustutaan arkeologiseen alueeseen. Paluu Palermoon (A,L)

8
.päivä 8.10.
Aamiaisen jälkeen kuljetus Palermon kentälle, josta paluulento takaisin Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
1.10 Helsinki - München 06.00 - 07.30 Lufthansa
1.10 München - Catania 09.00 - 11.05 Lufthansa
8.10 Palermo - München 11.55 - 14.00 Lufthansa
8.10 München - Helsinki  15.05 - 18.35 Lufthansa


Majoitus
Catania, 4 yötä, Hotel Romano House ****
Palermo, 3 yötä, Hotel Frederico II Central Palace****


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 280 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.