Maalauskurssi Toscanassa - kulttuurin, viinin ja taiteen maisemissa 13.-20.10.2019

Toscanalainen valo, aavat peltoalueet ja ikivihreät sypressit luovat pittoreskin, silmää hivelevän näkymän. Kurssipäivä jakaantuu kahteen osaan, aamupäivällä maalataan vanhojen mestareiden tekniikalla kopiota öljyväreillä ja iltapäivällä siirrytään ulos maalaamaan maisemaa. Kurssin aikana tehdään myös yhteinen päiväretki Firenzeen.

Vanhojen mestareiden tekniikkakurssilla maalataan renessanssitaiteen inspiroimana nykyaikaisilla materiaaleilla. Opetus koostuu työpajatyöskentelystä, jonka aikana opettaja vetää useita demonstraatioita maalaamisesta, jotta kurssilaiset oppisivat mahdollisimman tehokkaasti.

Asiantuntijan matkassa 

Mustonen Emmi

Mustonen Emmi, Kuvataiteilija

Emmi Mustonen on nuori nouseva taiteilija, joka maalaa vanhojen mestarien tekniikalla renessanssitaiteen innoittamana. Häntä kiehtoo erityisesti se, miksi jotkut teokset ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa majoituksessa
• ohjelmassa mainitut kuljetukset, suomenkieliset opastukset sekä ateriat, majoituksen illallinen sis. ruokajuoman
• kuvataiteilija Emmi Mustosen opetus
• päiväretki Firenzeen ohjelman mukaisesti

1 498 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 13.10.
Vinci
Lento Helsingistä Münchenin kautta Firenzeen, missä suomenkielinen opas ryhmää vastassa. Opastettu bussimatka Vinciin ja Il Piastrino-majoitukseen. Yhteinen illallinen. (P)

2. - 5. päivä, 14. - 17.10.
Vinci
Aamiainen päivittäin. Aamupäivällä maalataan kopiota öljyväreillä ja iltapäivällä siirrytään ulos maalaamaan maisemaa. Yhteinen illallinen päivittäin. (A, P)

6. päivä, 18.10.
Firenze - taidetta ja kulttuuria
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Il Piastrinosta Firenzeen. Kävelykierroksella tutustutaan Firenzen keskustaan suomenkielisen oppaan johdolla, nähdään mm. kuuluisa tuomiokirkkoaukio, jota hallitsevat kaupungin upeimmat rakennukset – tuomiokirkko Santa Maria del Fiore, Giotton kellotorni sekä kastekappeli ulkoapäin. Raatihuoneen aukiolla ihaillaan renessanssitaiteilijoiden mestaritöitä. Käydään myös kuuluisalla Ponte Vecchio-sillalla. Yhteinen lounas keskustassa. Iltapäivällä mahdollisuus lisämaksusta opastettuun kierrokseen Uffizin taidegalleriassa. Galleriassa on taidetta kronologisessa järjestyksessä aina 1200-luvulta 1700-luvulle, esillä mm. Giotton, Botticellin, Leonardo da Vincin, Caravaggion, ja Bellinin maalauksia sekä yksi Michelangelon työ. Italialaisten taiteilijoiden lisäksi esillä ovat myös flaamilaiset taiteilijat, kuten Rubens ja Rembrandt. Kierros kestää n. 2 tuntia. Paluu illaksi Vinciin ja yhteinen illallinen. (A, L, P)

7. päivä, 19.10.
Vinci
Aamiainen. Kurssin päätöspäivänä piirretään ja katsotaan yhdessä viikon teoksia saaden myös henkilökohtaista palautetta opettajalta. Yhteinen illallinen. (A, P)

8. päivä, 20.10.
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Firenzeen ja lento Frankfurtin kautta Suomeen.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lennot (sitoumuksetta)
Helsinki - München 12.40-14.10
München - Firenze 14.55-16.10
Firenze - München 16.50-18.05
München - Helsinki 20.00-23.30


Majoitus
Azienda Agricola & Agriturismo Il Piastrino
Il Piastrino on viehättävä perheomistuksessa oleva entinen maatila, joka sijaitsee Vincissä, Leonardon kotikylässä, noin 50 kilometrin päässä Firenzestä. Matkaa kylän keskustaan 1,6 km.
Huoneet ja huoneistot sijaitsevat eri rakennuksissa, päärakennuksessa ja kahdessa noin 50-150 metrin päässä sijaitsevissa sivurakennuksissa. Rakennuksissa ei ole hissiä. Huoneet ovat vaatimattomia, tyyliltään pelkistettyjä, mutta siistejä. Majoitus kahden hengen huoneessa, jossa mukavuudet tai yhden hengen huoneessa, jossa jaetut mukavuudet toisen huoneen kanssa.  Maatilan piha-alueella on uima-allas, aurinkotuoleja sekä ravintola, joka tarjoilee perinteistä toscanalaista lähiruokaa. Ravintolasalissa järjestetään lisäksi hääjuhlia ym. tapahtumia. Myös maalaussali on ryhmän käytössä. Maatilalla on myös omaa oliiviöljy- ja viinituotantoa.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 100 €
• kahden hengen huone yhden käyttöön 260 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.