Intian kultainen kolmio: Delhi, Agra, Jaipur 22.-30.10.2023

Matka tarujen Intiaan mogulihallitsijoiden jälkiä ja upeaa arkkitehtuuria seuraten!

Intian kiertomatkalla näemme Agrassa ja Delhin vanhassa kaupungissa islaminuskoisten mogulihallitsijoiden marmoriin veistettyjä palatseja ja mausoleumeja. Uuden Delhin leveät bulevardit ja komeat hallintorakennukset kertovat puolestaan brittivalloittajien mahdista Intiassa. Jaipur on sotureiden, hindu-uskoisten rajputien, ja suunnattomista rikkauksistaan tunnettujen maharadžojen kotiseutua. Jaipurissa näemme vaaleanpunaisiksi maalatut hallintorakennukset ja tutustumme Amberin linnakkeeseen.

Yksi matkan kohokohdista on Agrassa sijaitseva maailman kauneimmaksi sanottu rakennus, ikuisen rakkauden muistomerkki Taj Mahal. Valkoisesta marmorista taidokkaasti rakennettu ja koristeltu mausoleumi on pysähdyttävä kokemus. Matkalla tutustumme kiinnostaviin uskontoihin ja uskomuksiin sekä hämmästyttäviin tapoihin. Omaleimainen tunnelma, paikallisten keittiöiden herkut sekä tasokkaat hotellit tekevät matkastamme ainutlaatuisen elämyksen.

Tämä matka saatavilla vain Elohopeakerhosta!

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere – Helsinki – Tampere
• Finnairin edestakaiset suorat reittilennot Helsinki – Delhi – Helsinki turistiluokassa, ateria lennoilla
• majoitukset tasokkaissa, viralliselta luokitukseltaan 4-5 tähden hotelleissa kahden hengen huoneissa
• täysihoito: aamiainen, lounas ja illallinen sekä yksi juoma per ateria (mineraalivesi, olut tai virvoitusjuoma)
• bussikuljetus ja retket sekä sisäänpääsyt tutustumiskohteisiin matkaohjelman mukaisesti
• Intian viisumi
• paikallisen virallisen oppaan palvelut
• Liisa Huhtalan matkanjohtaja– ja opaspalvelut koko matkan ajan
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan


2 978 €

1. päivä, 22.10.2023
Helsinki – Delhi
Bussikuljetus Tampereelta Helsinkiin, josta Finnairin suora reittilento Delhiin.

2. päivä, 23.10.2023
Saapuminen aamulla Delhiin. Saapumismuodollisuudet. Paikallinen lentokenttäopas odottaa ryhmää tuloaulassa ja ohjaa läheiselle parkkialueelle tulevaan tilausbussiin. Aamiainen hotellissa. Lähtö opastetulle kiertoajelulle, jonka aikana tutustutaan sekä ns. vanhan Delhin nähtävyyksiin että New Delhin hallintoalueeseen, jossa nähdään Intian portti ja käydään Mahatma Gandhin haudalla. Kierroksen aikana nähdään Delhin tärkein moskeija ja mogulihallitsijan muistomerkki. Paluu hotelliin, yhteinen illallinen. (A,P)

3. päivä, 24.10.2023
Delhi - Agra
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Qutab Minarin arkkitehtuuriltaan afgaanivaikutteisseen 72 metriä korkeaan minareettiin. Lounaan jälkeen jatketaan kohti Agraa. Mukavan ajomatkan jälkeen majoittuminen ja illallinen hotellissa. (TH)

4. päivä, 25.10.2023
Taj Mahal, Agran linnoitus
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu. Päivän päänähtävyys on huikean kaunis, valkoisena hohtava  Taj Mahal. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti kauniin rakennuksen rakastetun vaimonsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikaksi. Päivän toinen mielenkiintoinen kohteemme on mogulihallitsija Agbarin 1500-luvulla rakennuttama Agran linnoitus. Iltapäivän päätteeksi vierailemme Sikandrassa, Akbarin kauniissa puistomaisessa ympäristössä sijaitsevalla hautamuistomerkillä. Mausoleumi heijastelee hallitsijan ajatusmaailmaa eri uskontojen harmoniasta ja rauhallisesta rinnakkaiselosta. Lounas retkipäivän aikana. Paluu illaksi hotelliin. Illallinen. (TH)

5. päivä, 26.10.2023
Fatehpur Sikrin, Jaipur
Aamiaisen jälkeen lähtö kohden Jaipuria. Matkalla vieraillaan upeassa Fatehpur Sikrin hylätyssä kaupungissa, jonka mahtihallitsija Akbar rakennutti pääkaupungikseen  vuonna 1569 ja hylkäsi sen 15 vuoden jälkeen aluetta kohdanneen vesipulan vuoksi. Lounas Bharatpurin kaupungissa. Illansuussa saavutaan Jaipuriin, Rajasthanin suurimpaan kaupunkiin. Yhteinen illallinen. (TH)

6. päivä, 27.10.2023
Amberin linnake, Jaipurin vanha kaupunki
Aamiainen hotellin ravintolassa. Vieraillaan Amberin linnakkeessa, joka sijaitsee Jaipurin kaupungin ulkopuolella korkealla vuoren rinteellä. Ennen lounasta vieraillaan osuuskunnassa, jossa ryhmälle esitellään niin käsin solmittujen mattojen kuin kuulujen käsinpainettujen intialaisten puuvillatekstiilien valmistusta. Päivän päätteeksi ihaillaan Jaipurin merkittävämpiä rakennuksia ja nähtävyyksiä, kaupunkipalatsia eli ns. Kuunpalatsia museoineen. Mielenkiintoinen valokuvauskohde on myös Hawa Mahal eli Tuulten palatsi. Paluu hotelliin, yhteinen illallinen. (TH)

7. päivä, 28.10.2023
Jaipur
Aamiainen hotellissa. Päivä on varattu omatoimiseen tutustumiseen Jaipurin kaupunkiin. Mikäli ryhmä toivoo, voidaan käydä tutustumassa esim. johonkin kaupungin kauniista hindutemppeleistä. Lounas ja illallinen hotellissa. (TH)

8. päivä, 29.10.2023
Aamiainen hotellissa. Värikäs ja mielenkiitoinen matkamme on tullut päätökseen. Kuljetus Delhiin, iltapäivällä lounas kaupungilla ennen majoittumista. Illallinen hotellin ravintolassa. (TH)

9. päivä, 30.10.2023
Aikainen herätys ja siirtyminen lentokentälle. Lento Delhistä Helsinkiin ja jatkokuljetus Tampereelle.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
22.10. Helsinki – Delhi 18.35 - 05.25+1 (23.10.) Finnair
30.10. Delhi – Helsinki   8.10 - 13.35 Finnair


Majoitus
Hotel  Suryaa****+, New Delhi, 2 yötä Tasokas hotelli, jossa monipuoliset palvelut.  Tyylikäs aula, baari, kahvila, ravintola. 24 h huonepalvelu, uima-allas, sauna. Mahdollisuus vaihtaa rahaa hotellin vastaanotossa. Pohjakerroksessa matkamuistomyymälöitä. Huoneissa perusmukavuuksien lisäksi, tv, kahvin-/teenkeitin,minibaari, lämmitys/ilmastointi, kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. Kokolattiamatto, tallelokero.
ITC Mughal Palace*****, Agra, 2 yötä Tasokas ja tunnettu suuren viheralueen ympäröimä hotelli, monipuoliset palvelut.  Tyylikäs sisustus, baari, ravintola. 24 h huonepalvelu. Hotellin kylpylä tarjoaa monipuolisia hoitoja. Uima-allas. Mahdollisuus vaihtaa rahaa hotellin vastaanotossa. Tilavissa huoneissa perusmukavuuksien lisäksi, tv, kahvin-/teenkeitin, minibaari, lämmitys/ilmastointi, kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja, tallelokero. Huoneissa kivilattia. 
ITC Rajputana Palace Hotel*****, Jaipur, 3 yötä Korkeatasoinen hotelli, Jaipurin hienoimpia hotelleja, jossa monipuoliset palvelut. Tyylikäs aula, baareja, kahvila, ravintoloita, huonepalvelu. Tasokas ayurveda- ja muita hoitoja tarjoava kylpylä. Uima–allas. Mahdollisuus vaihtaa rahaa hotellin vastaanotossa. Tilavissa huoneissa perusmukavuuksien lisäksi, tv, kahvin-/teenkeitin, minibaari, lämmitys/ilmastointi, kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja, kivilattia, tallelokero.      

                         


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 790 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja). 


Erityishuomiot

Ryhmän minimikoko 20, matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.