Maalaus- ja piirustuskurssi Italian Rivieralla 19.-24.5.2022

Tällä matkalla nautitaan Italian Rivieran ja Ligurian maakunnan kauniista maisemista ja Italian ihanasta tunnelmasta taiteenteon lomassa. Vehreiden rinteiden ympäröimä Alassio on yksi Italian Rivieran viehättävimmistä kaupungeista, jossa ovat viihtyneet niin Ernest Hemingway kuin Charlie Chaplinkin. Ligurian maakunnan kuvaukselliset keskiaikaiset kylät ovat varsinaisia taideaarteita, jotka ovat inspiroineet monia taiteilijoita ja innoittaneet myös harrastajia.

Kuvataiteilija Anita Schadevitz, jolle Italia ja Alassio on kuin toinen koti, vetää mielenkiintoisen maalaus- ja piirustuskurssin, jolle ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin taideharrastuksessa pidemmälle ehtineet.

Asiantuntijan matkassa 

Schadevitz Anita

Schadevitz Anita, kuvataiteilija

Kuvataiteilija, jolle Italia ja Alassio on kuin toinen koti. Anitan mielenkiintoisille maalaus- ja piirustuskursseille ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin taideharrastuksessa ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

    • Finnairin reittilennot turistiluokassa
    • majoitus kahden hengen huoneessa
    • ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
    • kuvataiteilija Anita Schadevitzin opetus

1 296 €
Kevään 2022 hintatieto alustava, vahvistetaan heinäkuussa 2021.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 19.5.
Kaunis Nizza
Aamulento Nizzaan ja vierailu värikkäällä kukkatorilla ennen yhteistä lounasta vanhassakaupungissa. Iltapäivällä tutustuminen Matissen museoon, joka sijaitsee hienolla paikalla oliivilehdossa Cimiez’n kaupunginosassa. Käväistään myös fransiskaaniluostarin puutarhassa ja taidetarvikkeita myyvässä liikkeessä, josta on mahdollista hankkia piirustukseen ja akvarellimaalaukseen tarvittavia välineitä. Iltapäivällä siirtyminen bussilla Italian Rivieralle Alassioon, matkaa noin 120 km, lounas matkan varrella. Majoittuminen ja ilta vapaa.  (L)

2. päivä 20.5.
Tutustumista Alassioon
Aamiaisen jälkeen  yhteinen kävelykierros Alassion keskustassa. Tutustutaan kaupungin historiaan ja nähdään keskustan tärkeimmät paikat ja nähtävyydet. Kartoitetaan myös hyviä maalaus- ja piirustuskohteita. Kierroksen jälkeen alustus iltapäivän tehtäviin. Omatoiminen lounas, jonka jälkeen työskentelyä itsenäisesti sekä opettajan ohjauksessa. Yhteinen illallinen. (A,P)

3. päivä 21.5.
Aamiainen hotelilla. Siirrytään bussilla noin 40 km rannikolla sijaitsevaan viehättävään Noliin, joka kuuluu italian kauneimpien kylien listalle, I Borghi più Belli d’Italia. Nolissa on paljon erinomaisia piirustuskohteita luonnosten tekoa varten. Yhteisen kävelykierroksen jälkeen keskitytään piirtämiseen. Yhteinen lounas Nolissa ja paluu Alessioon iltapäivällä, ilta vapaa. (A,L)

4. päivä 22.5.
Taidepäivä Alassiossa
Aamiaisen jälkeen kokoonnutaan suunnittelemaan päivän ohjelmaa, käytettäviä tekniikoita, maalauskohteita sekä aiheita: Ligurian barokki, meri, kauniit talot, arkkitehtuuri, kirkot, asetelmat, ihmiset piazzoilla, puutarhat ja kasvit ym. Huomioidaan Rivieran hieno valo ja sen suhde väreihin ja valööreihin. Työskentelyä eri teemojen parissa, itsenäisesti sekä opettajan ohjauksessa. Ennen yhteistä illallista maalausten ja piirustusten katselmus hotellissa. (A,P)

5. päivä 23.5.
Aamupäiväretki Albengan kaupunkiin ja töiden viimeistelyä
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla tai tilatakseilla Via Aureliaa pitkin Centa-joen suulla sijaitsevaan roomalaisten perustamaan Albengan kaupunkiin. Matkaa suuntaansa on noin 7 km. Tutustutaan sen hyvin säilyneeseen keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin ja katedraaliin. Iltapäivä on varattu viimeisiä maalaus- tai piirustustöitä varten. Ennen yhteistä illallista loppukatselmus hotellissa. (A,P)

6. päivä 24.5.
Kotiinpaluu
Varhaisen aamiaisen jälkeen ajo Alassiosta Nizzan lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentotiedot (sitoumuksetta)
Helsinki - Nizza 08.05 - 10.25 Finnair
Nizza - Helsinki 11.30 - 15.45 Finnair


Majoitus
Hotel Tirreno***, Alassio, 5 yötä
Viehättävä hotelli rannalla, noin kilometrin päässä Alassion satamasta. Huoneissa TV, ilmastointi, hiustenkuivaaja ja tallelokero. Hotellissa ilmainen wifi ja aamiaishuone. Hotellilla on myös oma ranta, jonka palvelut maksullisia.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 50 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi, EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.